Павлова зад младите архитекти: Те са свеж полъх!

Те ще участват в експертните съвети за устройствените планове
21 юли 2016 09:44,
7
Павлова зад младите архитекти: Те са свеж полъх!
Снимка: Булфото, архив

Млади архитекти и инженери, които завършват образованието си в страната и чужбина, ще могат да участват в експертните съвети на министерството на регионалното развитие и благоустройството при приемането на градоустройствени планове и проекти.

Това заяви министър Лиляна Павлова при награждаването на победителите в конкурсите на "Академия ГРАДЪТ" 2016 ("Училища на бъдещето", "Фасади, цветове, хармония", "Градът"), съобщи пресцентърът на МРРБ.

Мероприятието се организира за трета поредна година и е под патронажа на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Сега в инициативата участват над 130 млади български архитекти и инженери, които показват своята визия за съвременните градове, сгради и инфраструктура. Включени са и международни участници от 16 университети в САЩ и Европа.

Министър Павлова отбеляза, че младите специалисти ще са изключително полезни при вземането на решения за чувствителни зони при приемането на нови общи устройствени планове.

Целта е така да им се даде нов, свеж полъх, подплатен с младежка визия. Павлова призова бизнеса да кани младите специалисти в частните инвестиции, които се реализират, защото идеите им ще дадат нов нюанс и атрактивни предложения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свеж полъх и се прищяло на тая