Нинова – ново ли ще е новото лице на БСП?

39% от читателите на Dnes.bg не очакват промяна в левицата
11 май 2016 15:00, Красимир Ангелов
104
Нинова – ново ли ще е новото лице на БСП?
Накъде ще поеме БСП с новия лидер Корнелия Нинова? Снимка: БТА

Изненадващо или не, Корнелия Нинова бе избрана за нов председател на БСП в неделя. Тя спечели балотажа за лидерската битка с 46 гласа преднина пред опонента си и досегашен лидер на партията Михаил Миков, а след това стана и лидер на ПГ на партията.

Още по темата

Новият председател на БСП се закани, че е готова да води партията със здрав юмрук и ще работи за предсрочни парламентарни избори.

Накъде ще поеме БСП с новия лидер Корнелия Нинова? Този въпрос зададе екипът на Dnes.bg на своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха близо 950 души.

Оказа се, че мнозинството от нашите читатели не очакват сериозни промени в действията на левицата, въпреки смяната на лидера. 39% от анкетираните са отговорили, че нещата в БСП се променят изключително рядко и трудно и няма повод да се смята, че със смяната на лидера ще има някаква драстична промяна за левицата.

14% от участвалите в анкетата са оптимисти за бъдещето на БСП с новия лидер и смятат, че партията ще се реформира и ще стане европейска лява партия.

Други 15% пък очакват, че в крайна сметка социалистите ще постигнат една от целите си с новия лидер и ще предизвикат скоро предсрочни избори и ще се върнат във властта.

Черни краски за левицата с лидер Корнелия Нинова чертаят 9% от читателите. Според тях със смяната на властта на "Позитано" 20 ще настъпи разкол  и БСП ще западне.

В заключение 23% от анкетираните посочват, че темата не им е особено интересна, защото не се интересуват от бъдещето на социализма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ново ли? Не и ли знаете биографията? Ами прочетете я!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10 - пушката, пушката...
10
0
 
14
 
! Отговори
СС преди 8 години
Закривай 100 годишната блудница! :)
9
4
 
4
 
! Отговори
БСП=ДАЛАВЕРА преди 8 години
ГЕРБ=БАНДИТИЗЪМ и ред други смешни РъБове и лъжеПАТРИОТИ. Да се чуди човек за КОЙ да гласува. Или да взема ПУШКАТА и да хваща гората
8
0
 
12
 
! Отговори
НИНОВА преди 8 години
когато напишеш публично КОЙ върти ОГРОМНИТЕ далавери с БУЛГАРТАБАК, ЕНЕРГЕТИКАТА, МИТНИЦИТЕ и разкарате Герговци, Станишковци и Р.*** от ПАРТИЯТА може и да спечелите отново властта. Дотогава ще си ближете раните и ще се правите на бизнесМЕНчета и бизнесУъМЕНи и ще се карате като Добрев син, Кутев и оня изключения НЕЗАВИСИМ Кадиев /който спечели 11 млн за няколко години / кой да се дореди първи на Солунската митница
7
0
 
14
 
! Отговори
асен преди 8 години
Много странно, при първото гласуване Миков водеше с 50 гласа , обявиха балотаж и второ гласуване и *** изведнъж излезе с 36 гласа, но изглежда , че Румен Овчаров и Георги Гергов са отворили кесиите, за това я предупреди и Стефан Данаилов !!!!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ще гласувам за Реформаторския блок.
5
1
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Каква ведра и надъхана тетка, няма начин да не поведе столетницата към нови светли бъднини.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е какви промени да има бе хора? Корнелия Нинова е ярък представител на тежката олигархия, на едрия капитал, послушна слугиня на богаташите и корпорациите. Само глу-пави хора могат да очакват някакво подобрениена ситуацията в БСП и в България изобщо. То поначало БСП си е феодален холдинг, какво друго?
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ще гласувам за ГЕРБ.
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ще гласувам за БСП.
1
1
 
5
 
! Отговори
микоффф преди 8 години
ами тя вашата анкета си е пълен майтап и изобщо не е представителна. тука пишат коментари, такива като мен, дет се чудят как да убият времето до 5 часа, и определено в анкетите отмятам, най тъпия отговор... сигурен съм, че не само аз така правя...