Бойко Борисов обеща на Порошенко подкрепа за ЕС

Премиерът изрази надежда да възстановим търговията с Украйна
30 юни 2016 17:37,
49
Бойко Борисов обеща на Порошенко подкрепа за ЕС
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов обеща България да подкрепи политическото асоцииране и икономическата интеграция на Украйна в ЕС.

"България винаги е защитавала тезата, че когато пред една държава бъдат формулирани критерии като условие за постигане на определена цел и тя ги изпълни, трябва да може да се ползва от правата, които й се полагат", каза министър-председателят след среща с президента на Украйна Петро Порошенко, който е на официално посещение у нас.

Борисов му обеща, че страната ни ще подкрепи предоставянето на безвизов режим за украинските граждани при пътуванията им в Европейския съюз, защото Украйна е изпълнила предварително поставените й условия.

Премиерът акцентира и на необходимостта от пълно изпълнение на Минските договорености, за да се нормализира обстановката в Украйна и да се възстановят обичайните търговско-икономически отношения както между България и Украйна, така и между държавите от ЕС и Русия.

"Наложените взаимни санкции между ЕС и Русия и ситуацията в Украйна влияят неблагоприятно на бизнес контактите между България и Украйна и това е довело до значителен спад в стокообмена през последните години", каза Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

Според него възстановяването на работата на междуправителствената комисия за търговско-икономическо сътрудничество, която не е провеждала сесия от 2010 г., би спомогнало за разрешаване на съществуващите проблеми и връщане към добрите традиции на партньорство между бизнес организациите в двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
32
 
! Отговори
така ли преди 7 години
Не е редно да се подкрепят предатели, стреляли по собствените граждани. Убили много от тях. Продали държавата си буквално на САЩ, за да извлекат малцина финансова изгода. За такива неща в мафията, знаеш какви са наказанията Бойко...
13
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10За алкохолизираните руски бляядове да даваме ли подкрепата си другарю рyсифилиcтик?
12
0
 
35
 
! Отговори
идиотщина преди 7 години
Не може да подкрепяш страна в която се води гражданска война и режима убива цивилни граждани и обстрелва домовете им!?това е голяма грешка!!!
11
1
 
31
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Също Порошенко е потомствен усвоител - баща му е осъден в СССР за усвояване на средства от завода, на който е бил директор.
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква подкрепа за укропитеците
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за "подкрепата" която са оказали български рокери на протестиращи украинци край Бургас няма ли да напишете
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
два ръба
7
1
 
26
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Европа има нужда от истински лидери - професионалисти майстори на чашката с отлична алкохолна подготовка от ранга на великия Елцин и неговия достоен украински ученик и последовател Порошенко.
6
0
 
27
 
! Отговори
ЕвроанализникОF преди 7 години
Ех като ми се размечтаха. Фелдфебел ББ ще се застъпи за редник Порошенко пред генерал Меркел...Смех...То и ЕС има нужда от някаква си ***, но с такава чак...Може да компенсира Брекзита като нищо(:.
5
1
 
24
 
! Отговори
Веселинов преди 7 години
Бибитко пак започна да дава поддръжка и какво ли не от името на България. Какво са направили укрите за нас, след като от 6 години комисията за търговско - икономическо сътрудничество не е провела едно заседание? За какво ни базарят укрите - за нищо - те са почти 60 милиона и за тях ние щяхме да сме абсолютно нищо, ако не бяхме член на ЕС. Украинските туристи пак ще предпочетат Турция пред нашите курорти, а ние можем само да си развалим повече отношенията с Русия ако продължим да й се дръвчим.
4
1
 
30
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Гади ми се!Чичко Сталин да е поживял още 10-ина години,ама на,де късмет..
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно тези фашаги ли намерихме да подкрепяме
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия като им спре трафика на газа 2019 година ще започнат да се самоизяждат едни други-поредния случай на канибализъм в Европа.
1
35
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Изключително важно е да поддържаме добри отношения с Украйна!