Безработни от Северозапада напират за армията

Търсят се близо 4000 военни, обяви генерал Михо Михов
3 юни 2016 07:37,
19
Безработни от Северозапада напират за армията
Снимка: архив, Булфото

Проблемът с набирането на войнишкия състав е и географски, и образователен. Най-много желаят да служат от Северна и по-конкретно Северозападна България, където трудно се намира работа, казва пред "Монитор" шефът на военната комисия в НС ген. Михо Михов.

"Проблеми с набирането на войници има от района на Черноморието и Южна България, където видимо работната сила е намерила своята реализация", уточни той.

Ген. Михов подчерта хроничния проблем с недокоплекта, като на практика на армията ни липсвала цяла бригада. По думите му това означава 3000-4000 души и отгоре.

Вчера е заседавал Съветът по отбрана, на който са били дискутирани точно проблемите с липсата на достатъчен брой военнослужещи и ниските възнаграждения.

Конкретни мерки за повишаване на заплатите в армията обаче щели да се обсъждат на ново заседание в средата на месеца, на което ще бъде поканен и президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До реалист,Те само генералите да са на пенсия и заплата! Колко такива полковници, подполковници и т.н. има! Това, обаче не е най-лошото! Лошото е, че същите тези определят бъдещето на младите офицери, като им режат опитите да заемат по-високоплатени места и назначават на тях техни си хора! Бе въобще българската армия е станала като здравната каса- едни си вземат пачките, останалите опъват каиша и деградират, понеже в армията като цяло няма как да станеш висококвалифициран специалист!
11
0
 
5
 
! Отговори
Браян преди 8 години
Сегашната армия е платена тя не защитава България тя защитава чужди клаузи. Няма как истинските Българи да искат да участват в такава армия. Сегашните наемници защитават правото на САЩ за добив на петрол и сфери на влияние в чужди за нас държави с някои от които даже нямаме дипломатически отношения . Българските войници там са окупатори които местните приемат с право за нашественици и се борят срещу тях.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Голям си майтапчия! Как си представяш 25% от армията да са роми в момента. Ти виждал ли си поделение на живо? Да не си мислиш че всеки който иска може да стане военен. Проблема с "недокомплекта" е точно, че има изисквания които малко желаещи покриват, а тея дето ги покриват не искат да работят в армията.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PO DEBRE NA GOTOVA HRANA, OT KOLKOTO DA KOPASH, SEESH, I DA TE ISLUJHAT SAS. SUBSIDITE!!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Масово хората отиват в армията с цел да се пенсионерат на ранна възраст и да вземат голяма пенсия. От армията щеше да има смисъл ако придобием парвото да добиваме петрол от някоя държава.
7
1
 
14
 
! Отговори
koprio преди 8 години
Тия със скапаните си теформи закриха цели бригади,а сега ги търсят....
6
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво ли ни е да хрантутим още 4000 души,като и те ще са търтеи като сегашните. Не ни трябват лежаци.
5
1
 
6
 
! Отговори
тони преди 8 години
АКО МИ ЗАЧИСЛЯТ ПАК КАРТЕЧНИЦАТА ЩЕ ПОМИСЛЯ ТРЕБВА ДА РЕПЕТИРАМ МАЛКО МНОГО ВРЕМЕ МИНА
4
2
 
7
 
! Отговори
Ой водка га жуля! преди 8 години
Михо Аляската плямпа щуротии... Не си е допил...
3
0
 
40
 
! Отговори
Хи преди 8 години
Михо, мамин златен. Помниш ли когато съкрати през 93-94-та години, хиляди чисто нови млади офицера, учили пет години и служили само една,две. Е, аз бях един от тях. Тогава остави на служба възрастните връзкари пред пенсия, вместо нас, новите ! Сега си ги извикай тях да служат-ако са живи още :) . Ние ще се върнем ... ама друг път :)
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не казва, че повечето кандидати са роми. 25 % от състава на армията са роми.
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не бих воювал за боко и неговата династия .