Премиерски принципи: Правиш, показваш...

Томислав Дончев пък се похвали с оперативните програми
8 юни 2016 18:23,
43
Премиерски принципи: Правиш, показваш...
Снимка: БТА, архив

"Моят принцип винаги е бил: правиш, показваш и ги оставяш да коментират”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на дискусия на днешното правителствено заседание, съобщават от правителствената информационна служба. На нея министри представиха информация за предприетите мерки за постигане на по-справедлива цена при договаряне на лекарствата, заплащани с публични средства, за възможностите за увеличаване на средствата за младите учени, за хода на оперативните програми.

"За период от около година и половина към момента е факт, че всичките ни оперативни програми са одобрени от Европейската комисия… Като сравним ситуацията с предишния програмен период, средно се движим около една година напред и като период на одобряване, и като темп на плащане… Ако направите справка как вървят брутните плащания в страната, темпът със сигурност е по-добър, отколкото в предишния програмен период", посочи вицепремиерът по Томислав Дончев по повод определянето на Управляващ орган на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020.

Министър Москов представи резултатите от проведената в края на миналата седмица среща на министрите на здравеопазването от Централна и Източна Европа по въпросите на лекарствената политика. На нея бяха обсъдени съвместни действия, които да доведат до намаляване на цената на лекарствата. Той коментира и засилените проверки в министерството, довели до предотвратяване на злоупотреби с бюджетни средства за милиони левове.

Премиерът Борисов подкрепи идеята на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева за оптимизиране на разходите на ведомството и за насочването им за стимулиране на младите учени и за образователни дейности.

"Моят принцип винаги е бил: правиш, показваш и ги оставяш да коментират… Аз се опитвам да се ядосам някой път, но докато се ядосам, ми минава. Ходих в парламента да отговарям на въпроси последните две седмици. Първият петък БСП изкараха да чете срещу мен декларация човека, който те, докато управляваха, го сложиха за заместник-министър на вътрешните работи за няколко часа и си го махнаха, защото не става… Другия петък отидох – срещу мен вдигнаха Гечев да говори за финанси, който, ако вземете стенограмите на Министерския съвет от 1996 година, те са брутални. Пенсията беше 3 долара, фалираха банките… Той говори за дълговата спирала! Опитвам се да кажа – ако нещо постигат с тази си цел, е да ни отнемат енергия… Няма да продължавам по-нататък по опозиционните теми. Има, за радост, сигурно 100 предавания, в които можете да участвате – участвайте. Казвайте ги тези неща, но, повярвайте, същинската работа е това, което вършите. В огромната си част хората я приемат, а и параметрите в държавата го показват, не го говорим ние”, обобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
20
 
! Отговори
без глупости преди 7 години
Другарят Борисов: Правиш глупости, показваш глупости и ги оставяш да коментират
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауееуеееее! Къути!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не е ли по-почтено "да правиш, а хората ДА ВИЖДАТ и после да коментират". Защото е много коварно това "ДА ПОКАЗВАШ"! Значи е толкова МАЛКО И НЕЗНАЧИТЕЛНО, че хората не го виждат и трябва ДА ИМ ГО ПОКАЗВАШ! Защото хората на са кьорави та да не виждат доброто, голямото и хубавото. А другото е самохвалство!
26
0
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
"Президентът на Русия Владимир Путин призова Беларус да увеличи доставките си на земеделска продукция на руския пазар, а не да пропуска транзитно стоки, които попадат по ударите на санкциите, предаде БТА. "Ако не бяхме по-католици и от папата, а като Унгария и Чехия отстоявахме националния си интерес, сега нас щяха да ни молят! Имаме капацитет за това, което искат!Изнасяме зеленчуци за Гърция , Македония, Турция, а в Катар ядат само агнешкото ни, което Баце едно време уреди да изнасяме.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И коментарът си има своята стойност . Той спомага да се изяснят пропуските и грешките . А умният човек през целия си живот се учи от допуснатите пропуски и грешки , т.е. коментатори- те са един вид учители . Лошото е , че училището е на открито и няма покрив над главите ни . Един Господ гледа отвисоко , суче мустак и се глади по брадата , доволен от практическото право на свободния избор .
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен Bay Ganyoooooo!
23
1
 
25
 
! Отговори
ТИКВУН преди 7 години
правиш,показваш и....започват ремонтите!ТИКВУН
22
1
 
24
 
! Отговори
Kit Chelin преди 7 години
Ако другите преди др. Борисов показваха всичко, което са направили нашия щеше да е като лилипут. Много самохвалство и лъжи. Периодът от 2003 г. до 2008 г. е най добър по ик. показатели за прехода. Тогава общините излязоха от дълговите кризи, икономиката се развиваше, инвестициите се увеличаваха всяка година , заплатите на бюдж. служители ежегодно се актуализираха, излишъкът беше в млр. лв. С помощта на медиите Бойко обезсмисли всичко постигнато и само за 6 м. натрупа 5 пъти повече б. дефицит.
21
1
 
27
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Защо не може да разбере, че с такава политика на дъното ще ни натика. Борисов трябва да се мисли за производство което да увеличава работните места и доходите на хората, а оттам и по голям бюджет. Като свършат магистралите и парите от ЕС какво ще правиш? Как ще връщаме заемите? Сигурно ще направите билетчето 10 евро за да пълните джобовете.
20
1
 
28
 
! Отговори
акуд преди 7 години
бравус и соц. пенсията скочи с ТРИ. ТРИ лева
19
1
 
27
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Правиш показваш и....след няколко дни поправяш направеното.
18
1
 
33
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Най-големият кошмар за този интелектуалец е да му кажеш , че не го харесваш! Егото му е толкова силно, че няма да може да го приживее...Човекът, който реже всяка лентичка, и когото 4-*** папи са галели по главата...Най-големият комплексар, който съм виждал, и представете си, той ни е министър председател...Боже, стовари яростта си по тез земи и ги прочисти....
17
1
 
32
 
! Отговори
!!!!!! преди 7 години
Правиш показваш РАЗДУВАШ и оставяш доверчивия народ се кефи на Бог борисов
16
1
 
26
 
! Отговори
рон преди 7 години
а ойто нищо не прави а само иска да си приписва заслуги, явно става премиер.
15
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Бойко .
14
3
 
35
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Понеже работата е само да се дуе и да показва, затова на матурата по математика има 17 000 двойки. След 15-тина години няма да има кой и да "прави", за да "показва", но след Рапона и потоп...
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБОЙКО БЪЛГАРИН, БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКА!- - - -А народа чужд ???
12
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Хайде другари червени *** почвайте да плюете , че нещо се излагате . А иначе това е най добрия Премиер на България досега .- - -Ами така си е та ! Ето обеща да вдигне пенсията на баба Цеца от Горна Оряховица и я вдигна с 3 лв. ! Това само много добър човек може да го направи ! Не е ли така ? Е как да го плюеме такъв човек ?
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно какво си говоря тия на "правителствените заседания" ? Ако са тия глупости дето ги пишат тук, .... то по-добре е Баце да си гледа мачлето или тениса .... А за ония другите просто не знам .....
10
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде другари червени *** почвайте да плюете , че нещо се излагате . А иначе това е най добрия Премиер на България досега . Никой не очаква БКП-БСП да го хвалят , но народа си го иска .