Борисов ще събира тен в Слънчевото бунгало

Властта окупира бившата царска резиденция Евксиноград
31
Борисов ще събира тен в Слънчевото бунгало
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов отива на почивка този понеделник в Слънчевото бунгало в правителствената база Евксиноград.

Министър-председателят вече е успял да открадне цял уикенд миналата седмица за ваканция, но отново се завръща на 1 август в луксозната къща на самия бряг.

Тя разполага със собствен плаж, басейн и барбекю. До него по стръмното се слиза с открит асансьор, пише "Зодиак".

В "Слънчевото бунгало" нощувката излиза най-солено в целия комплекс. Там премиерът ще брои по 700 лева, но в него единението е сигурно и гарантирано, а любопитните погледи остават надалече. Името си носи заради близостта с една от най-големите реликви на "Евксиноград" – слънчевия часовник.

Той е подарен от кралица Виктория на царската фамилия. "Нека другите да отброяват бури и дъждове, аз ще броя слънчевите часове", гласи надписът на уникалното устройство.

Министър-председателят ще почива обаче и в “Лайтхаус Голф Ризорт" в Балчик, проектиран от прочутия играч на голф Иън Уснам.

Комплексът е с невероятен изглед към морето и към един от най-красивите пейзажи по Северното крайбрежие.

В програмата на премиерската ваканция е включен и празникът на Варна на Свето Успение Богородично. Тогава Бойко Борисов е обещал да дойде, както традиционно прави на този ден, за да се порадва на забележимите промени в морската столица през последните три години.

Слънчев тен в рая на властта ще събират още политици.

Доволна от пълните курорти с туристи ресорната министърка Николина Ангелкова излиза в отпуск и от днес ще почива със семейството си в най-елитната правителствена база край морето. По стъпките й е и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на земеделието Десислава Танева, транспортният Ивайло Московски.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също се очаква в Евксиноград, защото със сигурност няма да пропусне големия концерт на своя любимец Веселин Маринов. Той е на 5 август в Летния театър във Варна. Изявата ще отбелези 35 години от качването му на сцената. Заради това певецът е обещал и много изненади.

Кулинарната листа на главния готвач в Евксиноград Ивайло Господинов се сменя на две седмици, за да осигури комфорта на важните гости, сред които най-чаканият е премиерът.

За това лято на почит са специалитетите шницел по виенски и лаврак по гръцки. Вкусните порции струват по 11 и 21 лева.

Предлагат се и прекрасни гозби от тиквички, патладжан, с риби или пилешко месо. Цените им варират до 15-20 лева. Сред по-засуканите ястия са тигрови скариди със сусам, а винените елексири от дворцовата изба на стойност между 10-14 лв.

Водните атракции за държавните мъже в правителствената резиденция са много. Сред тях са сърф по пет лева и водно колело по десетачка. Час игра на тенис корта пък е по 15 лева.

За съпругите и децата освен плаж са и невероятните разходки във величествения парк, ширнал се на 550 дка с уникални дървета, цветя и храсти. В него се открояват вековните кедри-калифорнийски и хималайски, за които познавачите твърдят, че имат излъчване на отрицателни йони, които въздействат положително на тонуса и дават енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ммм печена тиква
18
1
 
12
 
! Отговори
Бояджиев преди 7 години
Това е единствения премиер в света, който освен като премиер , работи и като служебен шофьор на премиера. Дали му дават още 1000 лв шоферкса заплата?
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве кво ни занимавате с тоя - да ходи да лови покемони!
16
4
 
12
 
! Отговори
Каспичанов преди 7 години
Абе Боко, що не се направи пак на човек от народа и да идеш на некой гръцки къмпинг както правят обикновните люде?
15
4
 
8
 
! Отговори
Плювналиев преди 7 години
Аве Боко!
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тенът си го има по рождение. Той ме от дядо му - рома.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига сте ни заблуждавали, че ще си плащат.Плащаме им ние, данъкоплатците.Те само ядат, пият и крадат.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V RUSIA SAM ,V RUSIA SAMTAI XATESH RIAKTARPATOMUCHTO SAKS XATET BUDET PRAZIDENT
11
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще е добре, а вие ще си плюете за 20 копейки на пост.Един Борисов работи както трябва за България, а вие го люете.Но нямате предложение кой да го замени!Защото няма друг кой да се захване в тези трудни времена, освен Борисов. Другите се криха зад царя и Орешарски.Толкова сте жалки....
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ИНТЕЛЕКТ ГО ДОКАРВА КОЛКОТО ТИКВА, СЕГА ОСТАВА И НА ЦВЯТ.
9
4
 
11
 
! Отговори
демос преди 7 години
Кой го избра на демократични избори? Смешен плач!
8
5
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА НА БОКИЧА Е КАТО ТИКВА НА ПЛЕТ.
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали ще се храни с храната предоставена за all inclusive на хотелите
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отиве в слънчев бряг, нали там няма нищо нередно, най много некое спречкване между комшии в квартала, ...иначе всичко е наред, курорта цъфти, туристите двойно повече, приходите тройни,...Изобщо цъфтим, чакаме да вържем.
5
1
 
10
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Парите вие ще ги броите щот той събира за съдебни разноски
4
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 7 години
ще брой 700 лв на вечер ама друг път...всички са с карти за пансион.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dobar primer e dal jivkov ama po sktomen besche i horata ho obi4aha i v 4ujbina ho obi4aha na boiko da ne mu stane loscho ot skaridi midi ribi toi predi bil jal kartofi sami sa gi vadeli a sega ohoooo na korem da mu e sladko zeza seksa v halkidiki li schte po4iva ili s grujinkata na gerb za4eva oschte po debela i grisna stava a lilito partisanskata vnu4ka kade schte e pod 4adara na za4eva s do tjah ba4varova goljam kupon schte e da ima koi film da napravi bodigardove schofiori i te tam
2
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Какъв е смисълът от тази статия - да направите реклама на курорта? Да дразните народа как почиват депутатите ? Не мога да си го обясвя..
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбрахте ли царя защо е готов за президент.........и пак и единствена партия ще го номинира........до кога това колело ще се върти.......как така не се счупи бе........но нека да го номинират.........балами няма......