Борисов за случая в "Гранична": Срам, виц...

Да се поставим на мястото на Турция за бежанците, зове премиерът
Обновена: 15 авг 2016 15:31 | 15 авг 2016 15:30, Веселина Йорданова
95
Борисов за случая в "Гранична": Срам, виц...
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов коментира като "срам" случая в "Гранична полиция", където стана ясно, че обвинен за трафик на мигранти е спечелил обществена поръчка на главната дирекция.

"При тези усилия, които полагаме – и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, да има такова недоглеждане (не мога да кажа какво е, защото в момента текат проверки по случая), трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът, заместник-директорът", каза Борисов, който направи оглед на строителството на катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Още по темата
По думите му задача на длъжностните лица на тези позиции е да не допускат да се случват подобни неща.

"След като не са взели такива мерки и не са го предотвратили, се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави нови хора на техните места", посочи министър-председателят.

Бойко Борисов каза още, че случилото се звучи като виц.

Той коментира още една поискана оставка – тази на кмета на столичния квартал "Младост" заради плановете за застрояване на зелени площи. По думите му кварталът е станал един от най-хубавите, а последните събития са създали възможност някой да се възползва, за да говори за влошено качество на живот.

"Ще направим така, че с президентските избори да се проведат частични избори за кмет на район "Младост", каза премиерът.

Борисов коментира, че всеки ден на границата стотици са връщани обратно и стотици напират да влизат. При тези близо 3 милиона бежанци в Турция натискът е огромен, въпреки общите ни усилия с турската държава. С нищо условията в Сирия не се подобряват, за да считаме, че хората ще спрат да бягат, каза министър-председателят по темата за овладяване на миграционния натиск.

Той посочи, че е обсъждал проблема и с президента Ердоган, и с премиера Йълдъръм, постигната е договореност за ежедневни контакти на ниво вътрешни и външни министри. Премиерът изтъкна, че проблемът е изключително тежък за самата Турция, включително и финансово, особено в извънредното положение, в което се намира страната след опита за преврат от преди месец.

"Само желанието ни да се поддържат добри отношения ги кара да поглеждат към бежанския поток. Той не е техен проблем. Ако си помислите – ако ние сме на мястото на Турция, щяхте ли да кажете: Дайте да държим тук бежанците да не отидат в България и Гърция. Ще кажете: Какво ще получим за това? Нека се поставим на тяхно място", каза Борисов.

Той коментира позицията на европейските държави по темата като "тежка европейска несолидарност", защото "да се заградят държавите в Европа и да кажат: Сега ние сме спокойни, а България и Гърция да понесат целия натиск в момента на бежанската криза, не мога да нарека европейска солидарност, нито спазване на подписаните договори за свободно движение на хора.

Борисов заяви, че представителите на правителството са дипломатични, но и "изключително остри с колегите в Брюксел".

"Искам да кажа на тези аналитици, които всеки ден се опитват да се упражняват по темата: Ако не се полагаха тези усилия да запазим добри отношения, турците нямат ангажимент към бежанската криза. Европа не е изпълнила голяма част от поетите ангажименти, защото те са в пъти повече от това, което се прави, и те са в пълното морално право да кажат: Вие не си изпълнявате задълженията, оправяйте се. България харчи стотици милиони за охрана на границата… Отстрани може да изглежда лесно, но не е. От едната страна на Черно море е Крим, а от другата – Истанбул", посочи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българка *** спешно да се прегледаш, защото си в тежко психическо състояние и виждаш нещата такива каквито не са и живееш в измислена реалност, а тава си е психично състояние с тежка диагноза!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНикой не иска да се присъединява към разпадащи се съюзи.
24
4
 
23
 
! Отговори
Oleee преди 7 години
И това ли успя да договориш - да станем лагер за бежанците, та западняците да си гледат рахатлъка? Мнооооогоо мъдро, няма що! не знам само глупаците населяващи тая територия, кога ще им стане ясно, какво са им приготвили. А то е жестоко ...
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българкаКато Динко. Може да станат лихвари и да си купуват скъпи лимузини вместо да се оплакват. Днес при евроатлантизма и пазарния капитализъм всички имат равни шансове да станат лихвари, собственици на петролни рафинерии, управители на футболни клубове, на вериги за горива или на телекомуникационни компании но вместо това българите са си избрали да се оплакват и да живеят бедно.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, в Крим всичко е спокойно. Що се отнася към проекта Европейска Турция, този проект е затворен заради истинското лице на турското разбиране на демокрация. Затова Украйна ще продължи да бъде основен транзитьор на руския газ към ЕС. С Ердоганова Турция трябва да бъдем по-твърди.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този хубавец от снимката изби рибата , до сега не е ли знаел ,че се прави на неразбрал чудно до сега как и от къде са минавали
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко е кръгла нула
19
1
 
18
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Как така проблема е тежък за турция? Да не ги пускат през южната си граница и те няма да имат проблем и ни няма да имаме. Но турция участва в план за ислямизиране на Европа . Отдавна помага за ислямизирането на България.Къде спи правителството и как я мислят тая работа един господ знае и ЦРУ разбира се ...................
18
1
 
15
 
! Отговори
G преди 7 години
Толкова ли е трудно да подсигурят границата като през соца? Ограда, сензори и камери, въоражена охрана която да стреля. За по-малко от година и със сигурност за по-малко от 300 милиона евро ще направим граница, на която и КНДР ще завиди. Ама нали трябва да се свалят гащите пред турция и америакнския господар....За нарушителите лагер от затворен тип,без никаква възможност за бежански или хуманитарен статут. Който бяга за живота си да мине през граничния пункт с валидни документи а не през гората.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя съвсем е изперкал и преди не знаеше какво говори, но последните седмици съвсем изтрещя. Направи България за резил пред Европа, изживява се като диктатор не зачита съда, правата на човека, действа като шеф на мафия и разбойници. Време е да му се сложи усмирителна риза, иначе ще ни затрие съвсем . България ще бъде превърната или в губерния или вилает, само там диктаторите се чувстват комфортно.
16
33
 
9
 
! Отговори
българка преди 7 години
Всички вие, дето плюете, ръцете трябва да му целувате на Бойко! Или стегнахте вече куфарите да бягате по чужбина, а - мишоци??? Писачи нещастни, КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА РОДИНАТА СИ ОСВЕН ДА Я ОПЛЮВАТЕ И НАПУСКАТЕ, А?ИЗМИСЛЕНИ МЕХАНДЖИЙСКИ "ПАТРИОТИ", ПРЕДАТЕЛИ И РЕНЕГАТИ!!! ПИСНА МИ ОТ ГЛУПОСТТА ВИ! ХЛЕНЧЕЩИ СЛАБАЦИ! ИДЕТЕ НА ГРАНИЦАТА ДА СИ ПАЗИТЕ РОДИНАТА!!! НАПРАВЕТЕ НЕЩО! НЯМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ, ЕДИН ПРЕМИЕР ВЪРШИ ВСИЧКО, А ГО ПЛЮЕТЕ! ЩОТО ВИ Е ДЛЪЖЕН, НЕГОДНИЦИ!!!НА НИЩО НЕСПОСОБНИ СТРАХЛИВЦИ....
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко акъл трябва да имаш, ама да ти дойде навреме, ама то какво очакваш от възпитаник на БКП и Масква като тоя *** падар
14
2
 
25
 
! Отговори
Хайде холан преди 7 години
До АнонименТурция,между другото,също има своя принос в Сирия!Цялото снабдяване на "умерените" и "неумерени" главорези минава през нея,както и голяма част от това за ИД!Така че хич да не се правят на невинни!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция не е длъжна да задържа тълпите които напират към Европа и България не е длъжна да бъде заливана от тях. Необходимо е радикално решение на елиминиране на проблема. Поради самите му размери е необходимо крайно и ефективно решение. Европа ще си плати за бързото и експедитивно премахване на проблема с охота. Вероятно сега е момента да направят нашите съседи и ние пари с участието си в това решение.
12
8
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Бат ви Бойко доказа че е най-големия страхливец, а и подлец премиер в ЕС! Браво ефенди Борисов машала! За него онбашията на таз територия Конституция, Закони..... айде бе, к'во е това!?
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов: "Срам, виц...". Бойко, някога и за вашето управление с тези думи ще го описват.
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е путинистки ердоганист!
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога другаря бивш комунист и настоящ премиер Бойко Методиев Борисов, ще се постави на мястото на обикновенния българин ?
8
5
 
25
 
! Отговори
Якамиларов преди 7 години
Гусин Борисов 99% от министрите ви са пълни некадърници. Не вярвам това да е случайно.
7
9
 
18
 
! Отговори
Чудя се преди 7 години
Защо ли му е на Ердоган ДОСТ и Местан,като си има Борисов!Безплатно ог*ъзване,дето се вика!Вместо да се покланя сляпо на турската сила,Борисоглу би трябвало да търси начини да я неутрализира и да защити българския интерес!Би трябвало,ама не биде....