Прекрасно се работи с Плевнелиев! Опитаха да го унизят!

Бойко Борисов посочи, че не е изненадан от решението на президента
21 май 2016 19:15,
176
Прекрасно се работи с Плевнелиев! Опитаха да го унизят!
Снимка: Facebook

Прекрасно сме работили през годините с президента Росен Плевнелиев. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на рибарското пристанище в Поморие, в коментар на решението на президента Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат, предаде "Фокус".

"Драмата е за другите, защото се опитаха да го унизят и от негово име да се опитват да говорят, да дърдорят дори и откровени лъжи", заяви премиерът.

"Да обяснявам, че ГЕРБ е водила преговори с Бокова и Елена Поптодорова! Това просто вече минава всички норми на лъжата и манипулация в тяхна полза за чужда сметка. Само че никога такова нещо не е говорено. Просто вече се опитват спасявайки се панически да подвеждат хората", каза още Борисов. 

Още по темата

Премиерът посочи, че не е бил изненадан от отказа на Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, защото е разговарял с него по темата. Бойко Борисов каза още, че има още много работа Росен Пленелиев, а той ще е президент до 20 януари.

Той подчерта още, че Плевнелиев е честен и достоен, добър човек.

Той определи като глупости твърденията, че президентската институция е гарант за европейското и атлантическо развитие. "Това здравият разум не може да го допусне", възмути се премиерът.

"Имало е години, в които президентската институция е правела обратното. Гарант за проатлантическата ориентация на България е ГЕРБ", отсече Борисов.

Премиерът даде пример със защитаването на интересите на държавата с "Южен поток", АЕЦ - Белене, проектът "Бургас-Александруполис". "Кой парламент в света не е отворен за ГЕРБ и то многократно, за да говорят такива глупости", каза още Борисов. 

"Президентът е гарант, че нещата междуинституционално са добри. С какво може една президентска институция да "изкълчи" или да обърне направленията на държавата? В такова отчаяние са изпаднали", каза още министър-председателят.

Той допълни, че е отворен за всякакъв диалог. "Но нормално ли е да излезеш и да кажеш: "Борисов да дойде тук, да му кажем кой да е президент", каза още премиерът. 

Според него, предсрочни избори искат тези, които не са абсолютно готови за тях. "Как ще си направят РБ, БСП и ДПС листите? Искат да тласкат страната към хаос и да излезе, че аз съм виновен, само че ние всеки ден ще си свършваме работата така, както трябва", обясни той. 

Премиерът бе категоричен, че за президентски избори ще говори през юни или към средата на юли. "Те ме принуждават всеки ден да говоря на тема, която не е на дневен ред и накрая се изгавриха и с Плевнелиев", каза още Борисов. 

"Ние сме балансирали с него да се случват добри неща за държавата и аз му благодаря за почтеността, че дойде и каза, че няма да се явява, просто да не му спрягаме името. Защото аз на него съм му казал: "По тази тема ще те питам след юли какво мислиш". Не съм го пресирал нито веднъж какво мисли да прави. Защото освен, че ми е колега, като бивш регионален министър, е приятел и достоен човек. Такива хора трябва да си ги пазим в България", каза още Борисов. 

Министър-председателят пристигна в Поморие заедно със земеделският министър Десислава Танева за откриването на новото рибарско пристанище.

Той покани вместо него на тържествената церемония да говори председателят на местната рибарска група д-р Владимир Продромов.

Министър Танева подчерта, че 1/3 от средствата от старата рибарска програма са усвоени на територията на Бургаска област. Програмата за новия период стартира през юни. Министърът изтъкна, че тя дава възможности с проекти да кандидатстват и по-малките рибари. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
gost1 преди 7 години
Дедна грешка видях искам да попитам докога я малките градове пребоядисаните ще бъркат политикат в ловеч колко са я ми кажете
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Edno goliamo NEDURAZUMENIE..SRAM SRAM SRAM. .
121
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
До ЛаикМоето предположение: разбрали са се Ще режат баницата, нема лабаво!
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЦитат "Трябваше да изгони руския посланик."Много си неграмотен бе, не си чел конституцията.
119
1
 
6
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Унижават Плевнелиев Бойко, Радан също, накратко всички и самия той, като защитава чужди интереси с вид като че ли са български.Бойко сега използва Плевнелиев за да злепостави Кънев. Самият Плевнелиев няма достойнство да заеме собствена позиция. Вече е късно за такава.Че ще бъде възнаграден за слугинаж няма съмнение. Така ни възпитават да сме хора без чест и национално достойнство.
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що се преструват на ощипани. Много добре видяха , че Плюнчо Безродника се ползва с 99 % презрение от "матияла" и за това се чудят как да го скрият някъде.
117
3
 
9
 
! Отговори
ME преди 7 години
Плевнелиев - едно от най-големите недоразумения в българската политика." Безстрашен, непоколебим, решителен, не е *** на Боко" . Айде, успех и със здраве, Роско. Връщай се на село, не ставаш.
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев навреди най-много на българските интереси по време на мандата си, затова няма да бъде възнаграден само с четенето на измислени, но скъпо платени "лекции", а и с някоя синекурна длъжност в НАТО или в ООН-то.
115
1
 
1
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Най-точна оценка за пожарникаря от Яне Янев. Председател на партията Ред Законност Справедливост / РЗС /.Вижте: https://youtube/watch?v=oO-mz05e84s
114
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз съм недоволен от президента. Трябваше да изгони руския посланик.
113
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тая статия, дето обяснява колко прекрасно се работи с Плевенлиев, има една друга, дето казва, че на човека му обирали 15 ПЪТИ къщата въпреки оградите. Може и да се работи добре с него, но той не работи за българите. И не само той.
112
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запрете Злостър-завряния зет да е мирна държавата!
111
2
 
34
 
! Отговори
124 преди 7 години
Има ли някаква конкретна причина да се вдига толкова вой, такова зрелищно театро, за това че този безличник прецедента няма да става отново президент?
110
2
 
33
 
! Отговори
Вицекраля преди 7 години
България е протекторат на САЩ и само Вицекраля на България, американския посланик, може да каже на плевела какво да прави и какво не.
109
2
 
40
 
! Отговори
трайно изостанала преди 7 години
Колкото и да се хили и да се пъчи пожарникаря по кабеларките, каруцата България е трайно изостанала на всички възможни последни места в Европа.
108
1
 
31
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
До Браво!Има дори и нова тоалетна в Борисовата градина, не знам защо не резна и там лентата..Росен чимбера ще го запомна като див русофил с 20% подкрепа, показващ колорадските красоти на НГ
107
27
 
1
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Освен запазването на стабилността и прекрасните думи, не бива да се пропуска и още един много важен момент в статията - ген. Борисов открива ново рибарско селище! Всеки ден! Буквално всеки ден той завършва нещо ново - магистрали, фабрики, детски градини, зали, а сега дори цяло селище!
106
1
 
2
 
! Отговори
Rosen, BB itrivalka преди 7 години
da kat mu kaje svliai i colibrata svlaialo poturitekat mu kajel varji mi vrzkite, yo se obrstalo s vlajen pogled i svenliv vapros Oral i li Anlaginkat mu kajel lelia Prva Dama si guka s edin batko, to ironi4no kavalo nekolko sramni dumi s R edna ot koito se povtariala em bila na prvo miasto ama R-to na poslednoJal mi stana za Rosen. tva EGNe taka i nerazbra 4e bese izbran za da go unijat. gavrata ia zapo4na Boiko kogato po4uvse Rosen po 4eloto , tam , kadeto ponikvat rogaa horata mu se smeha
105
13
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Другари ***, зададох ви два простички въпроса. Защо няма отговори???
104
16
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Мутрите ги създаде комунизма-русофилизма,и продължава да ги създава! Без БКП/БСП в България никога нямаше да има мутризация,сганизация и депесизация!