Борисов писа до петима колеги да подкрепят Бокова

Премиерът смята, че източноевропеец трябва да оглави ООН
21
Борисов писа до петима колеги да подкрепят Бокова
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов е изпратил писма до петима премиери за подкрепа на българския кандидат за поста на генерален секретар на ООН Ирина Бокова.

Още по темата

Те са адресирани до министър-председателите на Обединеното кралство и Северна Ирландия Тереза Мей, на Испания – Мариано Рахой, на Япония – Шиндзо Абе, на Малайзия – Наджиб Разак и на Нова Зеландия – Джон Кий.

"Обръщам се към Вас за подкрепа на страните ви, в качеството ви на членки на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН).

Това не само би дало израз на приятелството между нашите страни, но също така би могло да спомогне за допълнителното засилване и задълбочаване на отношенията ни", посочва министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Той подчертава, че избирането на следващия Генерален секретар на ООН е от първостепенно значение за всички.

"Убеден съм, че 70 години след основаването на Организацията е настъпил моментът този пост да бъде поверен на представител от Източноевропейската регионална група", допълва премиерът.

По думите му българският кандидат за поста е една от най-силните кандидатури в системата на ООН и ще допринесе за разработването на конкретни действия, насочени към ефективното преодоляване на неотложните предизвикателства и заплахи, както и към насърчаването на мира и сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако беше жив Доньо Донев, щеше да добави още един герой към именития му анимационен филм "Тримата ***" и четвъртият щеше да е с името Евгений Михайлов"
8
1
 
36
 
! Отговори
Орханииски преди 7 години
Дъщерята на върл комунист и убиец не трябва да оглави една световна хуманитарна организация. Тя е върла русофилка .Не случаино беше на парада в Москва за 9 маи миналата година ,когато всички световни лидери боикотираха честванията заради анексията на Крим и воината в Украина ,коят0 руския самодържец Путин води .
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Изобщо не си прав, но е дълго за обяснение. Аз не смятам колко пари ще получи ако не този, то друг от кандидатите. За мен и други българи има значение страната ни да е на картата на света, видима за все по-голям % от света. Имаме имена представили страната ни в културата, в спорта, но ... за съжаление на световната геополитическа сцена ние или сме невидими или незначителни. Тук е заровено кучето. По-здрави на Евгени Михайлов! И с него се прочухме, но с обратен знак...
6
9
 
39
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
ДЪЩЕРЯТА НА КОМУНИСТ-УБИЕЦ Бокова не можа да спаси историческите паметници в Сирия, а иска и да унищожи света.10 езика да знае, това не е прави умница, а добра измамница.Най-важното е да е с пълен джоб .....
5
4
 
38
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Братя Българи,нека се научим да гледаме ПРАВИЛНО И РЕАЛИСТИЧНО!!!Какво е за нас ООН!?Но кой е за нас Бойко Борисов е много по-важно и решаващо Като какъв остава той в родната ни история-като един предател!КАКВО ПОЛОЖИТЕЛНО ТОЙ НАПРАВИ ТОЙ ЗА НАРОДА СИ! Който е на противното мнение да ми пише,а не да пише минуси!
4
14
 
38
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Няма начин да допуснат червената свинка да се разпорежда в центъра на Ню Йорк... - изключено е...
3
15
 
42
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Борисов прави грешка с тая Бокова...
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Saschto tolkova kasno bate boiko komuniskata bokuva nama da stane tja e balgarka milionerka imotna koschtramba kato poptodorova vse babi s botoks i perli
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно ще пуснат Кристалина за президент и ще търсят подкрепата на Бокова.....