Да оставим службите да работят, призова Борисов

Карадайъ обвини, че назначенията в ДАНС са на "съпружески кръг"
8
Да оставим службите да работят, призова Борисов
Снимка: Архив Булфото

Няма вмешателство и нерегламентиран контакт в тази сфера, нека ги подкрепяме да работят, защото когато го правят, резултатите са видими. За това призова премиерът Бойко Борисов лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, според когото в ДАНС кадровите назначения стават на "принципа съпружески кръг" или с протекциите на някои политици, като поименно спомена депутата от ДС Атанас Атанасов.

Борисов припомни, че преди време пък Атанас Атанасов е обвинил, че службите за сигурност се управляват от един "библиотекаро-сарайки кръг".

"В предишния си мандат един от големите упреци към нас беше, че в сектор "Сигурност" има полицейщина, сега в две поредни питания от Атанасов и от Вас аз разбирам, че всъщност или билиотекаро - сарайския или приятелско- съпружески кръг се намесват в управлението на службите. Това от една страна, ако е вярно, и в едната и в другата посока би било добре, че така силно е представена опозицията в този сектор и със сигурност работи", коментира премиерът.

Той обясни, че днес са излезли резултатите от пазара на цигари чрез проучване и анализ на празните кутии и те показват, че контрабандата е 8,3% в момента, което е най-добър резултат за всички времена, а правителството е заварило над 20 на сто нелегален внос.

"Политически е лесно да се говори. В момента прокуратура, ДАНС, полиция, данъчни, митничари полагат огромни усилия да съберат и е видно, че събират повече пари в бюджета и е видно колко по-добре сме от много държави в Европа и ако вие се опитате да подпомогнете службите, ще има резултат", отсече Борисов.

"Не допускам хора от билиотекаро - сарайски или приятелско-съпружески кръг, но когато се използват такива епитети, това само унижава хората, които действително много работят. Обръщам се и към двете партии – ДСБ и ДПС, има достатъчно теми за атака, оставете хората да работят", призова Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анадък . Но все пак не е ясно , разбра ли Мустафа Карадайъ за какво става въпрос или не , та да не изпращаме автоджамбазите да проверяват .
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Jenara na krasivia gimnastik zezo zz saschto e v dans oschte pi vremeto na aleksei petrov i na zz zezo ima i dr rodnini na gerb
5
2
 
2
 
! Отговори
куката преди 8 години
Мустафа Карадайъ, според когото в ДАНС кадровите назначения стават на "принципа съпружески кръг" Дори и така да е, ти нямяш право да се обаждаш! Анадън му!
4
0
 
2
 
! Отговори
Ал Внос ибн Износ преди 8 години
Внос и износ на празни цигарени кутии, обадете сега. Само за държавни поръчки за минимално количество 1 мил. къса. Мерси, моля.
3
1
 
4
 
! Отговори
ЧАДЪР преди 8 години
МАХНИ ЧАДЪРА И ГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА ,ТАКА ЩЕ ЗАРАБОТЯТ СЛУЖБИТЕ ,ЧЕ ЦЯЛАТА ТИ КРАДЛИВА ПАРТИЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ В ЗАТВОРА,КЪДЕТО И Е МЯСТОТО
2
0
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКИ УСЕЩАТ преди 8 години
УВЕЛИЧЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ И УВЕЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ. АКО СИ ЗАДАВАТЕ ВЪПРОСА ДОКОГА АЗ НЕ СЪМ ПРОРОК НО КОЙТО ЗАОБИКАЛЯ ЗАКОНА СПОРЕД МЕН ЩЕ ЗАОБИКОЛИ И РЕЗУЛТАТА, КОЙТО ЧАКАТЕ ИКОНОМИКА НА ПРИХОДИТЕ.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви служби бе Борисов ? Какви ? Ако не бяха автоджамбазите да откраднат оная кола със шпионската апаратура на турското разузнаване още щяха да си работят хората !? Та за кои служби ни говориш ?