Първанов видя: Борисов се уплаши от ген. Радев!

Лидерът на АБВ призова премиера в лидерска битка за "Дондуков 2"
Обновена: 3 авг 2016 10:58 | 3 авг 2016 09:30,
112
Първанов видя: Борисов се уплаши от ген. Радев!
Снимка: архив, Bulphoto

Бойко Борисов е уплашен от кандидатура за президент като тази ген. Румен Радев. Причината за това е, че той е "генерал на духа", заяви председателят на АБВ Георги Първанов.

"Аз го направих генерал, но виждам, че Бойко Борисов е много притеснен и уплашен от такъв тип кандидатури. Вчерашното му гневно изказване изказва страх от точно такъв тип кандидатури", посочи Първанов.

"Бих се радвал, ако събитията се стекат да работим с ген. Румен Радев, той е почтен човек, високо образован", поясни той пред Нова тв.

Още по темата

Според Първанов вчерашното изказване на Борисов е доказателство, че "и на него жегата му влияе".

"Самите те - Цветан Цветанов, дори Борисов, твърдяха, че на чело на държавата трябва да стане военен, силна ръка. Ето я силната, обединителна фигура", настоя той.

АБВ даде заявка, че ще се търси кандидат не просто на левицата, но и на центъра.

"Допускам, че Бойко Борисов ще бъде кандидат-президент, той си прави кампания", заяви лидерът на АБВ.

"Ако става дума за лидерски сблъсък, съм готов да се срещна с Борисов на президентските избори, самата Корнелия Нинова също направи такава заявка. Ако той беше излязъл преди 20 или 10 дни, може би щеше да срещне моята кандидатура или на Корнелия Нинова, или на някой друг", заяви Първанов.

В този ред на мисли Първанов обяви слуховете за възможна двойка Борисов - Калфин като "смешни неща". Според лидера на АБВ Борисов и ГЕРБ отдавна са изпуснали възможността за постигане на национално обединение и очевидно ще играят самостоятелно на изборите.

По думите му на България не са й нужни избори, в които да се преброят симпатизантите на левицата и десницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джордж Вашингтон също е генерал
44
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път ГЕРБ,ще свият байраците,първото голямо поражение,почва се ,да свикват !
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50 Айзенхауер какъв е художник
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен50А какъв ни трябва,склуптор,брокер недвижими имоти,или земеделец ? Къде в конституцията е записано,че не може да бъде о.з. генерал ?
41
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
идеята президентът да бъде върховен главнокомандващ е цивилно лице да изпълнява тази длъжност. Не ни трябва военен да става президент. Комунизите това пледираха при съставяне на конституцията. У БГ-то, обаче, всичко се подменя.
40
15
 
27
 
! Отговори
123 преди 7 години
Генерала ПРЕЗИДЕНТ, Нинчето министър председател, бочко и обкръжението му разследвани, и държавата тръгва напред. Бочко се е наа кал от страх, сета е като едно малко сърдито дете, ама мън, вйн мън ама те така а аз така, СТРАХЛИВ ВИНЕТУ.
39
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който плаща той поръчва музиката. Накарайте Русия да плати де! Те обичат да поръчват без да плащат.
38
7
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Миналата седмица четох,че Америка за България е дала за последните 5 години на българското образование 100 мил .долара/ около 170 мил лв/ .И веднага се сетих защо толкова бълг автори отпаднаха от бълг учебници,защо съкратиха Ботев,защо вече децата ни ще изучават повече чужди автори.И друго се сетих-представете си,че тези пари не ги беше дал Сорос,а Русия.Само си помислете какъв вой щеше да настане,каква война по медиите,какви екшъни по площадите,а сега мълчание-гробно мълчание.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До еделвайс-- значи волен ще е макс трети след бойко и радев
36
6
 
20
 
! Отговори
това е нашия генерал преди 7 години
Симеоново няма магистърска степен за пожарникари.Боко тиквата е *** милиционер .Ген Радев е еди успешен генерал на ВВС.Един достоен генерал който им каза директно в очите че без пари и гориво не може да се обучават младите пилоти.
35
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път социЯлистите попаднаха в десетката,достоен генерал,аз бих го подкрепил,надявайки се все пак,че той,ще се разграничи от някои, доста популистки техни идеи .
34
22
 
4
 
! Отговори
Законов преди 7 години
Първо, Радев да се уволни дисциплинарно, защото е нарушил Закона. После ще видим кой по по...Това е принципно изискване. Ако не бъде уволнен се създава опасен прецедент. Комунките този номер го повтарят всеки път-набутват някого в престъпление, после го правят герой и му плщат загубите. Всичките им герои са престъпници.
33
4
 
11
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Ще е интересно само ако изборите са честни. От известните кандидати до момента при честни избори победата ще е за Радев. Аз все още нямам фаворит. Победа трябва да се признава при резултат над 51%. И да няма прехвърляне на гласове от отпаднали кандидати на други. Активността трябва също да е над 51%, за да са изборите законни.
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боце,как е кръвното,душа ?
31
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без да съм фен на БСП мога да кажа, че Радев е много добро попадение. Борисов заслужава да се плаши.
30
10
 
21
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Пак се издънваш.Ген Радев няма нищо общо с Русия .Общо с Русия имат сегашните така наречени демократчета получили образованието си в Русия,станали членове ва БКП а сега върли натовци и лицемери.Ген Радев е учил в САЩ,след това достойно е защитавал честта на бълг офицер,затова и в армията го уважават.Плюйте го колкото си искате но фактите са такива!!!!! А между впрочем завода е приватизиран през 2012 г и Радев няма нищо общо с това -общо има Борисов и сие демакратчета.
29
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Днес.бг, само Първанов ли видя?
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов = пето-класен политик
27
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един много хубав ден за българската армия - поредния деполитизиран генерал е аут! Сега му предстои да открие , че е по лесно да приватизираш държавен военн завод и да защитаваш руски интереси в българската военна авиация, от колкото да убедиш обществото ,че заслужаваш доверието на повече от 20 % българските гласоподаватели.
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път Батце,наистина се уплаши,беше зачервен дори под тена,трудно изкован от стотина бани на плажа( той много работи иначе и прави постоянни инспекции за туристическия сезон на Ангелкова,колко му е след 12 ч. да запали ,,кугар"чето и да просне хавлийка на Евксиноград)