Работил съм и ще продължавам да работя за стабилност!

Плевнелиев в Ню Йорк: Битката за шеф на ООН е непредсказуема
Обновена: 19 сеп 2016 13:33 | 19 сеп 2016 11:14, Елка Василева
48
Работил съм и ще продължавам да работя за стабилност!
Снимка: Прессекретариат на президента

Независимо от резултата на изборите за президент и вицепрезидент на 6 ноември се надявам, че България ще бъде стабилна и ще успее да се подготви добре за предизвикателствата, свързани с председателството на Европейския съюз от януари 2018 г., заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

За шест месеца България ще бъде центърът на голямата политика в Европа. В София ще бъде концентриран дебатът, но и вземането на отговорни решения за бъдещето на ЕС в условията на рекорден брой кризи, заяви Плевнелиев пред българи в Ню Йорк, където пристигна на работно посещение за участие в 71-вата редовна сесия на Общото събрание на ООН.

"Като държавен глава съм работил и ще продължавам да работя за стабилност. Надявам се президентските избори да спомогнат за това гражданите да получат широко представителство. Всеки кандидат трябва да излезе и да каже как смята да помогне на страната ни да върви напред", коментира президентът по повод предстоящия национален вот.

Държавният глава призова сънародниците ни да упражнят правото си на глас на изборите за президент и вицепрезидент. "А президентът, за да служи на българите, където и да са те по света, е добре да получи гласа на сънародниците зад граница. Тогава ще можете да изисквате от него", обърна се държавният глава към българската общност в Ню Йорк.

Пред сънародниците ни президентът Росен Плевнелиев припомни, че работата с българите по света е кауза на президентската институция. "В нелеки ситуации отстоявах изборните права на българите в чужбина. Инициирах референдум, който изцяло беше в интерес на българите по света – вие трябва да имате правото да формирате своята Родина и да задавате дневния ред. Това може да стане само с електронно гласуване", подчерта държавният глава.

Росен Плевнелиев посочи, че никога досега България не е била толкова активна във външополитически план и получава подобаващо признание за това. Само в рамките на 2016 г. се очаква над 25 държавни глави да посетят страната ни, която е значим фактор както в региона на Балканите, така и в Европейския съюз.

"Винаги, където и да съм по света, първите ми срещи са били с нашите сънародници", припомни държавният глава, който за пета поредна година бе гост на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк.

"Битката на България за най-високия пост на планетата – позицията на генералния секретар на ООН – е изключително трудна и към момента е непредсказуема. Имаме достоен кандидат и го подкрепяме в тази най-трудна надпревара", заяви още президентът пред представителите на българската общност.

Пред сънародниците ни в Ню Йорк държавният глава отчете като изпълнен един от основните си ангажименти – да не изпраща посланици на България зад граница, които са били сътрудници на комунистическите тайни служби.

Росен Плевнелиев открои също така стратегическото партньорство между Република България и Съединените щати и посочи напредъка в дейността на съвместните работни групи на двете страни по ключови приоритети, сред които са енергетиката, отбраната и върховенството на закона.

До 23 септември ще продължи визитата на президента Росен Плевнелиев в САЩ. В централата на ООН в Ню Йорк българският държавен глава ще вземе участие в събития на високо равнище, като акценти на дискусиите ще бъдат въпроси на миграцията, хуманитарните дейности, Дневният ред за развитие до 2030 година. Президентът ще проведе и редица двустранни разговори със свои колеги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каква стабилност , световна ли , балканска ли , или стабилност в България , аз не виждам стабилност никъде така че за нищо не се бори , бори се за черпака като национален предател
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
уникално тъпо човече трябва да се самозавещае на науката- това ще е единствения + за Бг от него
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз е стабилен дори и кътър да го к.лати.на лед Няма мърдане
30
0
 
3
 
! Отговори
пък мен ме кефи преди 7 години
До Касимов "Румен Пудела, който Нинова го води на каишка"Никой не може да настигне ***, Боко го чукаше по главата, дърпаше го за ушенцето и го определи като магаре което е посочил лично.
29
13
 
2
 
! Отговори
Касимов преди 7 години
Плевненчу ми беше малко смешен и нямах респект към него, но мнението за него ми се вдигна след появата на Румен Пудела, който Нинова го води на каишка на всяко едно партийно мероприятие, да го припознаят овцете от нейното стадо.
28
1
 
17
 
! Отговори
Бг-поговорка преди 7 години
''Умря *** която го хвалеше , започна сам да се хвали "....
27
4
 
18
 
! Отговори
даже .... преди 7 години
Даже и Митьо Пищова , е по-стойностен българин от Плевнелиев !
26
1
 
13
 
! Отговори
питане ? преди 7 години
А кога някой Бг-Президент , ще работи за България и българите , а не за чужди държави ,.....А , А , А ........?
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стабилност на джоба!!! Това е мантрата на нашите управляващи политици.
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вицът на годината:"... Работил съм и ще продължавам да работя за стабилност!..."
23
1
 
26
 
! Отговори
тръмп преди 7 години
росен е лакей-***
22
2
 
19
 
! Отговори
нс преди 7 години
този президент-срам за нацията е краварска ***. лошото е , че и следващия ще бъде същия.
21
0
 
26
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Никога не чета каква е казал. В коментарите намирам утеха.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** в последните дни от мандата си, вреди на България.Не е за вярване,че този народ изтърпя това човешко недоразумение.На разходка до Ню Йорк,за да докаже колко попослушна би била еленската колибарка.
19
1
 
39
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 години
Този откакто е станал президент работи само и единствено против интересите на България. Рядко срещан родоотстъпник и национален предател. С радост щеше да обяви война на Русия, ако имаше някой луд да го последва.
18
1
 
29
 
! Отговори
Хюсеин Обонго преди 7 години
Росене, ако гостите ми останат доволни от обслужването ти, ще ти позволя да ми оближеш подметките за награда.
17
1
 
16
 
! Отговори
защо ? преди 7 години
Защо в ГУГЛЕТО , като напишеш ''***'' , излиза Бг-Президент - Плевнелиев ?
16
1
 
7
 
! Отговори
дори и това преди 7 години
дори и това не стига да бъде издигнат нанякъде плевнилиффф
15
2
 
28
 
! Отговори
българин,от България преди 7 години
Работил е, работи , и ЩЕ работи ,.......ама за ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ...ТЕНКЮ ПРЕЗИДЕНТЕ, ''ТЕНКЮ''.........., от България , нищо да не остане !Това е задачата на всички управници , в Бе-ГЕТОТО на Европа :---ДА РАБОТЯТ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ!
14
1
 
20
 
! Отговори
Роската преди 7 години
Този .....марийкин да вземе да спре да си прави реклама на гърба на Р България, защото за пет години нищо не направи. И моля не ми обяснявайта как бил застанал с гърди /като един виден матросов/ срещу комунизма. Пак ще кажа : На него му дайте да пляма, на дела никакъв го няма. Айде да си ходи вече!!!!