ДПС иска парламентарни след президентските избори

Движението ще подкрепи претендент, който ще е президент на всички българи
17
ДПС иска парламентарни след президентските избори
Мустафа Карадайъ. Снимка: БТА

ДПС ще даде рамо на един от кандидатите за президент, макар и засега да не е ясно кой ще спечели от гласовете на симпатизантите на движението.

Според лидера на политическата сила Мустафа Карадайъ това ще е този претендент, който ще е президент на всички българи и ще е отговорен пред нацията.

Така или иначе засега на терена липсват ключови играчи за президент, така че от ДПС ще чакат първо да видят платформите на всички претенденти и след това ще вземат решението си.

Карадайъ обаче ще иска след президентските избори да има и предсрочни парламентарни. Причината – липсата на политическа стабилност.

"Широко прокламираното от премиера Бойко Борисов и от правителството запазване на политиката на стабилност иска да ни внуши, че това е факт, но не е така. На първо място, за да има стабилност, е нужен стабилен парламент, а в този ясно и хомогенно мнозинство просто няма, управляват ГЕРБ с националисти, реформаторите, които от година са на две скорости, но по-скоро на една – на задна, а АБВ оттегли подкрепата си", коментира лидерът на ДПС.

Заради това според него са нужни предсрочни избори, които да формират нов парламент с ново мнозинство.

Освен това Карадайъ смята, че ако не искаме председателството на България на ЕС да не е формално, трябва да имаме стабилни инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
До ВалериАбе всеки нещо иска,ама шанса да ги огрее е доста по-малък от шестица от тотото,т.е. никакъв
13
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Например Айри Мурад - достоен, та достоен. Ще представлява както и турко-езичните, така и навлеците които лазят през границата, както и ново-прогледналите срещу 200-300 лева месечно мюсулмани от Факултета, Столипиново и други видни образователни центрове, както и още не-прогледналите последователи на Банго Васил и така до пръсване. Горда и успешна Евро Атлантическа България. Да са ни живи и здрави тези от политическия "елит".
12
1
 
3
 
! Отговори
Валери преди 7 години
Ами и аз искам татко да ми купи нов телефон, ама той не е съгласен и понеже е по-силен ме нашамари.
11
1
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 7 години
До 10 анонимник. Абсолютни глупости - нищо от това, което си написал не е вярно.
10
0
 
6
 
! Отговори
АнонимУС преди 7 години
ДПС казва...превод на статията:Ще подкрепим вашия кандидат при условие че ни пуснете гювеч!! Иначе ще спрем да подкрепяме и правителството Ви...Защото реално ДПС нямат кандидат за Дондуков 1. Досега са нямали кандидат за президент.....така като се замисля..
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно ДПС ще подкрепи Б. Борисов за президент. Не случайно той започна предизборната кампания от Турция, подкрепата за ГЕРБ се топи, единственият му шанс са гласовете от Турция. Коалицията Бостан плавно изплува на повърхността.
8
0
 
6
 
! Отговори
карадайъ, преди 7 години
кои сте вие дето искате ??? Може да искате нещо само от жените и майките си. От държавата - нищо. Аз не съм съгласна с предсрочни избори. След президетските избори правителството ще се очисти от туморите от ДСБ. другарката *** и тоя хубавец ще си *** раните и като гладната кокошка просо ще сънуват. дпс и бсп са си братски партии - целуваха се по орлов мост и се извиняваха, после си забиват нож в гърба, но те са научени на това и това си знаят !
7
4
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Разбира се, че трябва да вярваме на Местан, за да могат да управляват заедно в следващия парламент!
6
1
 
8
 
! Отговори
до Карадайъ преди 7 години
ДОСТум, гледам ти част от изказването в Парламента, освен четене и сричане, никакви ораторски умения! Речите да не ти ги пише лично Со*ола? * - да се чете П!
5
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Може би заради това искат ген. Радев да е от независим комитет издигнат. За да могат да кажат ДПС после, че не избират партия, а "независим" кандидат.
4
2
 
6
 
! Отговори
кольо преди 7 години
ДПС=ДС си свърши работата и вече е бита карта и не играе...
3
3
 
4
 
! Отговори
?????????????? преди 7 години
НИЕ ТУРЦИТЕ НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ ?????НА БОЙКО, КОЙТО Е В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С ЕРДОГАН ????НА МЕСТАН, КОЙТО Е В ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ С ЕРДОГАН ?????ИЛИ НА AHMET, КОЙТО Е СКАРАН С ЕРДОГАН ???????КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН
2
3
 
11
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Този да си мълчи, никой не иска предсрочни избори когато имаме стабилност и вървим нормално по пътя на прехода и реформите.Ясно е, че иска повече власт, но и сега има правото да подкрепя нашите решения. Затова нека да мъли и да вървим напред.А до изборите има време, дори може да е добра идея да не се обявява конкретен кандидат, а да се гласува на изборите за кандидата ни от ГЕРБ, а после ние да решим кой ще ни е кандидата като спечелим мястото.
1
5
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 7 години
А България ви дава последен шанс да останите в страната като се прекръстите и плюете на аллах и носите български имена. като при ТАТОВО време Който не иска да си ходи в Турция