Станишев и Местан в спор: Кой свали "Борисов" 1?

"Договорки", твърди единият. "Народът", отвръща другият
Обновена: 12 май 2016 18:56 | 12 май 2016 18:32,
68
Станишев и Местан в спор: Кой свали "Борисов" 1?
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и този на ДОСТ Лютви Местан влязоха в задочен спор за това кой е свалил първия кабинет на Бойко Борисов.

"Сергей Станишев има да отговаря на много въпроси, които ще му задам. С кои фактори се договори управлението на Орешарски по време на първия кабинет на Борисов? Там ще намерите ключа за последвалите събития", каза Местан тази сутрин пред bTV. Така той намекна за скрити договорки за свалянето на първото правителство на ГЕРБ.

След няколко часа лидерът на ПЕС му отвърна с писмо до медиите, озаглавено "Протестите, а не договорки свалиха кабинета "Борисов" 1".

"Твърдението за договорки за кабинета "Орешарски" през 2012 г. е от сферата на фантастиката, но не и на сериозната политика. През 2012 г. никой нямаше представа, че през пролетта на следващата година кабинетът ще падне и ще последват предсрочни избори", е позицията на Станишев.

В писмото си той допълва и че първият кабинет на ГЕРБ е бил свален от "спонтанните масови протести на българските граждани през февруари 2013 г.". "Всяко друго твърдение е инсинуация и обижда хората, които тогава излязоха на улицата без страх, за да изразят своите позиция и протест срещу управлението на ГЕРБ"., смята още лидерът на ПЕС.

Той подкрепя думите си с цитат от Борисов при подаването на оставката, който тогава каза: "Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа".

Бившите коалиционни партньори влязоха и в задочен спор за това чия точно е отговорността за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и дали ДПС е поискало или му е било предложено да поеме службите за сигурност в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До-24 Южен поток може и да се строи , но не и във вида в който беше замислен от Русия
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката - лицето на наглите и алчни политикани.
15
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Южен поток беше причината Но Европа ги разкри и на Орешарски му спряха европарите и всичко приключи
14
1
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Ски започнах да карам в Самоков.едва 5-6 годишен,след това баща ми се мести още 3-4 пъти из България да строи...социализъма,но любовта към природата и планините ми остана.Жив и здрав.
13
2
 
38
 
! Отговори
www преди 8 години
МУХАЛ И ПЛЕСЕН....
12
3
 
37
 
! Отговори
Ха, ха, хаа преди 8 години
МЕРАКЪТ ЗА КЕЛЕПИР ОТ ЮЖЕН ПОТОК БЕШЕ ВИНОВЕН ЗА СВАЛЯНЕТО НА БОРИСОВ1. ВСИЧКО ДРУГО Е АЛАБАЛИЗМИ. МЕЧТИТЕ ЗА ГОЛЕМИТЕ КОМИСИОНИ И ЛАПАЧКАТА АКТИВИРА ТЪМНИТЕ ОЛИГАРХИНО ШУМКАРСКИ СИЛИ В БСП И ДПС, НИЩО ЛИЧНО, САМО ШУМА НА МЕЧТАНИТЕ ПАРИЦИ
11
2
 
38
 
! Отговори
Ботев преди 8 години
Тия ***~али до вчера се целуваха а сега.......ще сме свидетели на тежък развод.Бог да пази България.
10
0
 
35
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
До Гошо...ТъпотоЗа всичко това ,което сега казваш Гошо ,ми е пред очите.Колко ски съм карал там.Мой приятел имаше на х.Зравец бунгало. Като запалим кюмбето, а навън метър сняг.Това са моите младини и спомени.
9
3
 
43
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Протестите не бяха спонтанни,а манипулирани. Аз тогава се появих във форума.Както и да е Империята на Злого не умее да изразява благодарност. След 33 години слугуване на Москва, Тодор Живков постъпи в затвора вместо да си гледа пенсията. Така ще се случи и с другите родоотстъпници. И забележете! Инструкциите за Бай Тошо дойдоха от Москва. Така че се гответе!
8
0
 
40
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Майна,скоро минах през Пловдив и Марково и се качих до хижа Здравец,където изкарах няколко дни.Бял бор навсякъде,свежест и простор.С хижарят бай Христо се познаваме,той е стар планинар.След това отидох и до Бяла Черква,което е още по...нагоре.Казвам ти това за да те върна малко на родна земя.Остави ги нашенските политици;за...*** за зеле не стават.
7
3
 
46
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Айде бе ,Станишка!! Сериозно ли бре???? А дрогираните футболни агитки кой ги пращаше да правят ексцесии??? "По триста лева ни дадоха бате да правим зулуми" . има го в нета.
6
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Станишев и Местан в спор: Кой свали "Борисов" 1?Нито единият нито другият свалиха Борисов 1. Борисов беше посъветван от началника си Путин да си подаде оставката в среднощен телефонен разговор с Кремъл. И тъй както винаги след тоталното ocиране на комунистическите агенти на Москва във властта се стигна до Борисов 2.
5
7
 
44
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
До фен на бспКой народ бе ,приятел !?30 човека дето се събирате в тоя форум и още толкова пред пилоните на НДК !Верно е , повече сте .Особено ,когато трябва да се покатерите на Бузлуджа за по една бира на аванта и по две кИбапчета .
4
2
 
52
 
! Отговори
един Българин преди 8 години
Да се хващат двамата под ръка - оттам към олтара - оттам към Анадола. Такива като тия двамата не ни трябват в България. Сергей като отиде в Балкана и като се провикне "Сергейййййй" и ехото му отвръща "Гей, гей, геййййй", а Местан изобщо няма място в тази българска планина. Тия двамата - извън България.
3
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БГ никога не е имало "спонтанни" протести. Винаги по команда!
2
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вий със Стниша не се ли прегръщахте и целувахте на един панаир? И даже май ти Местане май успя да му бръкнеш из от заде и да ти провери простатата!
1
2
 
56
 
! Отговори
завистник преди 8 години
Щастливи хора,ако бяхме нация на място и двамцата щяха да търкат затворническите нарове.