Нинова: Борисов крие доклад за националната сигурност?

Според соцлидерката там имало "нелицеприятни неща"
41
Нинова: Борисов крие доклад за националната сигурност?
Снимка: архив Bulphoto

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че не предоставя доклада за състоянието на националната сигурност за 2015 г. на парламента, защото в него имало "нелицеприятни неща за управляващите".

Тя отсече, че срокът, в който премиерът трябва да го представи пред депутатите е края на март, а пък той го бавил умишлено.

"Причините за това могат да са две – или екипът Ви е неспособен да го изготви, в което се съмнявам, защото в службите работят професионалисти, или нещо Ви притеснява и търсите начин да го предоставите на парламента под по-приемлива формула", отсече соцлидерката.

"Както можете да допуснете аз съм го прочела предварително и моля Ви не уволнявайте никого в Министерски съвет. Съдържанието не е най-лицеприятното за управляващите", продължи тя.

Според нея най-вероятно това е и причината докладът да се бави и да се крие, за да бъде преработен. Нинова допълни, че в доклада извън външните заплахи констатациите по вътрешните заплаха за националната сигурност са сериозни.

"Усвояването на евросредствата също е отбелязано там, но да си кажем истината, че спирането на проекти е било само заради нарушения на кметове на ГЕРБ, нека погледнем на еврофондовете като държавнически въпрос, защото европейските пари ще свършат пред 2020 г., а ние нямаме национална икономика и това е големият проблем, тези пари бяха за национална икономика, а вие ги пропиляхте и 2020 г. държавата ще осъмне без БВП", продължи с критиките лидерът на БСП.

Въпреки острите обвинения премиерът Бойко Борисов й отговори спокойно, че докладът вчера е бил приет от правителство и срокът за представянето му не е задължителен, а препоръчителен.

"Политиката на национална сигурност е въпрос на общи усилия и трябва да бъде изключена от партийните спорове", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.