Натискат ни за нови бежански лагери, алармира Йотова

Границите ни не могат да бъдат ефективно защитени, смята тя
Обновена: 20 сеп 2016 07:10 | 19 сеп 2016 22:11, Красимир Ангелов
40
Натискат ни за нови бежански лагери, алармира Йотова
Снимка: БТА

Срещу България има натиск за формирането на нови бежански лагери, обяви евродепутатът и кандидат за вицепрезидент Илияна Йотова в Харманли.

Още по темата
"Това го виждам и като евродепутат, и като следя срещите на върха", уточни тя и продължи: "Не трябва да допускаме такова нещо. Била съм в такива лагери. България не може да се справи с подобна на случващата се в Кале ситуация”.

Според Йотова в момента българските граници не могат да бъдат ефективно защитени. "Независимо от уверенията в последните месеци, по моя информация към 100 километра от оградата по границата с Турция не е достроена. Капацитетът освен това не е достатъчен, а основната тежест пада върху МВР.

Не работи ефикасно и топлинната система за регистрацията на нарушителите на браздата. Самият факт, че тукашният център за мигранти в Харманли се е увеличил с 1000 души означава, че проблемът се е превърнал в хроничен - непрекъснат поток от хора, за който България не е готова", допълни Йотова.

Кандидатът за вицепрезидент посочи, че новата европейска Агенция за гранична и брегова охрана, която комисарят по миграцията Аврамопулос щял да обяви у нас на 6-ти октомври, щяла да се задейства при суперизвънредни обстоятелства с миграционен натиск и след дълги процедури.

"Ние вече не говорим за бежанци от Сирия. Говорим за хора от Афганистан, Иран и Ирак. 90 % от тях, по мои наблюдения, нямат право да получат международна закрила и статут на бежанци. Те са икономически мигранти и като такива не попадат под закрилата на международните документи и трябва да бъдат връщани обратно", каза още зам.-председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент.

Пред близо 200 жители на Харманли в залата в местния Културен център Йотова каза, че приемателният център в Харманли трябва да се превърне от отворен в затворен тип. За това обаче щяло да има много резерви и натиск от европейските институции, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Сталина, Сталинка, чомече, сигурно е щяла да се прекръсти и на Бушка, Клинтанка, Барозка, ама западните "величия" бързо се сменят, ще и се завие свят да се нагажада.Отвратително! И как на върха изплуват най-неморалните! Ст. Михайловски го е казал : "Орелът: А, виждам, *** - игралото на естеството, животец във една черупка, подвижна кратунка. Кажи ми, жалко ти творенье, как покачи се тъй високо?" - "С пълзенье - извикала рогатата гадинка". И с предателство.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НеаЩе строят лагери, ама по-добре да си построят за тях на 2 метра под земята. Продажници.И под турско, и след Освобождението, и фашисти, и комунисти, всички строиха държавата България - 1300 години я строиха и я направиха, по-добра от хиените, които са относително богати, защото са ограбвали половин хилядолетие такива като нас. А сега псевдо-,***-, седесекрадо-демократите за 25 години я унищожиха. Бойко се мъчи нещо да прави, ама...като нахлуят скакалците...финал.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Хайде бе, братушки, хайде, купете ни, нас ежедневно не продават на всяка западна алчна ***, но каквото е останало е добро качество. Купете ни, че вече не се търпи от продажници, бандити, *** управленци, които и за смях не могат да служат.
24
0
 
0
 
! Отговори
аха преди 7 години
До бай хНея може и да не знаеш, кой я натиска, тъn цинико, но утре пещерните като натиснат ***, или сина ти, или тебе, щото не се знае при изцепките ти, дали изобщо си могъл да имаш деца, друга ще запееш. Няма да ти помогне и комплексарския ти ник, импо.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верни на червените другари, изтрихте куп точни коментари, драги ДнеСари.
22
1
 
14
 
! Отговори
Цоко преди 7 години
Вече предпочитам да съм руска собственост. Трябва да върнем диктатурата и енергийния монопол над България.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито балъци гласували за ГЕРБ, Реформатори и останалите десни хомосексуални формаций. Ще се увеличите с бежанците, някой ще си намерят любовта на живота и ще се омъжат.
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам предложение да изгоним руснаците които са си купили апартаменти по морето и да настаним мигрантите, пърдом талибаните . Защо трябва да храним мързеливи престъпни навлеци като с парите за тази храна може да се издържат войници или доброволци да пазят границата . За съжаление предателите на България са твърде много и най лошото е че мнозина от тях управляват и продават държавата . Надявам се Русия да си защити гражданите които живеят в България когато талибаните станат повече от нас.
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стани бе,стани бе народе
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пилотно: Три общини ще интегрират бежанци у нас
17
1
 
29
 
! Отговори
бг преди 7 години
ГЕРБ ще последва Меркеловата партия.
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще ни купят руснаците ?
15
1
 
20
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Къде е вчерашната новина че ще строите лагери ? Изтрихте ли я ?
14
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЩЕНСКИЯТ ГЪЛЪБ МАЙ ДОНЕСЕ ПРАЗНА ТОРБА.А ТОЛКОВА ХВАЛБИ, ТОЛКОВА ИЗЦЕПКИ И ГЕРОИЧНИ ПОЗИ! ВЕЧЕ Е ЯСНО - ГОСПОДАРИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ ЩЕ ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ В ЛАГЕР, ЗАЩОТО ГЪРЦИЯ СЕ НАПЪЛНИ ВЕЧЕ. ЗНАЧИ ПЛАНЪТ НА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА УСПЯ, ТЯ ОТДАВНА МЕЧТАЕ ДА ПОДОБРЯВА ГЕНОФОНДА НА БЪЛГАРИТЕ.
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново - Кристалина ни го съобщи отдавна - те ще се настанят тук и ще ни оправт демографския проблем. Тогава още трябваше да се реагира, а не да българските евродепутати наблюдават мълчаливо. Защо никой не бие тревога за това че Австрия ни връща пстоянно мигранти, от сръбската граница също ни ги връщат, от Унгария ни ги връщат, а ние си мълчим? Тези пари, като са за нови бежански лагери, не трябва да ги взимаме! Да ни дадат пари за ограда!
12
1
 
52
 
! Отговори
108 милиона от ЕС преди 7 години
Защо тогава Борисов се хвали за тези мизерни 108 милиона , които трябва да получим от ЕС за бежанците? Излиза, че те не са за оградата, а за построяване или формиране на нови бежански лагери, или казано по-просто за превръщане на България в огромен бежански лагер, който да служи като спирачка бежанците-мюсюлмани да не се допускат в Европа, а да си остават у нас. И какво ще стане тогава? Пак ли останахме излъгани г-н премиер? Европейска солидарност ли е? А, с толкова толкова снимки се похвалихте!
11
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Съобщи на каналджиите и мигрантите всичките проблемни точки на границата за да знаят къде да се насочат и минават"Те щото не знаят, че има дупка с размер 100 километра и че Тиквата умишлено не завършва оградата, нали тъй? Какво са 100 километра- 1 милиметър на картата. Дупката можеш да я видиш от километри и без някой да ти казва, да не говорим, че още в Турция получават координати откъде да минат.
10
10
 
11
 
! Отговори
Менгеле преди 7 години
До Бивш граничарНай-добре ще е да МОБИЛИЗИРАТ БКП+ДС-побългарения индобългарски патриотарски КАТУН (КЪРКАчан, о.з. Балевски, Джамбаз, Чукулинка, Контрера, Легкоступ, Сиди, Мурджо, Харо, Михо, Вангел, Дранга, Пафчо, Ризин, Лазо-газо) - нали искат да ходят войници в КАЗАРМА! И да ги направят на длъжнот НАДЗИРАТЕЛ на БЕЖАНСКА ЛАГЕРНА БАРАКА за 2-3 години! Така нашенската и бежанската ЦИГAHИЯ ще се съберат на едно место с финасиране от ЕС!
9
16
 
14
 
! Отговори
бравос Йотова преди 7 години
Ха така Йотова! Съобщи на каналджиите и мигрантите всичките проблемни точки на границата за да знаят къде да се насочат и минават.Къде точно не е достроена оградата и къде не работи топлинната система.И че не сме били готови да спрем потока от хора Ами те това чакат и веднага ще тръгнат.Боже божеееее! Аман от кухи и чугунени глави!И като станеш вицепрезидент (зам.Главнокомандващ) сигурно ще ги спреш да не минават.
8
0
 
45
 
! Отговори
Грульо от квартала преди 7 години
С безумната си политика на отворени врати към позиращите за "бежанци" ислямски пришълци Бойко Борисов насила ще направи тази червена тетка вицепрезидентка! Помнете ми думата!