София – плацдарм за трафик, мигранти мъкнат зарази

Да се закрият центровете за бежанци, зоват от ВМРО
66
София – плацдарм за трафик, мигранти мъкнат зарази
Снимка: Булфото, архив

За закриване на трите центъра за настаняване на бежанци на територията на Столична община – в кв. "Овча Купел", кв. "Военна рампа" и кв. "Враждебна", настоява общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в писмо, изпратено до Министерския съвет и до вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Още по темата

"София от години е притегателен център за нелегални имигранти, които навлизат в България през българо-турската и българо-гръцката граница, което доведе до увеличаване на несигурността и престъпността в столицата. Трите центъра са една от причините за съсредоточаване на значителни маси нелегални имигранти от Третия свят в столицата", пише той.

Според Контрера твърде либералната и безконтролна практика да се раздават бежански или хуманитарен статут на хора, деклариращи обитаване на т.нар. външни адреси, е довело до абсолютно хаотично заселване на мигранти в различни квартали на София.

Той смята, че наличието на центровете за бежанци води до непрекъснато увеличаване на потока от нелегални имигранти към града, облагодетелства трафикантите на хора, които набират "клиенти" лесно и безпрепятствено.

Близостта на столицата до границата със Сърбия също спомага за появата и организирането на канали за трафик, като София се използва за плацдарм и разпределителна зона за трафик, отбелязва общинарят от ВМРО.

Заради това воеводата иска вместо трите центъра да се разкрие такъв, но от закрит тип за постоянно задържане на нелегалните мигранти, които да останат там до екстрадирането им.

"Настоящата практика да се задържат в РПУ е нелогична, нефункционална и създава пречки за останалата работа на полицейските служители. Арестите се запълват с нелегални имигранти, разнасят се паразити и зарази, а все пак РУП са административни сгради, където се извършват комплекс от дейности и работа с граждани", мотивира се Контрера.

Охраната на центровете от закрит тип пък трябвало да се поеме изцяло от звено на МВР, защото частните охранители не можели да се справят със задачата.

Воеводата настоява също да се проверят всички т.нар. външни адреси, на които уж са се регистрирали чакащите статут или убежище, защото имали навика на лъжат.

Контрера предлага за нуждите на МВР за транспортирането на мигрантите да бъдат купени лекотоварни автомобили и автобуси.

В писмото си той иска и да се въведе програма за ваксинация на служителите МВР срещу опасни заразни и инфекциозни заболявания, предвид факта, че работят с контингент, който идва от рискови райони и не е обслужван по утвърдените за нашата държава здравни стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да приемат само кадъни в България.Всеки българин да си има харем.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези чакат всеки ден да ги хранят, не искали боб и картофи.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София определено загуби привлекателността си заради арабите ...Никой не иска да живее в град където центъра е пълен с араби и денем и особено нощем.скоро и цените на имотите в София ще започнат да падат заради арабите
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да построят лагер на ул. "Козяк" в София. Оттам започна всичко, нали.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката само пръчове.А кадъните им къде се намират и кой ли ги опрашва през това време.
46
23
 
3
 
! Отговори
индиец преди 7 години
Аз пък харесвам араби, ислям, шахове,шейхпве,ходжи,имами и всякви такива работи!В Бг трудно приемате новото и сте големи изостанали пущиняци!Не виждате ли че цяла западна европа иска бежанци и араби!? Вие т**и ли сте!?
45
2
 
12
 
! Отговори
It's Ayliak tim преди 7 години
Не завиждам на софианци. Преди време исках да се преместим в София, но виждам, че вече не е онова което беше 90-тте години -спокойно и уютно място. Само молове и метро не правят един град по-добър за живеене,а сега с тези бежанци ..тръпки ме побиват! . . Ако живеех при вас, щеше да ме е страх да се връщам от работа и дори да излизам вечер. Не дай боже да плъзне и зараза! В Пловдив се е случвало да се прибирам в 2 ч. след полунощ, и то пеша по напълно безлюдни улици, и се чувствам напълно спокойна.
44
0
 
7
 
! Отговори
до Пурко преди 7 години
И кой ти каза, че "не виждат"!?
43
1
 
16
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!!! преди 7 години
Всички политици и медии са купени! Не вярвайте на нищо, което казват или пишат!
42
0
 
23
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Как само управляващите не виждат че тези хора няма да донесът благо на държавата ни.....от колко хиляди пристигнали едвам1% работят
41
2
 
13
 
! Отговори
До 39 преди 7 години
Преди да пишеш тъпотии....вземи се разходи по центъра и във тези квартали където са ги изпратили....уж клетите хорица......и тогава ако искаш ожени се за тях храни ги.....деца може да им народиш.......ама не и във България.......но ако толкова те е страх че няма да разберат какво искаш,може да минеш по край някоя махала.......то разлика няма.......успех.....използвай вазелин
40
14
 
7
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Има много хубави арабски жени, трябва да ги освободим от мюс.юлманството, и да ги направим български жени!
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до #29: Къде ги видя тези "националисти" в партиите?!Няма такова чудо!Всички са еврейски творения.Всички крякят по подаден от гоподарите и сигнал,но само за лов на балъци - когато стане за действия,изчезват в гори тилилейски.Разбери едно нещо - Партийната Система,не търпи "националисти".Всички са глобалистични скарабеи,на *** хранилки!!!Така,както са и всички партии,творения на Системата!!!
38
0
 
11
 
! Отговори
крайната цел преди 7 години
Целта е хората сами да поискат своето заробване като им сложат чиповете и почнат да ги следят навсякъде!
37
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ НА ЕТНИЧЕСКОТО РАЗНООБРАЗИЕ, НА ПЪЛНИТЕ С ДЕЦА ГРАДОВЕ И СЕЛА!!!Не искаме "етничеки чиста демографска катастрофа", стига фашизъм.Ще ги приемаме, ще се женим за тях, ще имаме големи семейства, ще доведем и техните роднини.Ще възродим България.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24на предателите ще дадат зелени карти и ще си ги приберат.янките на атакизи и *** зелени карти не дават. За съжаление и Путин няма да си ги прибере, щото държавата му е пълна с каскети.
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писано е.Европа ще се обезлюди.Сега разбирам как ще се случи.*** ще изместят хората.
34
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майка България приветства всички нещастни хорица, преследвани от война и гонения.Елате, заселвайте се, женете се за нашите моми, правяте много деца и големи семейства.МАЙКА БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ.И КРАКА (КОИТО МАЙ НЕ СА СЕ ЗАТВАРЯЛИ ДЕ....)
33
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много от момчетата на снимката може да са вече с истински български паспорти , след фиктивни бракове с плевенски ромки.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да видиш арабки на снимка? В България фотографите масово са ****раcти.