ПФ запазва подкрепата си, ако ветото бъде отхвърлено!

Няма проблем с оттеглянето на АБВ, обобщи Валери Симеонов
10 май 2016 20:10,
34
ПФ запазва подкрепата си, ако ветото бъде отхвърлено!
Снимка: Архив Булфото

Нашето присъствие в групата, подкрепяща правителството, зависи единствено от това дали ветото на президента ще бъде прието или ще бъде отхвърлено. Това каза народният представител и председател на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред журналисти в НС във връзка с ветото на президента на Изборния кодекс и подадената оставка на Ивайло Калфин.

"Ако бъде отхвърлено ветото, ние нямаме проблем и ще продължаваме това, което сме правили до момента", заяви Симеонов, цитиран от "Фокус".

На въпрос има ли мнозинството проблем с оттеглянето на АБВ Симеонов каза, че не мисли, че има. В отговор на въпрос той заяви, че тази ситуация няма да доведе до предсрочни избори.

"Нямат такава тежест, каквато мислят, че имат колегите от АБВ. Да не говоря, че нямат никакъв сериозен аргумент", уточни той.

Според Симеонов имало две необявени причини за тяхното действие - конгресът на БСП, смяната на ръководството и възможността за обединение със социалистите.

Втората причина е заседанието на трите партии днес /ГЕРБ, РБ и ПФ/. След това дадохме пресконференция, те изчакаха изявленията, решиха, че излизаме и тръгнаха да съберат малко медиен дивидент, доразви тезата си Симеонов.

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски също не вижда драма в излизането на АБВ от управлението. Това дори било по-добре, защото вече ще се говори за дясно-центристко патриотично правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай, Бойко, каскетите!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кратко и ясно.В Москва не вярват на сълзи