Леви схватки: АБВ се отказа от ген. Радев. Ще си търси друг

Първанов за развода: Здравите сили победиха здравия разум!
Обновена: 24 авг 2016 12:49 | 24 авг 2016 12:40,
142
Леви схватки: АБВ се отказа от ген. Радев. Ще си търси друг
Снимка: архив Булфото

АБВ се отказа от кандидатурата на ген. Румен Радев. Партията на Георги Първанов реши да търси друг вариант за президентските избори.

"АБВ няма да подкрепи кандидат за президент на ръководството на БСП и ще предложи на своите избиратели алтернатива", съобщи на извънреден брифинг днес Ивайло Калфин.

Решението е взело Изпълнителното бюро на партията. Лидерът Георги Първанов пък обясни, че кандидатурата на партията ще е достатъчно популярна. Решението за нея ще се вземе от Националния съвет, но АБВ нямало да бърза с нея.

Още по темата

Отказът от Радев идва в отговор на решението на БСП да прекрати преговорите с АБВ за обща кандидатура за президент. Новината бе съобщена от Корнелия Нинова вчера. Днес тя обясни, че не може да приема безпринципното поведение на партньорите си, които докато преговаряли с червените за общ президент, се договаряли с ГЕРБ и РБ за общи кметове.

Социалистите обявиха, че Радев ще бъде техен кандидат и оставиха отворена вратата към хората на Първанов - ако искат, да го подкрепят, като част от голям съюз зад БСП.

"С решението си да прекрати разговорите с АБВ за общо явяване на изборите, БСП подаряват тези избори на ГЕРБ", коментира отново Калфин. Според него решението на социалистите показало страхът на БСП да поеме отговорност.

"Решението е политически некоректно", обявиха още от АБВ. От там смятат, че то е взето еднолично от лидера на БСП Корнелия Нинова. До няколко дни АБВ ще реши как ще участва в изборите, информира Дарик.

"Здравите сили победиха здравия разум", коментира ситуацията и лидерът на АБВ Георги Първанов. Той се извини на колегите си от АБВ, че направил компромиси, надхвърлящи границите на нормалната позиция.

Първанов обвини Нинова, че е извила ръцете на ген. Румен Радев да даде съгласие преди излизането на указа за освобождаването му.

"Надявам се на АБВ повече да не й се налага да избира между ГЕРБ и БСП", каза още Първанов и допълни "Стискахме зъби през цялото време", каза бившият президент, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че партията му ще се бори за балотаж и че отива в левия център, където ще си партнира с други политически формации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-важното не са научили - с предатели не се преговаря.
105
0
 
2
 
! Отговори
До Без коментар 117 преди 7 години
Сега ми стана ясно защо са се харесали с БСП. Все свои хора са !
104
0
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
Ха-ха-ха, от единната лява кандидатура остана само лява.
103
0
 
4
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Стига глупости ! Президент ще е този , който посочи Бойко .... Уви , но ГЕРБ ще управлява толкова , колкото иска ! Този резил си го заслужаваме !
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинският мъж е ловец и любовник. Гейовете - в Брюксел! Вижте Клинтънови - хич не ги е срам и търсят семеен реванш. Хилари докато не си го върне в оралния кабинет няма да миряса.
101
1
 
2
 
! Отговори
120 преди 7 години
чел съм и за него и за станишев.дори помня и съм свидетел как йордан соколов доведе нинова за юридически съветник в сдс район софия средец.
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Роденият да пълзи не може да лети!''
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за радев е в сила,никога не е късно да станеш за резил
98
0
 
5
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До АнонименТо и за Гоце има публикации - не си ли чел: за трипера от 15годишната ученичка и каруцарските псувни пред професорите във ВМА, за архарите, за сделката "петрол срещу храни" със Садам, за агентурното минало и др. Къде е тръгнал, а??? Ама и ти си като него. А тоя Радев ли е, какъв е, въобще не ми говори. От един дол дренки са.
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по стар партиен навик гоце подходи бурно отзад.тя си беше забравила вазелина и се чу кански писък.разводът бе неизбежен
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е постигнал детската си мечта, няма защо да ,,доизкарва'' службата, защото отдавна е заработил за 2 пенсии и може да прави каквото си иска. А тези, които не го одобряват нека кажат за кого като кандидат на БСП биха гласували. За никого! Що врещят тогава!?
95
0
 
3
 
! Отговори
Без коментар преди 7 години
"Той е свил любовно гнездо с шефката на пресцентъра на Военновъздушните сили Десислава Генчева, която сам назначил на този пост, след като станал командир."
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и без любовните му пикантерии фътмашкия генерал нямаше никакви шансове. изглежда е и много *** защото можеше да си доизкара службата без да се орезилява
93
0
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Не че БСП 1 и БСП 2 (АБВ) заслужават внимание, но все пак да ви дам моя анализ. Гоце предлага вариант на коалиционен документ, в който двете БСП-та са "равнопоставени". И понеже, електорално погледнато, те не са, ***-Нелия-та с право не се съгласява да делят поравно президентското влияние - очевидно има някакъв келепир, за който си траят. Ако целта на Гоце беше ляв президент (пази боже!), той щеше да каже: "Извинявай, вие сте шефовете, важното е да бием". Но понеже не е, той пробива лодката.
92
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Как да гласуваш? Отврат!
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
първанов е в пъти по умен и хитър от гергов и компания. след като ги има новините за семейството и похожденията на пилотчето прецени че шансовете му са нула.
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проблемите и погромите на бсп започнаха със станишев.той им пре---а партията с тройната коалиция с доган. после избяга в брюксел и си купи имение в швейцария.за инфо на съпартийците му, в европарламента станишев гласува за санкции срещу русия.след като доган реши че вече бсп му е непотребна,партията беше взета на концесия от гергов.надеждата беше ако може някой и друг договор за руски мигове и комисион от половин милиард.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце е ляв само сексуално
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо първанов трябва да играе за губещ кандидат.това не е в негов стил. бсп са свикнали да губят,те нямат друг вариант
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гоце по стар партиен навик изненада курнелийка отзад.