Първанов от Москва: Да се опълчим на "ястреби"-те

Според експрезидента дилемата "Европа-Русия" е измислена
Обновена: 27 юни 2016 14:33 | 27 юни 2016 13:52,
261
Първанов от Москва: Да се опълчим на "ястреби"-те
Снимка: архив Булфото

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви от Москва, че България не трябва да допуска да бъде превърната в заложник на западните регионални "ястреби", които се опитват да я използват срещу Русия.

Бившият президент е гост на конгреса на "Единна Русия". На кръгла маса, част от форума, той обясни, че за него дилемата на България "Европа или Русия" винаги е била измислена.

Още по темата

"През първото десетилетие на сегашния век, веднага след като България стана член на Европейския съюз и НАТО, отношенията с Русия бяха най-активни и плодотворни и успяхме заедно с президента Путин да постигнем важни договорености в интерес на двете страни", каза Първанов.

Той обясни, че България трябва да е лоялен член на ЕС, но и да отстоява правото си да заема специфична позиция в отношенията с Руската федерация.

"Длъжни сме да станем част от политическите и дипломатическите усилия за решаване на конфликтите и проблемите", каза лидерът на АБВ.

Той обясни, че съратниците му, но и повечето българи, отхвърлят санкциите срещу Русия.

"Винаги сме твърдели, че санкциите са не просто непродуктивни, те са вредни като инструмент на международните отношения", каза още Пръванов.

Според него от тях страдали не правителствата, а народите и особено бизнесът.

В изказването си Първанов подчерта и необходимостта от изключване на войната от арсенала на международната политика и укрепване на системата за международна сигурност, в  чийто център стои ООН.

Лидерът на АБВ изказа убеждение, че съвременната архитектура за сигурност не може да се гради без и против Русия и призова за снемане на санкциите против Руската федерация.

Първанов коментира и ситуацията в Югоизточна Европа и най-вече в областта на енергетиката. Той се обяви за възобновяване на диалога по големите енергийни проекти за доставка на енерго ресурси и бъдещето на ядрената енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да почваме да си търгуваме с Русия. Като гледам от членството ни в ЕС полза никаква, освен за тези, които разпродават държавата на скрап.Ако не искат - излизаме и ние.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOVA SA MATERIALISTI MATERIALISTI A NE KOMUNISTI ILI DEMOKRATI VAN NA TAZI *** OT ROSIA UTRE I BOIKO I PLEVNELIEV SHE SE IZVARTAT ZADNIZITE KAM RUSIA SAMO ZATVOR STIGA S TEZI FURNADJIISKI LOPATI ONIA KALFATA KADETO PRIZNA KOSOVO SIGORNO I TOI E TAM NA RUSIA I E NUJEN IVAN GROZNI A NE PUTIN SHE PRIEMA FURNADJIISKI LOPATI
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквито и глупости да пишете, не можете да изтриете с гумичка фактите, че еуропското съюзче е едно ГОЛЕМО НИЩО - пълен балон с фалшиви "ценности", бюрокрация, корупция и лобиране от най-висша проба, финансови машинации и измами, либерализъм от най-нисша проба, ксенофобия и разделение на хората от "по-висша" и "по-нисша" раса! Къде ли сме го срещали в историята? Май не толкоз отдавна! Позор! Слава богу, първия тръгна.....
127
3
 
6
 
! Отговори
16 република преди 7 години
акентите на дс-кгб козината си не менят. жалко че им почволихме да правят перестройката-крими партизанско грабене
126
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да може да търгува с Русия .Какви са тези измислени забрани от Америка заради Украйна ?
125
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Приятно е да се четат мненията на гордите, образовани, талантливи и реализирани българи, които вече фасул, чесън, магданоз и чорапи не могат да си произвеждат, а внасят, но се присмиват на Русия.
124
2
 
5
 
! Отговори
някой си преди 7 години
Аве ОВЦЕ не ви ли писна да оплювате всички и всичко. Това можете само ВИЕ изостанал народ
123
2
 
6
 
! Отговори
Джон Ленин преди 7 години
ГОЦЕ , ЕСТЕСТВЕНО
122
3
 
9
 
! Отговори
Джон Ленин преди 7 години
До Комунист ТОЦЕ И ПИКАЕЩИЯТ В ФОНТАНИ ХИЧ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ...
121
3
 
11
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Достатъчно е човек да влезе в който и да е руски сайт, както и да се заслуша в който и да е ресторант с руски туристи за да разбере какъв наивник е бившия президент Първанов.
120
5
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
"Той обясни, че съратниците му, но и повечето българи, отхвърлят санкциите срещу Русия."К'ъв си ти да ми говориш от мое име бе? Фурнаджийска лопатко!Щом си в Русия значи си руснак, а аз съм българин, какво право имаш да говориш от мое име от една враждебна за нас държава?Да можеше да те види сега Стамболов какви ги вършиш щеше да се върти в гроба като вентилатор!Аз съм българин и аз съм за това санкциите срещу Русия да се затегнат още повече - да станат като Северна Корея!
119
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе обичам Първанов, но тук е прав. Да живее Русия! " Умом Россию не понять, Аршином общим не измерить, *** на стене нарисовать Скажи - икона будут верить.
118
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не обичам Първанов, но тук е прав. Да живее Русия!
117
4
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Хитрец си ти,Андрешко,все сменяш лагерите...Не те ли е малко срам?Ама срам комунист не знае.
116
2
 
6
 
! Отговори
анкл том преди 7 години
До Анонимен156 КЪС ВИЦ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ... ха ха ха роб винаги е роб
115
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Няма специфична позиция Първанов.Позицията е една-икономическите и политически интереси.Или с едните или с другите.Средно "специфично" няма.....Питай Плевнелиев.
114
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Началото на заглвието казва всичко "Първанов от Москва:..."
113
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоцето представлява един файтон хора, болшинството от които са ритнали камбаната
112
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яcтребът Гоце днес получи обширен инструктаж в Кремъл как да започне антибългарска кампания за EUExit i NATOExit на България и с какви опорни точки да излъже българите за да се хванат московските въдици.
111
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То най-големите яcтреби в българската политика са русофилите като Гоце Първанович. Може ли през ден да ходиш в Москва за да те инструктират как да продаваш и предаваш родината си и през 15 минути да се обаждаш по телефона на водещия си офицер от Лубянка за да му докладваш кой какво е казал за Путин и да не си яcтреб?