Плевнелиев за свободата: Безценна, но не безплатна!

Според президента заради ИД и анексирането на Крим трябва да сме нащрек
29 сеп 2016 17:45,
101
Плевнелиев за свободата: Безценна, но не безплатна!
Снимка: архив "Булфото"

Свободата е безценна, но не безплатна, обяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в церемонията по отбелязването на една година от активирането на Щаба на НАТО у нас.

"Гражданите очакват от нас колективната сигурност и отбраната да бъдат стратегически приоритет, по който политиците да бъдат единни. Свободата, демокрацията, върховенството на закона и човешките права са висша ценност. Свободата и демокрацията не са даденост, те трябва да се отстояват ежедневно", каза държавният глава, цитиран от пресцентъра си.

Плевнелиев обясни, че България застава зад общия стремеж да се гарантира сигурността и демократичното развитие в Европа.

Той припомни, че създаването на Щаба на НАТО е част от общата адаптация на силите на НАТО и на командната система на Алианса.

"Създаването на тези структури е и категоричен израз на ангажираността и солидарността в Алианса за защита на всички негови членове на принципа "28 за 28" и ще подобри взаимодействието между националните сили и Силите за незабавен отговор на НАТО при възникване на военно-политическа криза", каза още държавният глава.

Той изброи и събитията, които застрашават сигурността ни.

"Действията на Русия в Източна Украйна, незаконното анексиране на Крим, замразените, но тлеещи конфликти в близост до нашите граници, надвисналата заплаха от терористични групировки като Ислямска държава придават допълнителна тежест на общите ни усилия да защитим своя суверенитет и демократична държавност, като развиваме способности за надеждно възпиране на заплахи от всякакъв вид", каза още президентът.

Той съобщи, че от официалното активиране на 3 септември 2015 г. до днес Щабният елемент участва в редица международни и национални учения и форуми, благодарение на които значително е повишена индивидуалната и колективна подготовка на личния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Росен преди 7 години
Прав е ,че има желание за анексиране на територий от България,но мераците не са от Русия.
70
0
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Много е прав, г-н Президента ! Няма нищо безплатно! И нашата независимост от 1908 година не е безплатна!! Само че господина никога няма да отвори уста и да каже кой и колко плати за нея !!
69
0
 
1
 
! Отговори
VANNA от небесата! преди 7 години
До АнонименУКРАЙНА???? ПОКРАЙНИИТЕ НА РУСИЯ!!!
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Офшорков, браво Хибридко.
67
0
 
0
 
! Отговори
До 74 преди 7 години
Браво! Толкова много неща исках да напиша като коментар към новината ама като прочетох твоя разбрах че искам да кажа и аз точно това.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние тая цена я плащаме вече 27 години, а управляващите както се вижда май си заделят част от плащанията за тяхното благосъстояние!
65
0
 
15
 
! Отговори
VeNiX преди 7 години
да му *** майката на тоя ***!
64
0
 
12
 
! Отговори
internetlumpen преди 7 години
Предателство е семейство с български гражданин да бъде разделяно, защото подкупите са ви самозабравили! Престъпление е българските власти да не издават документи на българчета родени в която и да е друга страна! Престъпление е българите да ви плащат за нищо! Престъпление е, че все още няма институция, която да ви натири в затворите, да ви конфискува имотите и парите, да ви опандизи с обслужваните фирми и лобита барабар! Те тава а те!
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой не е знаел или не е вярвал КОЙ е терориста 1 на планетата Земя, да чуе Джон Кирби - официален представител на САЩ от снощи.Терористични Заплахи към държавата Русия - това си позволяваше само ИДИЛ.
62
0
 
17
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН преди 7 години
*Плевнелиев за свободата: Безценна, но не безплатна!*Този Девиз е от САЩ по времето на Робството , ползвал се е и в Концентрационните Лагери на Смъртта по времето на Втората Световна Война от Фашистите .Плевнелиев ЛУД ли е ?
61
6
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 7 години
Когато Америка се намеси в Косово имаше доказателства за извършен и жестокости на сърбите срещу малцинство то, а в Крим такива неща не е имало.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62 А ще ми кажеш ли по какъв закон краварите унищожиха Югославия и създадоха мюсюлманската държава Косово???? Крим поне си е руски!!!!!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооо, електоралните единици - четете и гледайте добре, че ако изберете пак нещо подобно на това безподобно нищожество, да ви ... и държавата!
58
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Росене, разкатай им фамилията
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля да не обиждате мушмулите, те нямат нищо общо с ... нищото от снимката!
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ си имат закони, но по света не спазват никакви закони. Нападнаха Ирак без доказателства, сега Асад, пък после протестират срещу Русия.
55
0
 
18
 
! Отговори
как вървят? преди 7 години
Роска, ти зарежи лафовете за мира и за свободата, ами кажи, как вървят офшорките в Кипър?
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***!
53
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев защитава закона, все пак Крим беше част от Украйна и по какъв закон Путтин си го анексира едва ли някой може да даде смислен отговор.
52
0
 
19
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Плевнелиев нито е интелектуалец, нито е общественик, нито е политик. Плевнелиев е един богат бизнесмен. Затова и "интелектуалните" му изблици са само гафове и хората му се смеят.64087