Местан доволен за ДОСТ: Правова държава сме!

Учредяването на партията било нов ресурс за България
267
Местан доволен за ДОСТ: Правова държава сме!
Снимка: архив, БулФото

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан определи решението на ВКС да регистрира партията като добра новина за България.

Още по темата

В съобщение от пресцентъра на партията Местан посочва, че решението е знак, че България е правова държава, която безусловно гарантира конституционното право на свободно политическо сдружаване на своите граждани.

По думите му учредяването на ДОСТ е "нов, силен демократичен ресурс за развитието на България като откровена и последователна евро-атлантическа държава".

"Това е приоритет на приоритетите на ДОСТ, защото включва всички ценности на цивилизованата политика, сред които, на първо място, реалното равноправие без етническа и верска дискриминация. Ние и занапред смело ще се борим за постигане на пълно и ефективно равенство, но чрез механизмите на интегриране. Този процес следва да се реализира в рамките на конституционния принцип за единство на българската гражданска нация, което превръща ДОСТ в една истинска национална либерална партия", заявява Местан.

По думите му "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" е алтернатива на всички антинатовски, антиевропейски, крайно националистически и олигархични сили в българското общество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На референдума- да подкрепим задължителното глесуване.Идеалният вариант- ДПС и ДОСТ под4% на следващите избори.Или влиза само единия и не може вече нищо и никой да изнудва.Хайде като се е почнало- и четвърта и пета турска партии,множете и ронете се....
64
6
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 7 години
Ти поглеждал ли си се скоро в огледало?
63
3
 
6
 
! Отговори
Лютив Местен преди 7 години
Ами, сега е наш ред да му покажем на този гюрук къде е правото в България.
62
5
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 7 години
Кво е помашки турчин ? Турчин станал християнин ли ?
61
6
 
2
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
DOST i DPS sa demokratichni i zakonno registrirani! Konkurenciyata shte poveche polojitelni rezultati...
60
6
 
11
 
! Отговори
Hodjata na Ribnovo преди 7 години
Ще видим пилците се броят наесен . Като дойде време балите с тютюн да се предават . Ще видим текзесаря Местан колко бали с тютюн ще изкупи, колко пътя ще прокара , колко досега е асфалтирал и на колко хора хляб е дал и колко бизнеса е докарал. Той си мисли ,че пикането срещу вятъра е лесна работа ,но достулука иска резултати ,а с фанатици като Хъфузуф от ислямска държава резилтати няма.Има само приказки.В това Местан е специалист.
59
5
 
4
 
! Отговори
Turkis Force преди 7 години
DOST....championski pobedi!! DEMOKRACIYATA POBEDI...Bulgariya i bulgarite nad vsichko
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най - добрият ден за демокрацията. Следва брутален турски сблъсък ала ислямиста Ердоган спори с ислямиста от Сащ кой е по ислямист, или все едно шиити сунити кой е по по най мюсюлманин. Тука спорът е кой е по по най евроатлантик. Само че , г-н Местан пак е в грешния отбор , два броя доган и един Ер са руски достове. Местане , кой ще те подкрепи сега , турците станаха русофили и анти атлантици. Минута е много , сми сега ? ))))))))
57
9
 
9
 
! Отговори
Мурад до ROM преди 7 години
Не се притеснявай братко, Местан ще отсече главата на фашизма в България. И другите етноси ще живеем в мир и спокойствие. Ръка за ръка ще построим новата България, която няма да е мащеха за нас.
56
8
 
17
 
! Отговори
край преди 7 години
началото на края на България
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо по - добро за Бг от две турски партии , в директен конфликт помежду си. Много отдавна трябваше да се разбие турския монопол на Дпс. Спира се вота от Турция , задължително гласуване и турският рекет остава в историята. Ако не им харесва , в Турция има турска демокрация , нека да ходят да я защитават там. Няма по добра новина от тази.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, усещате ли как парите дадени на съдията от СГС Лиляна едикаква си просто се оказаха пари хвърлени на вятъра. Дано да са и платили достатъчно защото с кариерата и на съдия е свършено.
53
11
 
6
 
! Отговори
КЖмеркез ДОСТ херкез преди 7 години
днес от очите на всички смачкани от държавата хора се стичат сълзи от радост.. нека хайърлия да е партията
52
5
 
1
 
! Отговори
До 63 pasha преди 7 години
Да. Да живее като на *** !
51
20
 
9
 
! Отговори
Pasha преди 7 години
Da jivee partiata DOST!!!
50
9
 
19
 
! Отговори
Hairula Metin преди 7 години
Туркофилите на заплата при ЕРДОГАН онбашии и башибозук от ВКС регистрираха втора етническа партия
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимензащото е гей
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Местан се самоопределя като евроатлантик, значи подкрепя гей парадите и признаването на арменския геноцид. Като се накичиш с ориентация, приемаш и всичко идващо в пакет с нея.
47
11
 
7
 
! Отговори
До 30 до до Лала преди 7 години
Явно много ги разбираш тези неща с ромите. Усеща се по миризмата ти! :-)А че турците никои не ги иска е истина. Дори Великобритания излиза от ЕС за да не допусне "демократично" резани там дето да си правят парти навсякъде и да говорят *** си език незачитайки културата и суверитета на държавата в която живеят. Турската демокрация е криворазбрана но какво може да се очаква от фанатици и националисти!?
46
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите целуват рускините, русофобите целуват на руснаците ботушите