Ангелкова се размечта на плажа: Де да бяха чадърите по 2 лева…

За следващото лято целта била да не са повече от 4 лева
37
Ангелкова се размечта на плажа: Де да бяха чадърите по 2 лева…
Снимка: Булфото, архив

Целта ни е следващия летен сезон повече плажове да предлагат чадъри и шезлонги на цена между 2 и 4 лв., а защо не и по-малко, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в социалната мрежа Facebook.

През това лято цените се движат в широки граници – от 25 лв. за чадър и 16 лева за шезлонг по плажовете на север до 3 лв. в малките села на юг.

Ангелкова е била на проверка на плажа на Черноморец-Изток, за да се увери на място, че наемателят му предоставя безплатни плажни принадлежности на туристите.

Иначе там чадър с 2 броя шезлонги с шалтета вървеше  по 40 лв. на ден.

Според наемателя на ивицата, приходите, които получава от заведенията на плажа са напълно достатъчни за издръжката му и може да си позволи да предложи безплатни плажни принадлежности.

Според него е важно да има конкурентост в сектора и е готов да се лиши от част от печалбата, за да привлече повече клиенти.

"Именно това искаме да насърчим с промените в управлението на морските плажове“, посочва министърът и допълва, че екипът ѝ е на финала с проекта на изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, а новата Методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение вече е факт.

"Целта ни е следващия летен сезон повече плажове да предлагат чадъри и шезлонги на цена между 2 и 4 лв., а защо не и по-малко. Плажът на Черноморец-Изток показва, че това е възможно“, пише в заключение тя.

През последната седмица министър Ангелкова организира серия от срещи с наемателите и концесионерите на морските плажове, за да представи готвените промени от Министерството на туризма в начина на управление на плажните ивици.

Те предвиждат групиране на ивиците, според техните специфики и залагане на базисни цени на чадъри и шезлонги.

Предвижда се в населени места до 10 хил. души те да бъдат 2 лв., в такива над 10 хил. души – 3 лв., а в националните курорти – 4 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-жа министърката да отиде и на северния плаж в Чврноморец. Да се разходи и боса в източната част на плажа. Мен ме е гнус! Да задължат концесионерите да имат машини за почистване на пясък и да го чистят по график.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питай шефа си тиквата защо не са 2 лв и какъв му е проблема
18
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 7 години
сега си седя пред бунгалото на бта шкорпиловци.много ми е зле-няма чадъри и концесионери.Ходя само тук и в Гърция
17
2
 
21
 
! Отговори
морски преди 7 години
Милионите са изпрани успешно.Честни частници - мутрокапиталисти...
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера логиката на така наречените концесионери.в една ивица между свободните зони примерно има 50 чадъра.Заети са да речем 10.Взима 50лв. на ден.Ако ги направят по 5лв. например,съм сигурен,че почти всички ще са заети.200+лв на ден.Макар чадърите да са най-малкият проблем по нашето черноморие,но това е друга тема.
15
1
 
31
 
! Отговори
Екстра преди 7 години
От година на година морето ни ставаше зле и по-зле! От година на година все повече и повече недоволни туристи! Ето сега обаче започна да става по-зле за хотелиерите. И ще става все по-зле. Усещам как ще остане без българи на нашето море! Усещам как им се връща на всички лакоми ***!
14
1
 
31
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Тая грозотия да каже колко е платила за почивката си и къде е почивала . Дават я все по морето и навярно уж ходи на проверки , а пък почива на бюджетни разноски !
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на един приятел гаджето му е варненка и тая година пак бяха в гърция на море което е доста показателно. чадърите добре а с *** акули мутрите и презастрояването какво правим
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-умно е като гърците - не плащаш чадър, но конумираш и всички доволни . Колко ви струва едно кафе на едро ? 10ст ?Аз в гърция им дадох 40 евро - кафета по 3евро, сандвичи по 3евро, сокове , ама чадърите нали бяха "безплатни" иначе
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ангелкова се размечта на плажа: Де да бяха чадърите по 2 лева"---Ами, направи ги, бе, Николинче! Нали си министърКА!Николина си мечтае за догодина!
10
2
 
30
 
! Отговори
Селянина преди 7 години
В Бургаски окръг мутри и политици съсипаха природата. Това , ако беше в Турция или Гърция немаше да стане, само у нас бай *** алчния за рушвети чиновник е допуснал това. Секиджам *** !!!
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пари да ми дават на Лай-номоруето не отивам!
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И 1лв да го направят, не искам да плащам за чадър!!!!!!!!!!!!!
7
6
 
25
 
! Отговори
ТурчиHa преди 7 години
Проблема на българина не е че чадъра е скъп, а че са му ниски доходите.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все се каня да ида на Черното море !!И ,аха,аха...ама-тц!Последния път беше 2002 !!
5
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Гърция и Испания може да ти излезе по-евтино само ако спиш на плажа и си носиш консерви от България.Виж друг е въпросът за Турция."Айде да не пишеш глупости, първо отиди и тогава коментирай. И в Гърция и в Испания никъде не ти вземат по 15-20лв. за сянка и по 5лв за паркинг, а и морето е пъти по хубаво от нашето блато което все още някой наричат море.
4
0
 
36
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 7 години
То защото чадърите са най-големия проблем на Черноморието, а не фъшкиите, които плуват навсякъде...
3
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Гърция и Испания може да ти излезе по-евтино само ако спиш на плажа и си носиш консерви от България.Виж друг е въпросът за Турция.
2
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платени чадъри.... Пълен смях... И се говори за тях като за нещо напълно нормално... Пълна пародия, защото ивицата е на всички български граждани и не може да бъде заставян никой да плаща или да лежи по дюните отзад... Точно затова Гърция или Испания и ако си направи човек добре сметката му излиза по-евтино от тука...
1
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министрите ни мечтаят да имаме свестни министри,които да си свършат работата,а не само да лъжат.Или аз не съм разбрал?