Президентският вот наесен – без Весела Лечева

Постът й в Изпълнителното бюро бил достатъчно отговорен
1 авг 2016 09:44,
12
Президентският вот наесен – без Весела Лечева
Снимка: Bulgaria ON AIR

Весела Лечева, която е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, обяви, че няма да се кандидатира за президент. Името на Лечева се появи заедно с това на Ген. Румен Радев за предполагаемите номинации на Столетницата.

"Действително моето име беше забъркано в тези номинации. Който ме познава, знае, че по никакъв начин не се боря със зъби и нокти за който и да било пост. В момента имам изключително отговорна позиция като член на Изпълнителното бюро и се чувствам изключително полезна по отношение на това, което предстои като работа в нашата партия", заяви Лечева в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Що се отнася до намерението на БСП да търси обединение и обща кандидатура с другите партии вляво, Лечева поясни, че това е продиктувано от волята на избирателите на левицата, които искат да видят общ кандидат. Поради тази причина се бавела и самата номинация, поясни гостът в студиото:

"В това отношение 30 юли беше непосилна като дата, с оглед на сериозността, с която се отнасяме. Нашето допитване посочи, че трябва да търсим широка лява подкрепа за нашата кандидатура. Именно към това са насочени нашите усилия. Затова нашето решение на Изпълнителното бюро беше 30 август", коментира тя.

БСП ще проведе преговори с АБВ и "Движение 21" съответно на 9 и 12 август.

"Има достатъчно време всяка една от политическите партии да се подготви с техните кандидатури", убедена е Лечева.

По думите ѝ през утрешния ден предстои да стане ясно кои кандидати ще издигнат от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво обидно сега има в думата ген - сек /генерален секретар?/
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавният Глава е ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ МОНАРХ на държавата-. БОрис III също е бил държевен глава, както и Фердинанд. Има конституция и монарх. Живков също е държавен глава в качеството си на генсек. както и Петър Младен - в качеството си на ПРезидент. също - и Ж'елев. Путин също е държавен глава. Както и Обама. А също и Кралицата майка. функциите са различни но това са все държавни глави. Ердоган също е държавен глава.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има много страни в които се ползва поняите държавен глава но е с различон значение - в германия това е по-скоро канцлера, а в САЩ - президента. обикновено обаче под държавен глава се разбира именно Президента, защото той олицетворява нацията, поради неговата НАДПАРТИЙНОСТ.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз помня Лечева като красавица , а тази ....... , че и Президент .
3
1
 
2
 
! Отговори
Ай преди 7 години
Лечева била гост! Думата "гостенка" е нормалната българска такава. Сигурно е забранена от амеромижитурките! А българските филолози си пасуват при изопачаването на езика като цяло!А "мишките" - "модернизатори" лудуват! Други езици на други уважавани и уважаващи себе си страни като Германия например, не се отказват от женския род! Апропо, като става дума за президентски избори, едва ли има другаде такова словосъчетание като "държавен глава"!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митю Очите - президент/нищо че е инвалид, ще е като Рузвелт в инвалидна количка/.виж, за другия кандидат Боньо Фаса е по-сложно - вероятно ще бъде обявен посмъртно за президент и орден "Стара планина"
1
1
 
10
 
! Отговори
Иван Петров преди 7 години
Искам и аз да призова своите поддръжници да не ме издигат за кандидат, няма да участвам в президентската надпревара.С най-добри пожелания,Пешо Иванов