Вотът от Турция е опасен, трябва да бъде спрян

Патриотите спират подкрепата за кабинета, ако мине ветото за ИК
Обновена: 17 май 2016 20:14 | 17 май 2016 19:52, Александър Попов
182
Вотът от Турция е опасен, трябва да бъде спрян
Снимка: Булфото

Ако ветото на президента Росен Плевнелиев за Изборния кодекс мине утре в пленарна зала, Патриотичния фронт спира подкрепата си на настоящото управление. Това заяви Валери Симеонов, председател на НФСБ и председател на ПГ на ПФ пред БНТ.

По думите му, трите политически сили имат една обща позиция и са обединени в това, че в текстовете на Изборния кодекс, който беше гласуван миналата седмица има пропуски, които налагат спешно изготвяне на нов закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който тези пропуски да бъдат променени и коригирани.

Още по темата

Симеонов уточни, че много по-рисково според ПФ е да загубиш своята същност, да загубиш доверието на хората, които са гласували за теб и са те пратили в НС да изпълняваш точно тази програма, с която си влязъл в политиката.

"Ние няма да поемем този риск да предадем и изменим на нашите избиратели", уточни Валери Симеонов.

По думите му, става въпрос въобще за отхвърляне на чл. 14 от приетия вече Изборен кодекс със 139 гласа и това вето трябва да бъде отхвърлено, което е въпрос на принципна защита на своята позиция.

"Защото не е въпрос на решение на ПФ или отстояването на интересите на ПФ, защото ПФ няма интереси в това управление. Но това са интересите на нашата родина. Ние не можем да допуснем продължаваща брутална намеса от Турция във вътрешните работи на суверенна България. И по този въпрос компромис не може да направим. Нашите разговори са едно убеждаване на всяка една от групите, която се опитва да убеди другата в състоятелността и принципността на своите разбирания. Ние положихме максимални усилия с Красимир Каракачанов да обясним на нашите колеги, че вотът от Турция е много опасен и той трябва да бъде прекратен или по-скоро да го намалим максимално", добави Симеонов.

"Позициите ни са в интерес на всички български граждани без изключение и разбира се запазване стабилността и целостта на правителството и на парламентарното мнозинство", каза от своя страна Цветан Цветанов след срещата на представителите на ГЕРБ, ПФ и РБ по ветото на президента по тестове от Изборния кодекс.

"Недейте да смятате, че взимането на решенията, когато бъдат оповестявани публично, те са функция на нещо елементарно. Виждате, че вече близо две седмици ние ежедневно сме разговаряли по всички теми, които са свързани със законодателство и респективно с позицията на президента относно ветото, което беше наложено и позицията, която утре ще бъде изразена в пленарна зала от всичките парламентарни групи, които формираме парламентарното мнозинство", допълни Цветанов.

"Утре ПГ на ГЕРБ ще се съобрази с решението, което е взето от тристранния формат, защото ние искаме стабилността да бъде устойчива и това минава чрез парламентарно мнозинство, което формират трите основни партии. Разбира се, се надяваме и на допълнителна подкрепа", посочи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
От цялата История за Новия Изборен Кодекс си направих МНЕНИЕ .Това мнение е от гледна точка като данъкоплатец и постоянно живеещ на Територията на България .Трябва да се забрани Гласуването извън Територията на България .Територия се смятат Посолства и Консулства .Скандала от *българите * в Чужбина е платен от Турция .Това е МОЕ мнение въз основа на МОЕ виждане . Не взимам страна .Дори да се забрани гласуването в чужбина какво нарушава Законите ?В повече Държави е забранено .
23
7
 
3
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Су 34ЧАКАМ ДА ОПИТАШ,И ДА ПОЛУЧИШ ТОВА КОЕТО ЩЕ ТИ БЪДЕ УРОК ДО ГРОБ.
22
16
 
3
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До АнонименНЕ СИ ТОЗИ, КОЙТО ЩЕ КАЖЕ КОЙ КЪДЕ ЩЕ СЕДНЕ.НИКОЙ НЕ Е НАД ЗАКОНА.ТАКА ЧЕ БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ.НИКОЙ НЕ ВИ МОЛИ ДА НИ ОБИЧАТЕ,КАКТО И НА НАС.НО ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА УВАЖАВА ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА.КАКТО АЗ ПРАВЯ.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ,ОТГОВОРНОСТТА ИЗЯЛО ЩЕ БЪДЕ ВАША.ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ РОДИЛ ТОЗИ КОЙТО ЩЕ МЕ НАКАРА ДА ЦЕЛУВАМ КРЪСТА.КУРАНА Е СВЕЩЕНА КНИГА И НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА СЕ ЦЕЛУВА ОТ ЗЛОБА КАТО ВАС.
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Лоша руска дрога.........мноу лоша..........
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какви години бяха.На никой не му пукаше, кой е мюсюлманин и кой християнин.Живота си вървеше и хората се усмихваха.Появиха се някой радетели за права и вижте докъде я докарахме. Помаците да се правят на турци и да рипат срещу братята си.Направиха си жесток експеримент с България и продължават да натискат.Прави са патриотите.Това трябва да спре.
19
14
 
5
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Опорна точка на руското посолство:Пишете коментари като "турчин"Отговаряйте язвителноИграйте по тънката струна нанационализма за необразоанитеНасаждайте омразаВеличайте Русия/***/Справка.......Су 34
18
0
 
6
 
! Отговори
fff преди 7 години
umni balgari
17
11
 
6
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Су 34АЗ СЪМ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД.И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСМЕЛИ ДА МИ ОТНЕМЕ ТОВА ПРАВО.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май някой турчин се прави на собственик, както гледам. Не си ти който ще казва кой е собственик, кой не е.
15
5
 
2
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Су 34ТОЗИ ПЪТ НАЛИ ЗНАЕШ КАКВО МОЖЕ ДА СТАНЕ.
14
2
 
8
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Истината не винаги има само едно лице. Няма да коментирам агента Каракачанов който е "майстор" на свиренето на националистическата струна. От друга страна когато ДПС дерибействаше , правеше всички на маймуни и си "организираше "секции в Турция, Германия, Унгария,и т.н. къде беше Каракачанов??. Не му вярвам на този агент на ДС. Подмолна руска гадина е . И още нещо.Може би малко хора помнят "гайдарите' и "протестите" за свалянето на ГЕРБ. Аз ги помня. Шапка му свалям на Бойко, че трае.Аз ако съм..
13
2
 
3
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До АнонименАКО НЕ ЗНАЕШ НА КОГО Е,ТОГАВА НЕ СЕ ПРАВИ НА СОБСТВЕНИК!
12
3
 
1
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До АнонименСАМО ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ НА КОГО?
11
6
 
6
 
! Отговори
турчин преди 7 години
До Су 34ТОЗИ ФОРУМ ДА НЕ Е НА БАЩА ТИ.ТИ КОЛКОТО ПРАВА ИМАШ И АЗ ТОЛКОВА ИМАМ.ТАКА ЧЕ ПРОБЛЕМА СИ ОСТАВА ЛИЧНО ТВОЙ.
10
7
 
5
 
! Отговори
турчин преди 7 години
НЯМА КАК ДА СПРАТ ВОТА.АМА ХИЧ НЯМА.
9
9
 
5
 
! Отговори
турчин преди 7 години
ОМРЪЗНА МИ ОТ ВАШАТА ЗЛОБА И АЛЧНОСТ.ГЛУПОСТТА ВИ НЯМА КРАЙ.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ,ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК.
8
5
 
2
 
! Отговори
турчин преди 7 години
А КОГА ЩЕ ВКАРАТ ЗАКОН,ЕТНИЧЕСКИЯ ТУРЧИН ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ!
7
6
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Според мене трябва да се гласува само в София и в селото на баща ми.Другите нищо не разбират от политика, нямат образователен и културен ценз и изобщо, са селяни!
6
10
 
1
 
! Отговори
българина преди 7 години
Браво! 200 депутата националисти!
5
8
 
9
 
! Отговори
турчин преди 7 години
АКО Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ЩЕ ГЛАСУВА И ОТ ТУРЦИЯ.АКО НА НЯКОГО МУ СТИСКА ДА ИМ СВАЛИ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО.И ТОГАВА ДА СЕ ПРАВИ НА КАКЪВТО СЕ ИСКА.