Последно сбогом за Григор Стоичков: От Нинова, Павлова...

Бивши и настоящи политици изпратиха вицепремиера на Живков
25 юли 2016 15:51,
33

Корнелия Нинова, снимка: Булфото

Опашка от опечалени се изви за "последно сбогом" с бившия вицепремиер от времето на комунизма Григор Стоичков. Някогашната дясна ръка на Тодор Живков почина на 90 години в събота.

Сред дошлите да го изпратят имаше политици от БСП, бивши министри и кметове както и хора от артистичните среди. Съболезнователно писмо изпрати и сегашният министър на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Още по темата
"Сбогом, татко, благодаря ти за всичко. Обичам те..." Така завърши словото си Йорданка Христова. Григор Стоичков бе неин свекър. Тя е била до него до последния му дъх, пише "24 часа".

Съболезнованията приемаха синът на Григор Стоичков, неговият син Томи, Йорданка Христова с дъщеря си Ивана и сина си Григор.

Сред хората, дошли да изпратят бившия партиен и държавен функционер бяха експремиерът Георги Атанасов и жената с която живее - Ани Спанчева, бивш зам.-министър на образованието. Сред опечалените бяха и бившият вицепремиер и министър на културата от Живково време Георги Йорданов, някогашният кмет на София Петър Междуречки, съветникът на Живков Костадин Чакъров, Янчо Таков със сина си Иван и др.

БСП беше представена от депутата Стоян Михайлов, внук на бившия секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов, Евгени Узунов, Ваня Добрева и др.

Последно сбогом с Григор Стоичков си взеха актрисата Слава Рачева, режисьорите от БНТ Нушка Григорова и Петър Бакалов, министърът на земеделието в първото правителство на Борисов - Валери Цветанов, бившият шеф на архивите Иван Комитски и др.

Траурно слово произнесе Георги Йорданов. Той говори за младежките ремсови години на Гргор Стоичков и за активното му участие в изграждането на социализма. Ваня Добрева прочете съболезнователно писмо от градския съвет на БСП.

Към края на прощаването с починалия дойде лидерът на БСП Корнелия Нинова с красив букет. Тя чинно изчака на опашката и ги положи до тялото на Григор Стоичков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
25
 
! Отговори
Истинкси Комунист преди 7 години
Продажниците от БСП се изредиха за да трупат точки пред електората, но проклети да са тези които гласуват за БСП само от носталгия по доброто старо време. Разберете че БСП няма нищо общо със БКП на бай Тошо. Отрежете тази партия на олигарси веднъж завинаги като път към социалистическа държава.
3
27
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Достоен човек. Жертва на криворазбрани политически пристрастия. Осъден без вина на политически процес, за да могат демократите да покажат кой командва в България.
2
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, скоро и тях да изпращаме!!!
1
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре нищо!