Царя готов за президент, чака да го калесат

Огнян Герджиков: Всеки кралски двор е отворен за него!
28 юли 2016 12:00,
216
Царя готов за президент, чака да го калесат
Снимка: архив, Булфото

Бившият шеф на парламента Огнян Герджиков обяви, че се водят преговори за номинирането на Симеон Сакскобургготски за президент на вота през есента.

Още преди месеци той обяви, че бившят премиер е най-подходящият човек, който може да замени Росен Плевнелиев на "Дондуков" 2, сега обаче се аргументира.

Още по темата

"Това е моето категорично разбиране. Знам, че той натрупа негативи във вътрешнополитически план, но издигането му ще е мерило дали политическите сили са узрели да разберат какво е необходимо на България. За съжаление, те мислят за собствените си партийни интереси. Няма друг с такъв авторитет и да представя България по-престижно от Симеон Сакскобургготски. Наречен преди години Мистър Европа, всеки кралски двор е отворен за него, във всеки момент може да влезе във връзка с всеки световен лидер. Няма друга такава фигура в България. За съжаление, това не се осъзнава от огромна част от партийните водачи, а и от голяма част от хората", казва Герджиков в интервю за "Труд".

Въпреки че Царя неведнъж е казвал, че няма апетити към стола на държавния глава, Герджиков настоява, че тези му дими са изречени, защото не иска да е един от многото кандидати.

"Ако получи сериозна подкрепа от хората, тогава би могъл да приеме", казва бившият депутат от НДСВ и изброява кои партии може да са обединят и издигнат Сакскобургготски за президент, с чиято номинация той може и да кандиса - ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Има нещо дълбоко сбъркано в мисленето ни по отношение фигурата на президента. Какво значи партия - pars, -tis от латински значи част от обществото, група, която се обединява в защита на собствени интереси - класови, политически, икономически. Лидер на политическа партия, на част от обществото, не може да бъде президент. Това е нон сенс", настоява Огнян Герджиков.

По думите му, за да бъде обединител на нацията, бъдещият кандидат президент трябва да е надпартиен, равноотдалечен от партиите човек.

"Това трябва дълбоко да се осмисли. По конституция президентът олицетворява единството на народа. Как лидер на партия става и казва: Аз си замразявам членството. Това са изкуствени конструкции", отсича той.

Бившият парламентарен шеф твърди, че има достатъчно хора, които наистина мислят за България и знаят кое е доброто за държавата.

"Знаят, че не трябва теснопартийните интереси да са над тези на България. В този труден свят, в това изключително трудно време колко ценна ще бъде обединителна фигура с огромен авторитет в света, както е Симеон", настоява той.

Огнян Герджиков казва още, че е изненадан от решението на среди в БСП, които го искат за свой кандидат за президент.

"Изненадан съм. Много имена се спрягат и аз съм един от многото. Но фактът, че са стигнали до мен, говори, че не могат да намерят достатъчно консенсусна и силна фигура в своите редици, която да издигнат", казва той и категорично настоява, че няма мераци за държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
5
 
! Отговори
пешо преди 7 години
ха-ха, те го в селото не искат той за поповата щерка пита!горския да си оди обратно в испания не го искам тук да ми трови въздуха
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички кралски дворове са едни *** на гърба на народа си .Не работят нищо въпреки че имат солидно образование ,постоянно са на някакви яхти самолети острови и почивки .За всяко събитие си сменят гардероба изцяло и струват на държавите си тяхното поддържане милиони евро .Ние сме бедна държава да издържаме семейството на Фердинанд който ни докара само национални катастрофи и благодарение на който орязаха границите на България .Симеон някъде споменал ли е че изтече рока на Ньойсия договор
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че откога тоя пак стана ЦАР?
145
1
 
11
 
! Отговори
Сиси преди 7 години
Левски не е искал царе,а чиста и свята република.Царя нито е чист нито е свят.събра,каквото събра от вековните български гори-стига му толкова.В другите страни,не смее да си покаже рогата,мистър еди кой си.
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ СИ НИКОЙ БЕ ,ТЕБ ТЕ ИМА САМО В ПРИКАЗКИТЕ БЕ ( БОРАТИНО) ГАДЕН !!!....
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗ МИСЛИ ЗА ОПРОЩАВАНЕ С ПОЧЕСТИ!!!....???
142
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
въпросният индивид никога не ни е бил цар това че е син на баща си не го прави автоматично такъв.защо продължават да го наричат цар при положение че сме република и това го правят политици които трябва да спазват конституцията.
141
2
 
4
 
! Отговори
така е, но... преди 7 години
До незабравкаТака е, но парите са били нейни, а не на сина й, и тя доста ги е кътала, защото е знаела за пороците на сина си. С благотворителност се е занимавала тя и втората жена на Фардинанд - царица Елеонора.
140
4
 
21
 
! Отговори
SAKI преди 7 години
Защо трябва този господин Симеон , да чака да стане президент и тогава да лобира за България пред кралските дворове ? Защо не го прави и сега за родината си ,без да е президент или ако го прави какви са резултатите ?
139
6
 
14
 
! Отговори
Ивайло Атанасов преди 7 години
Не е важно дали всеки царски двор е отворен за него. Важно е дали сърцата на българите са отворени за него , а те не са. Но това другари като Герджиков няма как да го знаят, те и тия като тях от отдавна са си продали и душите и сърцата на съветската зган
138
2
 
14
 
! Отговори
нема такава държава преди 7 години
нали за това го избрахме миналия път - защото бил връзкар и вратите били отворени за него! ..е кво направи.......взе си неговото, и даже чао не каза! не ни трябва повече , доказа се като стока.......развалена!....дано съда му вземе всичко що отнесе преди 10г.
137
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И моята заплата нарастна двойно по времето на Царя. Освен това - НАТО, ЕС и т.н.. Но най-добре ще е да върнем Търновската конституция, и тогава недоразуменията с президентите се решават веднъж завинаги.
136
1
 
10
 
! Отговори
на офцъта Огнянска преди 7 години
не е ли е ясно,че като чуят само за патриоти и равноотдалечени от партии стари катили като този на хората им се прихожда по голема НУЖДА!!
135
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комарджията свърши парите и търси пак от къде да си набави финанси.
134
4
 
14
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Тоя определено е много нагъл. Окъка се а с цялата си наглост иска и президент да става, само че кой ли ще гласува за него. Преди за 800 дни единственното което направи е да вкара ЕРП-тата които ни грабят нагло и да си вземе имотите. Плюс това кой ли го зачита за цар след като кръвта не му е Българска.
133
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добрите години за българите си бяха по времето на Симеон като министър-председател.
132
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е като е дбре приет във всички кралски дворове,да отиде в някой кралски двор и да стане придворен шут,защото за крал никой няма да го цани,а ние вече му ядохме попарата и му се порадвахме на циркаджийските номера,така че БАСТА!Освен това не сме забравили обидата която ни нанесе казвайки и то пред италиански медии,че "българите имат сбъркан чип в мозъка".Дори само това би било достатъчно за да му бием шута,нали?!
131
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа остана невърнато,останаааа.Пък и му взеха това-онова,така че дядото добре си прави сметките.Друг е въпросът има ли все още наивници,които да му вярват.
130
1
 
12
 
! Отговори
Баш Царя преди 7 години
и да представлява "европското развитие" на България. Доста е актуален Сакскобургота, в международен план, много ще се ареса на буля Меркелица, защото все пак унуката му се казва Асан Сакскобургота! Кралските европейски дворове, много отдавна са под финансовият диктат и управление на фамилията Ротшилд. Вече си имаме един такъв слуга на Ротшилд в България, Соломон Паси, още един евреин Симеон Кохари Сакскобургота, не ни е нужен. Това, че е приеман добре в кралските дворове на Ротшилд, говори колко е опасен той за България.
129
1
 
13
 
! Отговори
Баш Царя преди 7 години
Сакскобургота винаги е бил хитра лисица. Самият той отказва, обаче ръчка неговите хора да го лансират, все едно не излиза от него. Така хем запазва визията за себе си за "почтен и смирен човек", хем има оправдание във формулата"народът ме иска". За ГЕРБ той е добра кандидатура, която може да им задържи "рейтинга" или да го срине главоломно, зависи;))) Иначе с Цачева, голем схем ще падне. Не, че редовите гербери под строя на физкултурника Цецко със съдийска *** в уста нема да измаршируват до урните и пуснат гласа си за Цеца, но дручко си е другият "учител" на Тиквата да застане над него и да