На раздяла: Борисов изпрати Калфин със суперлативи

Премиерът работил прекрасно със заместника си
Обновена: 11 май 2016 12:11 | 11 май 2016 12:00, Веселина Йорданова
18
На раздяла: Борисов изпрати Калфин със суперлативи
Ивайло Калфин. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви пред министрите, че е работил прекрасно с вицепремиера и социален министър в оставка Ивайло Калфин.

В началото на днешното правителствено заседание Борисов каза, че то е последно на Калфин. Вчера той прие оставката на вицепремиера, след като от ръководството на АБВ обявиха, че ще оттеглят подкрепата си от кабинета. Решението им трябва да бъде подкрепено от партиен форум в неделя.

Борисов посочи още, че това е моментът Министерският съвет да благодари на Калфин за усилията, добрата работа, коректността.

"Разделяме се като приятели, като колеги. Работил съм прекрасно с него и не мога да си изкривя душата и да кажа каквото и да било друго", коментира премиерът.

Вицепремиерът в оставка Ивайло Калфин също благодари на колегите си за съвместната работа и заяви, че изпълнява партийната дисциплина с това решение.

Калфин обаче призна, че работата в Министерския съвет ще му липсва: "Тук се работи в екип – за държавата, не за партии и съм много благодарен на всеки един от вас", се обърна той към колегите си.

"Желая много успех на този кабинет, защото има нужда от него държавата", каза още вицепремиерът в оставка и изрази надежда да работи с министрите в различни качества.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
марк дросел преди 7 години
Българската политика разполага с много лица ,които могат да направят добра кариера в моята индустрия,освен това имат и сериозен опит
12
2
 
3
 
! Отговори
МАЗНИЯТ КАЛФИН преди 7 години
както винаги се нагажда по вятъра
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свършил бил прекрасна работа. Каква прекрасна работа е свършил тоя бе г- н Борисов. Увеличи тройно таксите на детските градини за българи а за ромите ги направи безплатни. Това ли е прекрасно свършена работа, не мисля!
10
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 7 години
А какво стана с Билян Балев?
9
4
 
4
 
! Отговори
ДЕМАГОГИЯТА преди 7 години
До ИСТИНАТАДа, затова вече 10 години няма загубени избори. А червените мут*ри и Путинолизачи ги чака още един голям дебел и многооо втърден, който могат да го ползват по колкото пъти го искат на ден.
8
0
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
В една глутница, песо-ете ръфат и оглозгват кокала ръмжейки.Но защо ли пък обиждам животните? Та тия / Борисов, Калфин, Цветанов, Първанов / са все комунисти, верни синове на партията. Ръмжат, хапят но са комунисти. Наиграха се на комунизъм и сега са бизнесмени и "демократични" политици.Следват заръките на другаря Луканов: Ако трябва да строим капитализъм другари, ще строим.Но, НИЕ ще сме капиталистите другари.
7
1
 
5
 
! Отговори
Sred преди 7 години
Bravo, Reformatori! Taman i da zakriete 70% ot ministerstvata i 100% privilegiite s jilista, luks automobili....na bg darjavnite slugi! Da si plastat vsichko sami ot zaplati i drugi dohodi, kakto vseki grajdanin na republika Bg!
6
0
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
Не им вярвам-нещо кроят!Тези нещо ни баламосват.
5
2
 
15
 
! Отговори
пак филми преди 7 години
каква игра играеш.другарю Калфин и докога ще свириш на лявата цигулка с десния си счупен лък
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се наредят около държавната софра и работят прекрасно един с друг. Много сближава тая софра!
3
1
 
9
 
! Отговори
майстора преди 7 години
Пак отдалеч ни го набутват ,не разбрахте ли че не става.
2
1
 
7
 
! Отговори
майстора преди 7 години
Пак отдалеч ни го набутват ,не разбрахте ли че не става.
1
7
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Е той си го каза човека ........какво повече да го коментираме.....за България