Нинова захапа ГЕРБ за нов дълг от 1,2 млрд.: Къде е излишъкът?!

Идеята на заема е финансово стабилизиране, защити се Горанов
Обновена: 3 юни 2016 14:21 | 3 юни 2016 14:07, Камелия Цветанова
205
Нинова захапа ГЕРБ за нов дълг от 1,2 млрд.: Къде е излишъкът?!
Снимка: архив, БулФото

Правителството иска да изтегли нов заем от 1,2 млрд. лв., алармира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея финансовият министър Владислав Горанов тихомълком е внесъл предложението Фондът за гарантиране на влоговете в банките да взема заема с държавна гаранция, в бюджетната комисия в парламента.

"Правителството на Бойко Борисов има проблем и го прехвърля на народа. Когато стана проблемът с КТБ, отпусна пари и гръмко обеща, че ще събере откраднатото, ще върне парите в гаранционния фонд и той ще ги прехвърли в бюджета, но не се справихте и заради това сега фондът иска да вземе заем и да върне парите в бюджета, вместо да съберете парите от КТБ", обвини тя.

Според нея искането за взимането на нов заем е в разрез със законите, защото няма анализ как ще се отрази на хората.

"В момента всеки от нас дължи 30 лева, ако сте изработили 100 лева, 30 от тях са за дълга, защото толкова е външният дълг. Твърдите, че имате преизпълнение, къде са тези пари, че взимате нов дълг“, продължи с упреците Нинова.

От името на БСП тя обяви, че осъжда продължаващите опити на правителството да увеличава дълга на страната.

"Някой ден тези пари трябва да се връщат, мисълта и управлението на принципа: "След нас и потоп" е пагубно. Всеки ден на това управление е пагубно за държавата, а изходът е предсрочни избори", призова соцлидерът.

На критиките й финансовият министър Владислав Горанов отговори, че идеята на заема е стабилизиране на финансовата система на държавата, която се е разклатила в предишния мандат на БСП и ДПС.

"Двете гаранционни споразумения, които правителството е предложило, са съгласувани и голяма част от преговорите са водени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките", обясни той.

Въпреки че призна, че като финансов министър не му е работа да води политически дебат, Горанов отсече, че през последните месеци не е видял в нито едно изказване на социалистите по-добро решение нито за икономиката, нито за обществения живот от това на управляващите.

"В този смисъл докато дебатът се води с такива методи, ние нямаме интерес да участваме в него", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До Анонимен 193 ..... ЕЙ , ТАЛИБАН .... В БЪЛГАРИЯ ПИШЕМ И ГОВОРИМ НА БЪЛГАРСКИ ... НИКОЙ НЕ ТЕ Е КАНИЛ ТУК ... СЪБИРАЙ СИ ПАРЦАЛИТЕ И СЕ ИЗНАСЯЙ В МОСКВА ИЛИ АФГАНИСТАН , КЪДЕТО ИСКАШ . ТУК НЕ ТИ Е МЯСТОТО . ВЗЕМИ И ПЕТРОЛНАТА МАФИОТКА НИНОВА С ТЕБ ...
128
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V gerb msgistrali dalaveri dtroiteri i uj soe4elini konkursi bravo ninova isja6 korompiranite mutri milionerite grberi partisanskata vnu4ka liljsna pav.ot patischta stana milionerka osche s darjavna kola i dchof. Ja vosat lilano hodi s gradz. Tran. Da otslabne6 mnogo si debela i grosna vsemi i bakardjieva dezata ns komunagite v gerb i tia ot bkp sega sa v gerb
127
5
 
2
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 8 години
да жевее БОЙКО БОРИСОВ!
126
6
 
2
 
! Отговори
КПСС - БКП преди 8 години
До *** 171 .... ТОВАРИЩ , КОЛКО РУБЛИ ТИ ПЛАТИХА ЗА ТОЗИ КОМЕНТАР ???
125
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странджата от Горубляне пак изпълзя.Очевадно неук човек,като повечето фенове на ГМО-партията ГЕРБ,заработва някой и друг лев,ръсейки глупавите си съждения поради некадърност за по-полезни занимания.Истината е,че гербаджиите със зъби и нокти ще се опитат да задържат властта до 2020 год.,тъй като тогава ще секнат еврофондовете.Ще бъдат натрупани и огромни дългове,които всички ние ще трябва да плащаме.Ако не се осъзнаем навреме,тези ще затрият държавата.
124
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народе,спиш ли?
123
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
идеята е да остане тази партия на власт,след края на мандата и...всички у затвору финансовия на4ело
122
2
 
9
 
! Отговори
русофил преди 8 години
с какви пари прати синчето ти да го образоваш в Америка да вземе Американско образование и възпитание
121
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
квичете свинченца, идват избори и пак бой..хаха
120
9
 
18
 
! Отговори
www преди 8 години
Вторият кабинет на ГЕРБ унищожи България! Окончателно!Но и всеки *** народ си заслужава управниците.
119
24
 
4
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Къде е излишъкът ли? Ами например отива за превъоръжаване на българската армия, или за саниране БЕЗПЛАТНО на жилищата на български граждани, или за ремонти на пътища, и още, и още. А вие какво направихте по време на жалкото ви управление, че нищо забележително не си спомням?
118
15
 
2
 
! Отговори
ivan преди 8 години
За потопа вие ***-нелия сами си вкарвате автогола,бос народа,а ти като илиенска ще викаш и крещиш,че сина ти в Америка,а и ти се разходи до там да го видиш,а това не става ей така,*** не пускат кокала,приказките ти не са от вчера заклеймявааш,че ще събориш правителство,лесно и после пак ще дерибействате ха дано,но вече неостана читаво тук в красивата ни страна, а само такива като теб-крадци и убийци на собствения си народ.
117
8
 
10
 
! Отговори
Коце кофата преди 8 години
Крадци-комунисти, взимат дългове и крадат парите, както бащите им по татово време!
116
10
 
5
 
! Отговори
бг.бг преди 8 години
10-те процента подкрепа за кланящите се на Живков говори красноречиво.
115
2
 
21
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Ето такива неграмотници, като този от ГЕРБ дето твърди, че ДЦК-тата не се емитирали от МФ ни управляват и съвсем естествено Нинова е права в случая. Всичките критики към Нинова не са към това, което казва, а са към партията, която оглавява, което само по себе си е проява на невъзможност да опонираш смислено.
114
3
 
25
 
! Отговори
РУК преди 8 години
Истината е,че Борисоф загробва държавата и сугурно прави кашета подобно на Фердинанд Маркус и после като стане напечено ЦоРоУ ще го дръпне за Хаваите или Калифорния!
113
0
 
14
 
! Отговори
дебел дупетат преди 8 години
зрелища и пасти за народа !
112
0
 
3
 
! Отговори
До 153 преди 8 години
ДЦК се емитират от министъра на финансите.Прочети Наредба 5 на МФ и БНБ!Там всичко си пише и не е това, което се пенявиш да доказваш.Май нищо вярно няма в това, което пишеш за ДЦК-тата, ама нищо, което е трудно постижимо.
111
3
 
12
 
! Отговори
До 146 и148 преди 8 години
Явно си типичен член на ГЕРБ, изключително неграмотен и не признаваш чуждото мнение.По-добре недей да пишеш нищо за ДЦК, че ставаш прекалено смешен!
110
1
 
4
 
! Отговори
До 146, 148 преди 8 години
БНБ действа като фискален агент на държавата, вкл. и провежда аукциони за ДЦК, но всички условия по аукционите се определят от МФ, а и парите се плащат от и на МФ. След аукциона, закупилите ДЦК превеждат пари по сметка на МФ, а когато има плащане на лихви или падеж, МФ плаща от своите сметки. БНБ е само като обслужваща банка на МФ. Много си неграмотен, а приписваш неграмотността на други.