От цялата група само Очите бил с бронежилетка

Задържани са 29 от 30 издирвани лица, отчете Бъчварова
Обновена: 10 юни 2016 10:50 | 10 юни 2016 10:46, Камелия Цветанова
90
От цялата група само Очите бил с бронежилетка
Снимка: БТА

От цялата група на престъпния бос Димитър Желязков – Митьо Очите при стрелбата на 8 юни вечерта в Слънчев бряг, само той е бил с бронежилетка. Това отчете пред депутатите вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Въпреки критиките на премиера Бойко Борисов към полицията заради мелето пред ресторанта в най-известния ни курорт, МВР шефът не само защити подчинените си, ами дори ги похвали.

Още по темата
"Има задържани, сред които и убиецът на Александър Алексиев. Прецедент е в последните години по отношение на стрелба по известни хора от престъпния свят, извършителят да е задържан непосредствено след стрелбата", отсече тя. По думите й вчера полицията е заловила 29 от 30- те лица, които са били обявени за издирвани и в момента само един се търси.

Бъчварова настоя, че до стрелбата се е стигнало заради конфликт между мъжа, с когото живее дъщерята на Митьо Очите, както го определи „предстоящ роднина на Желязков“, и собственика на ресторанта “4 YOU” за място за паркиране.

"При спречкването са си разменили думи и удари. След това малка част от близките на Очите са влезли в заведението, дошли са по един – двама, не са били в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени“, увери МВР шефът.

Последвала е разпра, разменени са удари, произведени са изстрели, при стрелбата е убит един от близките на Очите – Александър Алексиев, ранени са трима, един от които Митьо Очите. От мястото на стрелбата са иззети две огнестрелни оръжия и нож, както и около 30 гилзи, продължи с обясненията Бъчварова.

Има образувано досъдебно производство за убийството на Алексиев, както и за опит за убийство на Митьо Очите.

През тази нощ е проведена полицейска акция в цялата страна, като са проверени 3194 лица, 238 лица които представляват интерес, 90 лица са задържани, има образувани 34 разследвания, отчете Бъчварова.

Зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев пък уточни, че в областната дирекция на МВР в Бургас не е имало данни за напрежение между двете престъпни групи, нито пък е имало сигнали за финансови неуредици между тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо трябва да ни занимават и да ни пука за мутрите. Те са за отстрелване. Да ги оставят да се избиват. Като имаме премиер мутра ще имаме мутренска държава. Да се надяваме и него да го отстрелят. Къде Митьо Очите, там и Боко Тиквата.
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече ме интересува защо Митьо не го поемат фелдшерите от Бургаския затвор, ами хвърчат лекари от София и Стара Загора? Това да не е Кенеди бе другари? И откъде намерихте 80 банки кръв и плазма за него докато другите спешни пациенти купуват по 1-2 банки от хепатитните ц"ани пред Пирогов?
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детската учителка пак се изказа на място. Тази леличка философия ли беше завършила, или друга относима към силовите структури специалност? Много е адекватна и много ми харесва - отлично назначение!!! Пък Митьо и жилетката не го спаси както се видя, тъй че да не му завижда много другарката Бъчварка. И друг път да гледа къде паркира ако прескочи трапа.
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30 гилзи от два пистолета,това узита ли са били ?? И що се опитват тези да омаловажат гангстерска война за наткотици и да я приравнят с улично меле за място на паркинга ? Кой ли има полза от това ??
66
0
 
25
 
! Отговори
Edin trol преди 7 години
"дирекция на МВР в Бургас не е имало данни за напрежение между двете престъпни групи" значи те си ги знаят че са си престъпни но нищо не правят по въпроса?!Та големия въпрос сега е къде и колко си плащат и на кого та са по големи от държавата и мисля че бат Бойко трябва да каже на каква заплата е към тях???????
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
losha jiletka, loshaaa.
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали знаете но 5-6 от задържаните са пуснати още вчера! Радо беше доста разочарован като гледаше новините в 19:00 и там обясняват, че го търсят.. 2-часа след като го бяха пуснали :D Смях !!! Нашите медии пускат информация дадена им от родната милиция, а там все едни "умници" никога не казват истината..
63
1
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
25години тоя го хващат,пускат,"съдят",вече не е интересно.По-интересно е коя червена партийна мутра го крепи и пази.
62
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, вече минаха 24 часа, пускайте ги да си ходят.
61
0
 
35
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
"...не е имало данни за напрежение между двете престъпни групи, нито пък е имало сигнали за финансови неуредици между тях." - значи, двете престъпни групи са си работили без напрежение, всичко е било спокойно, сиреч, на спокойствие са си работили, финансите са си били уредени...ИДИЛия!!! Рай. Птичките пеят, слънцето пече, пчеличките летят и събират нектар и цветен прашец...
60
0
 
35
 
! Отговори
Друг Гошо преди 7 години
Тъкмо заради бронежилетката са го стреляли в тъшаците.
59
0
 
11
 
! Отговори
BG преди 7 години
Bitov skandal - hahahahaha - nai goliama prostotia. To tezi ne sa prestapnizi a "ucheni" ot BAN na pochibka v Sunny Bitch. министър Румяна Бъчварова - are ne me zanimaivai s tapotii
58
0
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
При такива гладиаторски боеве на обществени места следва всички участници до един да бъдат бесени на улични лампи и отставени там докато птиците не ги изядат.
57
1
 
53
 
! Отговори
nas преди 7 години
Госпожо Министър, явно за втори път ни подчертавате че за вас разпределянето на наркотици и територии е тема от битов и личностен характер... Мисля че споделянето на тези ваши разбирания от първият път бяха достатъчно стряскаши...
56
0
 
27
 
! Отговори
Цветанка Банкова преди 7 години
Сега ББ спокойно може да се пенсионира, колуббийската мафия прие неговата оферта.
55
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя с тия големи очи........ Никой ли не можа да го уцели в окото?
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BOKO PARKOMIASTOTO:)
53
1
 
37
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Абе какво занимавате цялата държава с един мафиот? На какво отгоре правите от опит за убийство - сензация и си мислите , че целия народ е живо заинтересован от съдбата на един престъпник? Вече лягаме и ставаме с Nace to Mitio.На всичкото отгоре ни се представят абсурдни версии за ГОЛЯМОТО ОТКРИВАНЕ НА СЕЗОНА НА Sunny Beach . Не всички сме такива шушумиги каквито си ни представяте. Хайде ако обичате( и да не обичате все тая) , стига вече театри !!!
52
2
 
20
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Не мога да разбера това ли е новината от национално значение, че така надлежно ни информират за случилото се. Чудо голямо - стреляли по някой, явно не без причина, по мен защо никой не стреля?
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли такъв хитрец като Очите да не сложи нищо на мъ... те?