РБ – в клинично състояние! Ще се разпадне ли?

Даниел Вълчев със съждения по темата пред Bulgaria ON AIR
30 май 2016 09:44,
16
РБ – в  клинично състояние! Ще се разпадне ли?
Кадър: Bulgaria ON AIR

Реформаторският блок е в тежко клинично състояние, тъй като стана ясно, че един човек не може да овладее ситуацията. Разцеплението се случи и заради това, че седим на една маса, никой не казва какво ще се прави и на другия ден научаваме от телевизията. Не решаваме заедно нещата. Палячовщина! Надявам се РБ да не се разпадне, но всичко е възможно.

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Даниел Вълчев, член на Движение България на гражданите, част от Реформаторския блок.

Той посочи, че различни сигнали се чуват само от лидера на ДСБ Радан Кънев и даде пример: "В изпълнителния съвет на РБ въпросът за президентските избори е поставян 4-5 пъти в последните 2-3 месеца. Тезата на Кънев винаги е била, че е рано да се говори за това, а сега едва ли не времето изтича. Най-важното е човек да има предвидимо поведение. Не може да вървиш спокойно по улицата и изведнъж да направиш задно салто. РБ трябва да търси силна кандидатура в рамките на управляващото мнозинство. Ако не намерим подходящ общ кандидат РБ трябва да издигне свой."

Бившият министър на образованието е на мнение, че мнозина виждат в президентските избори начин да се разпредели тежестта в Реформаторския блок. Според него някои виждат предверие да се направи крачка към предсрочни парламентари избори.

"Въпросът е друг, има ли реално алтернатива управлението", попита риторично Даниел Вълчев.

"Няма да има кой знае какво разместване при нови избори. Интересът е, ти, който не си на коня, да яхнеш някое пони", каза още гостът в студиото на Ганиела Ангелова и Симеон Белев.

Даниел Вълчев е категоричен, че президентът Росен Плевнелиев е бил използван, след като Радан Кънев няколко пъти спряга неговото име за президентска кандидатура.

"Трябваше да се чуят неговите лични мотиви преди името му да се "пльосне" в челата на вестниците", посочи Вълчев.

"Няма формална юридическа пречка Георги Първанов да се кандидатира за президент, но здравият разум трябва да го спре. С излизането на АБВ от коалицията започва да се оформя алтернатива на управлението между АБВ, БСП и ДПС, в което няма лошо", каза още Вълчев.

Подробностите вижте в Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
ляводясна шарада преди 7 години
След 26 години продължаваме да си говорим на тема "автентична дясна формация". Скоро ще заговорим за "автентичен преход", "автентична пазарна икономика" и прочее "автентичности" в страната, в която най-добрия бизнес го прави фабриката за илюзии. А Вълчев знае много добре, че още след изречението "предизборната ни реторика беше трик за пред избирателите", формацията му изхаби политическия си дивидент и го замени за участие в управлението. Вливайте се в ГЕРБ като РЗС, какво друго?
13
1
 
1
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Когато говори Д Вълчев,останалите лидери от РБ да си водят записки.Умен и овладян,с бърза и точна мисъл.Знае се,че най могъщ е този,койти има пълна власт над себе си.
12
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
РБ реално престана да съществува още есента когато предаде избирателите си. Много добре го знаят и за това са се вкопчили във властта като кърлежи. Готови са на всякакви врътки и безпринципни съюзи защото знаят, това е за последно! Предателите никой не ги обича.....
11
1
 
2
 
! Отговори
А БРЕ преди 7 години
ДРУГАРЮ,КО Й ТУЙ КЛИНИЧНО СЪСТОЯНИЕ,БРЕ?!
10
1
 
3
 
! Отговори
СС преди 7 години
Единственият читав човек при вас е Радан Кънев. Съжалявам Вълчев, изригвай си полюциите някъде другаде, при ДПС например.
9
4
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Най-ценната част от РБ е НКД "Св. Лучников". В този клуб има голям брой достойни професионалисти майстори на чашката с отлична алкохолна подготовка и сериозни успехи, ученици и последователи на великия Лучников. Редно е някой от клуба да стане президент и да има някой и друг министър.
8
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вчера случайно се заслушах в предаването на Беновска -гостуваше и председателя на правната комисия в НС ,някакъв от Герб.Изумих се,всяка дума започваше с ъ-ъ-ъ.И така през цялото време.Това ъ-кане направо ме вбеси -представете си пред. на правна комисия,сиреч юрист.Просто се чудех кой му е дал дипломата на този човек,и какво самочувствие трябва да имаш,като знаеш как Ъ-каш да заемеш тази длъжност.Направо си е Господари на ефира,но те ще си замълчат,нали си е техен човек,гербаджия,то да не е Ор
7
7
 
2
 
! Отговори
ист преди 7 години
ДСБ - клонинг на Атака.Атака се провали, и от Москва рестартираха резервния играч ДСБ.
6
4
 
6
 
! Отговори
ето ги пак преди 7 години
Всички знаехме ,че Вълчев е човек на ДПС с ясната задача да доведе РБ до клинично състояние и после да бабува . Либерално болшевишки волтарианец без никаква полза роду!
5
1
 
4
 
! Отговори
ф преди 7 години
Дясно няма ,а сбор от болшевишки сталинистчета .
4
1
 
5
 
! Отговори
ж преди 7 години
Вълчев е комунист на повикване от ДПС арската мафия.
3
5
 
4
 
! Отговори
Ben Gan преди 7 години
И вие сте като ЕС. Десетки години ви трябват, за да осъзнаете какво се случва. Аз гласувах за РБ, но преди година разбрах, че Рамаданчо е за гонене. Не го ли осъзнаете, макар и с риск да не влезете в НС, губите не само моя глас. Успех.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РБ се цепи, БСП се цепи, ДПС се цепи ,СДС се цепи, БЗНС ....лелееее,всяка партия като си народи по 5-6 партийки,че като станат бюлетините от тук до перник дълги,ще ни ошашавят по изборите!
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво очаквате от организация чиито шеф е с прякор Дълбоката и лакей на Иван Костов?