US-посланикът видя стъпки към енергийна независимост

Борисов и Рубин откриха обновена компресорна станция
13 юни 2016 16:49,
92
US-посланикът видя стъпки към енергийна независимост
Снимка: Facebook

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин похвали България за откриването на реконструираната компресорна станция "Петрич". Днес лентичката бе прерязана от премиера Бойко Борисов в присъствието на US-дипломата.

"Това е една решаваща стъпка към българската диверсификация и енергийна независимост, както и към енергийна сигурност и диверсификация за целия регион", каза Рубин цитиран от "Фокус". Посланикът добави, че четири открити подобни станции в рамките на толкова кратък период е безспорно голям успех.

На официалната церемония Рубин каза, че няма нужда от специално написани речи и опорни точки, защото за трети път участва с премиера в отриването на реализиран обект. Посланикът добави и че това е четвъртият пореден път, в който в официалната церемония се включват и американските фирми, които участват в проекта.

Американският посланик коментира и трагедията в Орландо, където 50 души загинаха при стрелба в гей дискотека, а над 50 други бяха ранени.

"Това е голяма трагедия", каза Рубин. Той призова всички да се замислят в какво общество живеем и какви законови промени трябва да бъдат извършени, за да се осигури безопасността на обществото.

По време на събитието стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е изпратил вчера съболезнователна телеграма във връзка с трагичния случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
28
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Седем души режат една лентичка на нещо,което просто е ремонтирано,вероятно само боядисано.Седем делегации т.е, минимум 20 лъскави и мощни автомобила и куп скъпо платени охранители.Е няма,как да излезе сметката,дори и за простоват,като мен човек.
4
3
 
28
 
! Отговори
За Матриала преди 7 години
Открива станция , която отдавна е направена и открита , но затворена по незнайна причина от себеподобните му! С такива актова може да лъже фанатизираните му гладоподаватели , но не и трезвомислещите граждани!
3
18
 
6
 
! Отговори
е преди 7 години
Ама как така?! Руският газ е по-добър, по-хубаво мирише и идва от Русия с любов!
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е да не сме зависими от московията и кремълските фашсти.
1
5
 
24
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Вече посланикът на САЩ ще режи лентичките, а Бойко ще му държи ножицата само.