Отпускат пари за Бачковския манастир и две църкви

Над 20 млн. лв. ще отидат за общински проекти
3
Отпускат пари за Бачковския манастир и две църкви
Снимка: архив, БулФото

648 хил. лв. за довършителни и ремонтни дейности в катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч, Бачковския манастир "Успение Богородично" и църквата "Св. Димитър Басарбовски", с. Басарбово, община Русе, отпуска правителството.

На редовно заседание днес Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери за 2016 г. в общ размер на 29,973 млн. лв.

20,295 млн. лв. от тях са по бюджетите на редица общини за реализиране на инфраструктурни проекти.

Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, с ремонт на училища, детски градини и читалища и с подобряване на водоснабдителната система на територията на населените места.

С постановлението са одобрени и 9,03 млн. лв. по бюджета на Министерството на финансите, от които 4,530 млн. лв. са разпределени на Националната агенция за приходите за обезпечаване функционирането на информационните системи за обслужване на клиентите.

 Също така се предоставят и 4,5 млн. лв. за инвестиционни разходи за подобряване капацитета на Агенция "Митници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МСинфраструктура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 7 години
Колите на митрополитите са по скъпи ???????? И за какво им плащате - те достатъчно много пари изкарват..........и крадат.Всички търговци имат касови апарати........КОГА сте виждали поп с касов апарат ... всеки му плаща на ръка - без отчет.