Усещането на Цветанов: МВР не знае бандитите...

Бившият МВР шеф защити Бъчварова от исканията за оставка
23 юни 2016 13:22,
46
Усещането на Цветанов: МВР не знае бандитите...
Архив: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов разкритикува ръководството на МВР, че не е наясно кои са фигурите в престъпния свят. 

"Остава усещането, че не е приведен в известност целият криминален контингент", каза той в коментар на вчерашното изслушване на МВР шефа Румяна Бъчварова и екипа й във вътрешната комисия на парламента. Те информираха депутатите за действията на полицията във връзка със стрелбата срещу Митьо Очите на Слънчев бряг. 

Още по темата

Цветанов обясни, че има да се върши много оперативна работа. "Защото не мога да приема, че когато зададеш въпрос на областен или зам.-областен директор на ГДБОП дали дадено лице е криминално проявено, дали е осъдено, да не получиш отговор", каза зам.-шефът на ГЕРБ. Той обясни, че отговорът на "колегите" бил, че или справката не е пред тях, или нямат спомен.

"Това е недопустимо, защото говорим за елита на служителите, които са натоварени да контролират делата срещу тежката организирана престъпност", каза още Цветанов. 

Депутатите от вътрешната комисия дали препоръка на областните дирекции да дават изпреварваща информация, когато кримиконтингента се насочва към летните курорти. 

Въпреки критиките към МВР, Цветанов защити Румяна Бъчварова от исканията на БСП за оставка. "Трябва да бъдем обединени и да подкрепим желанието, което има във вицепремиера и вътрешен министър Бъчварова", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
кальо преди 7 години
уж не знаят,и когато дойде време за разпъване на чадърите над тях от къде знаят на кой му се полага чадър?
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да питат журналята те откъде знаята та пишат "по данни на МВР"...
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък имам усещането че всички които бяха и са на власт през последните 26 години трява да ги окачиме по стълбовете на тролеите и трамваите. Ако не достигнат тези стълбове ще почнеме да ги окачваме по селските диреци!
30
0
 
3
 
! Отговори
777 преди 7 години
Svetanov vie pedaliste ta da ne znaete banditite v bg ,i nay malkite detsa da pitate te shte vi kajat koi sa banditite ili mutrite v bg.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mvr snae i na maikati mlakoto stiga glupisti stiga ba4varova ne stava sajaljavam ja tja kasva zova koeto boiko i zwaka zezo kasva mafista mutrite dalsverite se snajat na li vi sponsurirat s koli i dr podarszi mutrite ssbravi li zezko
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанов, командвате МВР вече 7 години (от 2009). Излиза, че за 7 години - йок свършена работа. Но разбира се това не Ви пречи да искате повече пари, повече бонуси и т.н. Поне променете НПК за самоотбраната, ние ще Ви свършим работата. Както винаги досега. Чиновникът затуй е чиновник - зер работа ли да върши? Я дайте и 15 заплата, че са се преработили горките. В МВР всичките са чиновници. Някои обаче разхождат униформа в работно време и пият "кафе" или "вода".
27
0
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Не е необходимо да се променя законът, за да бъде накаран бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да изплати сумата от 420 000 лева, с която съдът в Страсбург осъди България за негови безумни акции и изказвания.
26
0
 
12
 
! Отговори
Ел преди 7 години
А какво друго трябва да знае МВР,ако не бандитите?Моля,посочете!Да сади картофи? Туй знанието е било много далече от полицията!
25
0
 
11
 
! Отговори
Mopcku преди 7 години
Еми за сега е незаконно гербаджия да арестува гербаджия. В тоя смисъл няма как официално МВР да знае кримиконтингента. А и предполагам в разрез на устава на ГЕРБ е да се докладват съпартици честно делящи печалбата си от незаконна дейност с по-висшите етажи на партията. То така като разсъждавам даже си мисля, че в България изобщо няма престъпност :) Воала ... :)
24
0
 
2
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
Що трябва Цветанов да се очудва че когато запита някой шеф на ОДП КОНТИНГЕНТА НЕ МОЖЕ ДА ОТГОВОРИНе познавали Оперативната обстановкакАК ЩЕ Я ПОЗНАВАТ СЛЕД КАТО СЕ НАЗНАЧАВАТ БЕЗ КОНКУРС И СВОЯ ЗАЩИТЕНА КОНЦЕПЦИЯ по съответното направление.Отделно от това че никога не са управлявали полицейски служби.С амо преди дни в СТОЛА НА НА ШЕФА НА охранителна ПОПОЛИЦИЯ ПРИ одп бУРГАС СЕДНА точно такъв човек.
23
0
 
3
 
! Отговори
Нацепен Батка мутре преди 7 години
Тоя цецката колко покровителства от бандите, някой знае ли или да ви разказвам :)
22
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
Знае, знаееее, криминално регистрирана муцуно, помниш ли си номера на кр.регистрация? Казвай.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да не ги знае бе!Нали те заедно си пият питиетата: МВР-бандитите.
20
0
 
11
 
! Отговори
крими преди 7 години
Препоръка!Митьо-министър той ги знае!
19
0
 
10
 
! Отговори
tzvtzv преди 7 години
Е как така бе Цецко, нали ти беше първия мини-стар който от трибуната на парламент каза колко са престъпните групи в българиа и че ги държиш под контрол.забраванко такъв!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бандита вика, дръжте бандитите!АХАХАхахаХхАххахАХхах!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Тази стрина кацарова само като я гледам ми става ясно, че отбира от работата, за която е назначена от бочко точно толкова, колкото и а ако я направят мозъчен хирург и и дадат скалпел да оперира!? Като я гледа човек най ще и отива една мотичка и на село в градинката да копа пипера, ама явно се е взела много на сериозно и се мисли за велика!? Имала била "желание".... то и аз имах навремето желание да стана футболист, като Стоичков, ама като видях, че се разминават желания и възможности...
16
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 7 години
Цецо Корумпето тръгнал да дава акъли. Сега и Мутрата да излезе и купончето ще е пълно.
15
0
 
10
 
! Отговори
ер преди 7 години
Глупости как да не се знаят, нали с баш бандюгите си пият пиенето, а това, че нямат спомени, е, претоварени са хората, няма как да имат спомени, а и половината от тях са бивши спортисти, даслали, пожарникари...
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се разприказват първо ти ще си на пангара. Цацата те отърва, но бъди спокоен муцка и твоето време ще дойде.