Всички военни досиета – вече в Комисията по досиетата

Тайните на военното ни разузнаване са предадени още през май
2 сеп 2016 22:29,
49
 Всички военни досиета – вече в Комисията по досиетата
Снимка: архив "Булфото"
Всички досиета на военното ни разузнаване са предадени на Комисията по досиетата. Това обяви военният министър Николай Ненчев. 
 
Повод за изявлението му стана изказване на Цветан Цветанов вчера, че военните досиета все още не са предадени и намека му, че това вероятно е саботаж.
Още по темата
7 280 архивни единици, представляващи всички налични документи от архива на бившите РУ - МНО и РУ - ГЩ за периода 9 септември 1944 г. - 16 юли 1991 г., са предадени още в края на май 2016 г. от служба "Военна информация" на Комисията по досиетата, се казва в изявлението на Ненчев, цитирано от "24 часа".
 
Днес депутатите разшириха обхвата на Комисията по досиетата като включиха  в него районните кметове, членовете на районните и общинските избирателни комисии, членовете на инспектората на ВСС, на дирекциите на КЗК, КЕВР и др.
 
Парламентът отхвърли искането на БСП Комисията да се закрие. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До 1989 г. градяхме/икономика,разузнаване,образование/ и вече 26 г. има какво да рушим
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А интересно КОЙ и кога реши да бъдат предадени тези досиета! НС? Вожда или Главнокомандващия? Да си признаят без бой! И ОСТАВКА - колективно!
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18А ти би ли се съгласил-предполагам от поста ти,че обичаш България?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен13Доста си сведущ пич,ти от кои си ?
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мнениеПапките да си ги навират,където искат! Въпросът е обаче,от тук нататък кой ще се съгласи да сътрудничи на български служби,след като знае,че при определени обстоятелства,може да бъде предаден и разкрит,даже и без мангизи?!
8
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига сте наричали разузнавачи обикновените доносници. Какво разузнаваш като слухтиш комшията дали не плюе по богопомазаните?
7
6
 
22
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Голям праз, че са ги предали в комисията. То разузнаване не остана, те досиета разнасят. И сега кво? Къде ще си ги наврат тези папки? Остават същите п....ки, една от тях с кече.... Зорлем ще ме накарат да гласувам за Радев, да стане началник на Ненчев и да му бие шута... Е това е предизборна агитация!
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разкриването на поверителна информация се наказва с доживотен затвор или смърт (както е в Щатите). Ненчев е предател и турски ибрик. Народен съд!
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Ненчев,заслужи си кечето !
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е Национално предателство! Да разкриеш собствените си разузнавачи,да разкриеш мрежата от сътрудници,които са им помагали,това може да го измисли само един болен мозък!Нека после да не се чудим защо няма национална сигурност,защо МВР и ДАНС не работят,както ние очакваме!
3
3
 
18
 
! Отговори
АМАН от теористи преди 7 години
КАкто виждате води се война..Войната е изключително жестока избити са стотици хиляди .Тов а че подставени на власт са ликвидирали М запаса на армията.че няма обувки ,дрехи,колани,мешки автомати не им ПУКА на крадените милиончета..Искат да поразят Военното разузнаване мизерниците нагли..Става въпрос за БЪлгарски военни герои от периода на Студената война когато едвам се спасихме от ядрен холокост..с Много внимание и Уважение..
2
4
 
20
 
! Отговори
Арест за цветанов преди 7 години
Не е редно...Ние още сме във война.Най добре а се арестува комисията по досиетата и на остров Белене з а нагла анти БЪлгарска диверсия.Кога ще вкарат чуждите шпиони и диверсанти в затвора или поне да ги уволнят от комисии,парламента и министерства и ведомства.Бият само по нашите клели се д а бранят род и родина с кръв и тела..
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветанов и Ненчев са изменници.