Митов vs. Радан: Борисов работи ежедневно за НАТО

Външният министър обвини лидера на ДСБ в интриги
20 юли 2016 16:52,
15
Митов vs. Радан: Борисов работи ежедневно за НАТО
Снимка: архив Булфото

Външният министър Даниел Митов защити премиера Бойко Борисов от критиките на Радан Кънев, че подкопава евроатлантизма в България.

"Българското правителство - министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО", написа дипломат №1 в профила си във Facebook.

Още по темата

Повод за реакцията на Митов стана напрежението в управляващото мнозинство, заради изказванията на Кънев, че Митов и министърът на отбраната Николай Ненчев са единствените гаранти за евроатлантическата ориентация на България, а Борисов подкопава усилията им.

По-рано днес депутатите от ГЕРБ извикаха Ненчев, който се разграничи от думите на лидера на ДСБ и даде да се разбере, че е лоялен на премиера и на мнозинството.Същото направи и Митов.

"Всички ние сме убедени, че участието ни в тези два наднационални формата разширява инструментите, възможностите и перспективите за реализирането на българския национален интерес", написа той, имайки предвид премиера и министрите.

Министърът разкритикува Кънев: "Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евроатлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10100%
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си извадят Очите бре Кой е по слуга от слугата Тия наши Демократи,Либералисти,ТолерастиЛизачиКомсомолциПодлиз.урко.вци
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, то ясно че друго не можеш да кажеш, ама барем го кажи дипломатично.
6
1
 
9
 
! Отговори
мнение преди 7 години
НАТО е добре да се посвие/ограничи - териториално и финансово, а ЕС да се реформира от гл.точка на съдържание и смисъл! Към момента и НАТО и ЕС по скоро разделят обществото на две : привилигировани хрантутници - чинивници и нормални хора!
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се колко трябва човек да е без мозък, че да гласува за РБ.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хей подлизурко.......
3
1
 
6
 
! Отговори
сминдух и чесън преди 7 години
Щом сме стигнали това рекордно ниво на скапване във всички направления,значи по добре да не се напъва да работи ,че нещата стават по зле
2
0
 
9
 
! Отговори
пак шоу преди 7 години
Б Б не е ли премиер на България?а не на НАТО?
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха Раданчо, не бяха ли Митов и Ненчев твои хора? Такъв резил сте, че ако се видите от страни ще си ударите главите в стената.