Енергийните ни проекти с Москва - по европравила

Първа среща между български и руски външен министър от 2 г.
40
Енергийните ни проекти с Москва - по европравила
Снимка: МВнР

По европейските правила ще се развиват енергийните проектите между ЕС и Русия, заяви след двустранната си среща с руския министър на външните работи Сергей Лавров, първият ни дипломат Даниел Митов, цитиран от БНР. 

Двамата разговораряха в Сочи за края на руското председателство на ЧИС (Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС).

Митов проведе още и две двустранни срещи с турския и молдовския външен министър Мевлют Чавушоглу и Андрей Галбур.

За първи път от две години насам се провежда среща между български и руски външен министър.

Според ръководителя на българската дипломация Даниел Митов разговора с руския му домакин Сергей Лавров е бил много открит и той е имал възможност да постави на масата повечето от откритите въпроси и проблемни моменти, които са се понатрупали. Министър Митов постави акцент върху енергийния аспект на двустранните ни отношения.

Ясно е също така и че енергийните проекти между Руската федерация и европейските държави-членки на Европейския съюз ще трябва да се развиват.

"Това енергийно сътрудничество обаче трябва да става по европейските правила и одобрените от Европейската комисия проекти", обясни Митов.

По отношение на разговорите с турския си колега Мевлют Чавушоглу, Митов заяви, че това е била възможност да обсъдят общия дневен ред между ЕС и Турция в контекста на миграцията.

"Аз поставих естествено и въпроса за изпълнението на споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Република Турция, като в момента се работи по изработването на пътна карта за постигането на визова либерализация. Европейската комисия води преговори с турското правителство, като ние държим за възможно най-бързо започване на изпълнението за реадмисия между Европейския съюз и Турция, което е и едно от условията за постигането на визова либерализация така или иначе", обясни българският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй като България е била....................и остава ..................
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Ако знаеш колко си смешен и жалък!?
12
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва та Москва ... писна ми на ден да чета по 100 пъти за тая разрушена държава ... затова скоро отивам в чужбина , където няма нито русофили , нито ще чета статиите на кремълските медии тук в бг *** !
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нарцистично паун без мозък.............
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от рано си запилА ти от малък си ***. Той може и да изтрезнее, ама ти няма да поумнееш
9
3
 
4
 
! Отговори
от рано си запил преди 7 години
До свинска опашкаами то гърците сами си затвориха банките защото свършиха парите....какво общо имат европейците ?? да не са им изтеглили те парите насила !! а вместо да се молиш научи някой чужд език и поработи навънка...с молене не става
8
0
 
8
 
! Отговори
Ояден Депутат преди 7 години
Докато залъгваме хората с разни потоци, всичко ще е наред. Те горките си мислят че като мине някой поток от тук , мед и масло ще тече от него в двора на всеки, а всъщност някой от нас ще глътне големите комисионни, а народеца ще получи половин процент намаление на сметкатъа за парно.
7
4
 
19
 
! Отговори
свинска опашка преди 7 години
Най-големият майтап е,че еврогейците плашат,че ако не спазваме правилата щрли да ни затворят банките както на Гърците. Ха ха ха. И като ги затворят какво българина кви пари държи в банка бе гейове скапани. Той се моли да има два лева за хляб и кисело мляко днеска и ако му останат стотинки за една парцуца,от банка ли ще ги тегли. Тук такива не минават . Хората от провинцията в банка не са влизали те тръгнали да ни плашат със затваряне на банки. ***.
6
3
 
26
 
! Отговори
стига бе преди 7 години
Как може да пратиш про американски настроен да ти оправя отношенията с Русия!?това е подигравка.
5
7
 
1
 
! Отговори
амии преди 7 години
До българинапри южен поток има възможност до нашите граници да бъде доставен и газ от други доставчици от азия , за това беше важно ние да можем да пускаме в 50% от обема на тръбата която НИЕ трябваше да платим газ която ни е изгодна на нас-руска или друга. руснаците обаче не бяха съгласни с това . кой друг доставчик може да има при северен поток -географски погледнато е само русия и за това там нещата протичат без усложнения
4
4
 
25
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Митов е жалка американска кукпа.
3
5
 
23
 
! Отговори
българина преди 7 години
Европейските правила са сведени само до едно, правото на по силния и на личния интерес,, проблемът е че всички Евро правителства го разбраха само нашите предатели не! И като не го спасиш какво? Не ни изгонят ли? Едва удържат всички. Ще ни спрат Еврото за банките, че ние си имаме валута, ще ни нападнат ли, ще ни ограничат правата, кои че не се сещам? Нищо не могат да ни направят
2
2
 
13
 
! Отговори
българина преди 7 години
Ама по кои правила, по тези за северен поток 2 или по тези на ттпи?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек едно нищо и пълна трагедия и фарс. Това са европейските правила