Борисов в Турция: Пазим етническия мир въпреки мигрантите!

Очаква се българският премиер да разговаря и президента Ердоган
Обновена: 26 авг 2016 13:24 | 26 авг 2016 12:22,
81

Снимка: Пресслужба Министерски съвет

Въпреки натиска от нелегални мигранти, етническият мир в страната ни е стабилен. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Турция Бинали Йълдъръм.

Днес Борисов е на посещение в Истанбул, където ще разговаря и с турския президент Реджеп Ердоган.

Още по темата

Утре българският премиер ще има среща с канцлера на Германия Ангела Меркел. Много наблюдатели разчетоха в тези разговори и тяхната поредност желанието на Ердоган да контактува с Европейския съюз именно чрез Бойко Борисов.

По време на срещата си с турския премиер Борисов обсъди мигрантската криза в Европа и нейното отражение върху държавите, поставени на най-голям натиск.

"Въпреки натиска от нелегални мигранти, етническият мир в страната ни е стабилен. Представители на различните етнически общности присъстват на всички нива в управлението на страната, а правителството периодично отпуска значителни суми за възстановяване на обредни домове и храмове на всички изповедания, за развитие на пътната и социална инфраструктура навсякъде в страната", каза българският премиер по време на срещата, цитиран от правителствения пресцентър.

Според Борисов тази политика на кабинета допринася за равнопоставеното развитие на всички региони.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
29
 
! Отговори
Гуфи преди 7 години
Какво се обяснява на Турция за етническета ситуация у нас? Те дължат на нас обяснениея, как живеят християни и чужденци там. Къде са българските представители в турския парламент
14
5
 
3
 
! Отговори
tur4in преди 7 години
До Анонименne Етдоган a Еpдоган pirvoklasnik :-)
13
1
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Мигранитите е специално лекарство, подобно на пенкилера - лекува лумбаго, ишиас, инфлуенца и потни крака. Да им имам журналистическото образование на списвачите на този сайт...
12
3
 
6
 
! Отговори
XAXAXA преди 7 години
До 18Тогава няма да останат хора в България хахахах
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека- полека като екстрадираме всички турци на Ердоагня, ще настъпи истински етнически мир. Ама тогава с какво ще се хвали този, щото мине не мине и вади етническата карта. неяастник
10
4
 
28
 
! Отговори
гошо преди 7 години
А турците пазят ли етническия мир, какво казва Йълдъръм по въпроса? С кюрдите разбират ли се , строят ли им инфраструктура и домове? А със съседите как са? С Армения границата отвориха ли я? Нови претенции към САЩ и ЕС? Със армията как е там? Учители останаха ли неарестувани? А нови ултиматуми към този и онзи? С Путин оправиха ли се? Извинения нещо? Въобще, как е там Йълдъръм?
9
1
 
3
 
! Отговори
emo преди 7 години
Boiko da vzemech dasi sminich prevoda4a ,schtoto hi4 ne v 4as ne prevejda pravilno i konkretno.
8
2
 
15
 
! Отговори
бг преди 7 години
бойко отиде да се надупи на турция
7
2
 
22
 
! Отговори
българина преди 7 години
Етническия мир е заменен с икономически етнически геноцид, турската икономика ни превзема мирно и тихо и на това му се вика мир, ятаган ще играе в краен случай. В Япония не допуска китайски концерни, щото след 20г Япония ще е китайски щат
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..мигранитите? Що е то?
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха..да контактува чрез Тиквуна :-) :-) :-)Счупен телефон...имаше накава детска игра!Тиквун да не вземе да обърка или да забрави ко му е поръчал Ердогана!Ще ни забърка в някоя каша както прави и Плевнята!
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ТЪЙ КАТО НАТИСКА ДАЛИ ЩЕ ИМА МИГРАНТИ ЗАВИСИ ОТ "МИЛА, ДОБРОНАМЕРЕНА ВЕЧНО И РАЗБИРА СЕ НЕ-ДИКТАТОРСКА" ТУРЦИЯ, И ОВЧАТА ТЪРПИМОСТ НА БЪЛГАРИНА ..... ЗНАЧИ ДА ПОДРАЗБИРАМЕ, ЧЕ ОТ ТУРЦИЯ ЗАВИСИ ЕТНИЧЕСКИЯТ МИР В БЪЛГАРИЯ, ТАКА ЛИ
3
4
 
21
 
! Отговори
Илхан преди 7 години
Добре дошъл Борисов ! Радваме се да те видим тук в Истанбул . Борисов беше посрещнат много добре на летището от премиера, а байдън беше посрещнат от заместник валията .
2
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински родолюбив БЪЛГАРИН. Представям си какво ни чакаше , ако Премиер беше Станишев или Орешарски . Просто умирачка . Браво г-н Борисов , народа е с тебе .
1
4
 
28
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Самата тая фраза означава може да има и етнически конфликт. Щом има мир, винаги има потенциална заплаха от обратното. Мира ще го има докато ония не станат 50 процента. После шериат Баце.