ДПС със свой кандидат-президент срещу Местан?

В ДОСТ се готвели да номинират бившия лидер на Движението
12
ДПС със свой кандидат-президент срещу Местан?
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Президентските избори ще са ключови за по-нататъшното развитие на политическата конюнктура в България. Много наблюдатели смятат, че ако друга партия или коалиция, а не ГЕРБ, спечели, това може да доведе до по-различна формула на властта.

Вече няколко пъти след вот за държавен глава се сменя и управляващата политическа сила.

Във всички лагери вече се обсъждат възможни кандидатури и се пресмятат проценти откъде може да дойде допълнителна подкрепа и дали от догодина ще бъдем представлявани от ляв или десен президент. Дори ще бъдем свидетели на политически ход, какъвто не сме наблюдавали през целия демократичен период от 1989 г., пише "168 часа".

За първи път от 26 г. има вероятност ДПС да издигне свой кандидат за президент. Лидерите на движението са категорични, че не могат да останат безучастни, щом като при тях стигнала информация, че новосформираната партия ДОСТ ще номинира Лютви Местан за свой претендент.

"ДПС няма друг избор, освен да предложи подходящ човек, защото не може отцепилият се бивш председател на Движението да си въобразява, че може да се конкурира с нас", коментирал активист на либералната формация.

Преди време депутатът Четин Казак заяви, че решението дали да има кандидат на ДПС за президент, или да подкрепи друг претендент, ще се вземе, когато се изясни политическата конфигурация.

Много е вероятно новоизбраният оперативен председател Мустафа Карадайъ да е номинираният от ДПС. Той се ползва с доверието на Ахмед Доган, а е бил в ЦИК и познава изборните процедури. Но може да е добре позната обществена фигура, която се ползва с авторитет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ТИЯ ПОЛУГРАМОТНИ ФЪФЛЯЦИ- СТИГА ТЕАТРИ- БСП И ДПС СА ЕДНО КОТИЛО ЗАХРАНЕНИ С ВОДКА, ПРЕДСТАВЯТ НАЙ ТРУДОЛЮБИВАТА ЧАСТ НА БЪЛГАРИЯ, ОТ ТАКИВА ЕПИЧНИ БОРБИ СТАНАХА ЕЛИТНИ ХИДРОМЕЛОРАТОРИ ПРОИЗВЕЖДАЩИ БРАУНОВ ГАЗ В ДВОРЦИТЕ СИ И ЦЕПЯТ АТОМА НА КУХНЕНСКАТА МАСА, А ИЗБИРАТЕЛИТЕ ИМ ПОТЪНАЛИ В ГЛАД И МИЗЕРИЯ- ВСИЧКО ДРУГО Е ЛИЦЕМЕРИЕ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОРЦИИТЕ- БОЖЕ ТИЯ БОРЦИ НЕ СЕ ЛИ ИЗСИПАХА ОТ ТОЛКОВА МНОГО БОРБИ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЕДНИТЕ.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След сегашния Президент , няма да е лесно на новия ! Ще има в какво да се сравнява.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът не може да е нито ляв, нито десен. От момента на избирането си той трябва да е представител на всички български граждани, на България. Това автоматично изключва партийността от уравнението. За съжаление в последните години като цяло си имаме партийни президенти, които дори не го крият. Те преследват свои лични и партийни виждания. Сегашният е най-яркото доказателство.
5
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 7 години
Ewala na Bojko.........Направи ги на маймуни тъпите фесове и сега ше се поедат ,но кокала вече е оглозган и остава само кожата на ярето от която да си направите по едни ЦЪРВУЛУ..ВИЕ СТЕ
4
2
 
2
 
! Отговори
хХх преди 7 години
Кой ли ще номинират от ДПС ? Дали пък няма да е "принципния" Близнашки, който се продаде за да погъделичка себелюбието си, да се чувства значим и оценен?
3
10
 
5
 
! Отговори
Sezgin Petrov преди 7 години
Ще накарат народа да мисли цял месец за кого да гласува. Аз бих подкрепил както г-н Карадайъ, така и г-н Местан. Може би е време да имаме обединение на либералното пространство и ДПС и ДОСТ да сформираме либерална коалиция?
2
4
 
12
 
! Отговори
рррррррррр преди 7 години
Мустафа Карадайъ, този е моят фаворит за президент на РъБъ! Повече от 25 години го чакам да се появи на политическата сцена! Висок, убав левент, перфектен български, честен /само един апартамент си купи с безценните бумажки/. Навсякъде където отизи по чужбината ще го приемат като свой! Айде да ни е честито!
1
3
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Това от къде го измисли?Сигурно са ти го подшушнали от турското посолство.