Загубихме член на нашето семейство!

Кристалина Георгиева: До 2020 г. няма нужда да се тревожим за парите на ЕС
Обновена: 26 юни 2016 14:15 | 26 юни 2016 11:40, Красимир Ангелов
150
Загубихме член на нашето семейство!
Снимка: Reuters

Загубихме член на нашето семейство и трябва да си дадем сметка защо това се случи, обяви зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева в интервю за предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
Георгиева обаче поясни, че смята, че българите във Великобритания няма от какво да се притесняват, защото до излизането на страната от съюза има минимум 2 години. "До 2020 г. не виждам причини да се тревожим за бюджета на ЕС", посочи тя.

"Докато Великобритания е член на ЕС, а това ще рече, докато не приключат преговорите по излизането на Великобритания, тя се ползва от всички права и изпълнява всички ангажименти по бюджета", посочи Георгиева. Тя посочи, че Великобритания може да избира между това да използва предимствата на вътрешния пазар в Евросъюза, за което ще трябва да плаща, или да стане трета страна за пазара, което ще отнемем доста години преговори.

По думите на зам.-председателят на ЕК причините за тези резултати от референдума са много. "Част от тях са, че предимствата от членството са за по-младите хора, за хората в градове, докато по-възрастните, тези в по-отдалечените райони на страната като че ли не са ги почувствали толкова силно", коментира Георгиева.

Според нея разочарованието на хората идва и от многото кризи през последните 7-8 години, а има и вина на политиците, които не са успели на достъпен език да обяснят нуждата от съюза пред външните заплахи – конфликти, климатични изменения и др.

Плановете на Европейската комисия са да организира изпълнението на този член, който определя излизането на една държава от ЕС, каза Георгиева. Тя напомни, че Великобритания е първата държава, която ще напусне съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
19
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Това нищожество нека се самозапали за да покаже лоялността си към еврогейовете
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еми няма да и пука за парите като все викат дайте пари за туй за онуй .. като има кой да дава защо да се притеснява нашта
78
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересното е че тя е бивша комунистка пребоядисана интересантка, От вида двукраки хамелиони. Ако я изберем за президент за комисионите които ще вкара в банковата си сметка ще бъде готово да напълни България с араби, ислямисти и талибани.
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-жо лапач..не бъркай нащо семейство с твоето.... нас не ни возъат с чартери и не лапаме по 20 000 евра на месец за раздумки ..такива като тебе май за раз стрел е по добре
76
0
 
26
 
! Отговори
Младен С. преди 7 години
*** ти нищо не си изгубила. Продажен ***
75
0
 
18
 
! Отговори
Да си върнем държава преди 7 години
Аз искам Де-Лъже-Демократизация на България.Всички лъжливи демократизатори - със Закон забрана на политическа и обществена дейност и в Затвора с конфискация на имуществото. Започваме от Костов и царя!Искам Паметник на жертвите на Лъже-демокрацията!Искам възстановяване на българската армия и излизане от проклетото НАТО!Искам уволнение на цялата полиция, съд и прокуратура като обслужващи Лъже-демокрацията.Държавни субсидии за малкия и среден бизнес!Възстановяване на българското образование!
74
0
 
25
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Тая Фитка Сталинка трябва да я скрият от погледите на народите защото само като и видят сурата и панически яе избягат от ЕС ато разберат какви оФце ги управляват!!!!!!!!!!!!!!
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинке, ТИ ОТДАВНА СИ ЗАГУБЕНА ЗА ЧЛЕНА. А, иначе, май се вайкаш вече само за "бюджета". А като излезе члена (UK), бюджета спада, не ли?
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези печатари на кухи евра ще ми говорят за външния дълг на Гърция :)Белгия и Люксембург имат по-големи дългове-т.е. са напечатали повече евра ЗА СЕБЕ СИ и ги раздават на огромната си бюрократична ***.Е как да оцелее такава организация?
71
1
 
29
 
! Отговори
Деевросъюзация преди 7 години
Веднага да съставим нормална българска партия, която да ни оправи отношенията с Русия!!! Иначе умиргаме прави. Да забравим за кристалина, мристалина и евро-натовсикте папуняци които сега са без път и посока, слепци корумпирани меркелски блюдолизачи, които ни управляват с корупция, беззаконие и унищожение на българската икономика и население.Де-Евро-Съюзация! Трябва спешно
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига *** пропаганда!Британците се отказаха от Европа заради нейната ислямизация!!
69
1
 
17
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Русия става все по-силна, остатъка от ЕС става все по-слаб.
68
0
 
25
 
! Отговори
ФАЩ назначенци преди 7 години
Кой е гласувал за тази опулена лелка,и още 20 като нея с власт да управляват съдбините та 500 млн. европейци????Англичаните и те това се питат????
67
0
 
17
 
! Отговори
Жалко преди 7 години
Жалко, защо не загубихме теб кристалинке, ти си безполезна, Англия даваше много пари прибра ромата ни. Ти само вземаш и то без никаква полза също като Юнкер и пълчищата безполезни чиновници в Брюксел и Люксембург с привилегии, каквито и соца не е виждал - то са коли без ДДС, то са надбавки, то са плащания за квартири и преместване, то е чудо... Ама така е. Бог оставя ненужните и прибира тези, от които има полза.
66
1
 
10
 
! Отговори
кой? преди 7 години
Кой от вас е готов да вземе КриСталина на работа, след като ЕС окончателно се разпадне и тя остане на улицата?
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристелино, Критистелино... поредния европейски клакьор. Нищо съществено не правиш, нищо ново не казваш. Само повтаряш словата на шефовете си.
64
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно тази безсмислена европейска риторика е толкова отвращаваща и отблъскваща. Остава впечатлението, че вместо да решават сериозните проблеми като - еднопосочния поток на капитали само от изток на запад, разширяващото се неравенство между бедни и богати, ислямизацията.... се правят някакви безсмислени емоционални анонси на факти, които са толкова явни, че могат да ти избодат очите.
63
0
 
7
 
! Отговори
българина преди 7 години
Този американски шпионин днк биолог искаше да ни ашладисва с нехора! Да и умрът децата за коледа! *** дано. Да Москва о време щото си няма идея какво се задава с или Без нейните приказки
62
0
 
14
 
! Отговори
Вихър преди 7 години
Трябват много промени в ЕС за да не се разпадне!!! Евро политиците се взеха много насериозно и си помислиха, че те колят и те бесат, без да се съобразяват с хората... Като започнеш от тайните преговори със САЩ за допускане на техните ГМО стоки на европейския пазар...та до продажбата само на прави краставици...
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази лелка е от виновниците за Брекзит. Излязоха заради мързеливи многознайковци, които нямат капацитет, но пък ръцете им са върху много пари. Мога да продължа- Бареков, Слави Бинев, Куневица и т.н.