Корнелия Нинова зове за спасение на "Напоителни системи"

Според нея държавата е изоставила дружеството
13
Корнелия Нинова зове за спасение на "Напоителни системи"
Снимка: архив Булфото

Край на поливното земеделие заради поскъпването на водата и повече наводнения в страната. Това ще се случи, ако минат поправките в Закона за сдружения за напояване, внесен от кабинета, предупреди лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея основният е риск е в това, че на практика с поправките държавата излиза от управлението на "Напоителни системи" и всички решения и цялата отговорност се прехвърлят на сдруженията за напояване, което пък означава, че те няма да правят инвестиции в мрежата.

"Искаме държавата се върне в тази сфера", отсече Нинова. Опозиционният лидер заподозря, че поправките се правят и за да не се засегне частният интерес, защото имало над 100 малки ВЕИ-та по мрежата за напояване.

Тя коментира още, че въпреки че "Напоителни системи" е в забранителния списък за приватизация, части от дружеството се продават на парче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Алоо,па що правихте другарки и другари,25години?Айдуци.
7
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Ха, Ха, ха, Корнелче, казвай нещата с истинските им имена!!! Отдааааавна и земята, и базите на напоителни системи, както и техниката, са в "правилните" ръце. Който не вярва-ами просто да провери, кой настоящ или бивш депутат , или фирми на семейството му, владеят и се разпореждат с имотите на това дружество? Във което владение е въведен напълно законно, от държавата.Все пак, тя , партията, дала им ги, трябва да се отблагодари по някакъв начин, че купуваха гласове, за нея.И съвсем не е БСП това.
6
0
 
0
 
! Отговори
До Пази, Боже преди 7 години
Дай , Боже така да стане
5
1
 
1
 
! Отговори
Пази, Боже преди 7 години
Такъв политически хамелеон, с неутолима жажда за власт и богатство, готов навсичко стига да носи "келепир" - ако социалистите бяха религиозни, щяха да се прекръстят и да помолят Господ да ги пази от това същество от други измерения.БСП ще плачи с кървави сълзи след управлението и.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до сега къде спа че не ги спаси колко комунистически правителства управляваха всичко се изкради
3
2
 
6
 
! Отговори
закон на курнелия преди 7 години
За да спасиш ,първо трябва да ограбиш.
2
3
 
7
 
! Отговори
До гетов преди 7 години
Дали са я хванали или не няма значение. Сега е важно, че е права и напоителни системи от години са захвърлени и само се краде. Всичко стопанисвано от тях се руши и поради тази причина има и толкова наводнения, време е да спре и дружеството да си работи, това + енергиетиката, телекомуникациите, това са най-важните отрасли , само ние сме кавали и ги унищожаваме и продавам
1
4
 
13
 
! Отговори
гетов преди 7 години
Тази грозна другарка не я ли хванаха в кражби и голема корупция ,като беше в СДС ????? На нея ли се падна честа да закрие тази престъпна партия !!!!!!!