Борисов готов с оставка, ако Цачева не спечели от раз

На първи тур се мерели партиите, после идвали пазарлъците
Обновена: 3 окт 2016 11:57 | 3 окт 2016 11:32, Камелия Цветанова
351
Борисов готов с оставка, ако Цачева не спечели от раз
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов се закани, че ще си хвърли оставката, ако на ГЕРБ със своята кандидатка Цецка Цачева не спечели президентските избори на първи тур.

Още по темата

"След първия тур на изборите, ако ГЕРБ не спечели, още вечерта ще имате моята оставка и на целия кабинет, защото първия тур е важен, там се мерят партиите, а след това започва пазарлък за подкрепа и за други неща", коментира той.

Според него е видно, че неговата партия е издигнала на най-подготвения човек за президентските избори.

Имало е и по-рейтингови претенденти, но не и толкова подготвени и заради това той смята, че Цецка Цачева е най-добрата кандидатура.

"Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новия президент ще наследи добри отношения и с тях", оцени премиерът.

Борисов отново атакува левите претенденти за "Дондуков" 2. Според него съперникът на ГЕРБ на предстоящия вот не е кандидатът за президент на БСП Румен Радев, а неговото вице.

"Нашият съперник за президентските избори е Илияна Йотова защото тя е фигурата от БСП, а не е някакъв генерал на Първанов, който ми е козирувал и на мен. Това означава, че в БСП нямат един честен и почтен човек, ако той е честният и почтеният", коментира премиерът.

"Пламен Орешарски е мюрето на БСП, защото беше издигнат от тях за премиер. Той е най-омразният човек за ГЕРБ, защото едва запълнихме дупките, които отвори и с КТБ, и с реакторите, и със здравната каса, и със всичко", каза още Борисов.

"Тези критики срещу нас ги слушам от 10 години, а най-силните си избори сме правили, когато те са управлявали, отговори Борисов на отправени обвинения от лидера на БСП.

"Когато казваш, че се страхуваш от манипулиране на вота, знаеш какво си правил ти. Помня какво ни направи БСП с Костинброд, масовите внушения, гигантска манипулация“, посочи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова сигурни в победата на Цачева, колкото и в тази на Кр. Георгиева за ООН!Късогледство, слаба ориентация в реалните настроения на"матриала" или просто на Бойко му омръзна играта? Иначе нищо против г- жа Цачева, добра жена!
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ураааааааааааааа, данооооооо
244
0
 
1
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Отдавна ти я искам,както и да отговаряш за всичко,което си или не си направил,ти и всички тези преди теб!!!!!
243
0
 
1
 
! Отговори
от декември 2014-та преди 7 години
Лидерът на ГЕРБ не вижда причина да бъдат "пришивани" към ДПС, само защото благодарение на гласовете на Движението, са "минали" два от най-важните закони за ГЕРБ - запазване на плоския данък и предварителните отчуждителни процедури. "Ако не бяха приети, щях веднага да подам оставка", обясни Борисов.
242
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дано, но да се направи ревизия на финансовото министерство, къде се съхраняват изтеглените милиарди!
241
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седнал като селски пияница в кръчмата ,който е обърнал вече поне 4*100 менте ракия и разправя на останалите пояндета,колко е велик без.дори да се усеща,че нещо ухае някъде около задните му части и мокри с гъста кафява течност стола .....
240
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръгнал да плаши с оставка.Ами аз ти яискам от петия месец на първото типравителство. Защото си неграмотен.
239
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nqma da glasuvam, shtom si rabotq po specialnostta I zaplatata mi e pod praga na bednostta, znachi politicite ni sa nekadarni I ne im puka za nas
238
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако излъжеш 2 бабички.влизаш в затвора. Ако излъжеш един народ.ставаш премиер. Трябва наказателна отговорност за неизпълнени обещания като измама в голям размер
237
0
 
11
 
! Отговори
Jj преди 7 години
Все по-нагъл става
236
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се изкефя ако тая алчна за власт леля не стигве и до балотаж!
235
1
 
2
 
! Отговори
chach преди 7 години
ne naprazno ia krixa do posledno.a borisov da pla6i gargite.
234
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че,преди да подадеш оставка ще трябва да отговаряш и дадеш отчет пред бълг, народ за всяка похарчена от теб и твоето правителство държавна стотинка
233
2
 
9
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Да я хвърли още сега защото тя няма да спечели а ще ходи на балотаж евентуално
232
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не си хвърли оставката преди да изтеглиш над двайсет милиарда,ами сега когато опапа кинтите?
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този из..Д ни прецака живота, сега ни натресе мамицата ! Никой няма да го забрави ! Молим те , отиди си !
230
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Г-Н Премиер ,достойно е да се носи персонална отговорност ,но този път изобщо не съм съгласен ....Нови избори , пръскане на пари и в тази натегната международна обстановка това е затъване.ГЛАСУВАМ мажоритарно за Вас и не приемам оставка по какъвто и да е повод!Казах!
229
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам го в писмен вид. Нотариално заверено
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NQMA KAK DA STANE. TRIABVA DA IMA RFAVNOVESIE... onya ne e yasterb... e kokoshka, koyata snasia na vseki !!!
227
0
 
9
 
! Отговори
кк преди 7 години
Защо този *** е готов да хвърли курбан Правителството и по този начин пряко се намесва в предизборната надпревара чрез заплаха?ЦЦ кандидат за Президент на Правителството ли е? Да си подаде оставката като Председател на ГЕРБ. Това е политическа отговорност.Другото е пряка заплаха за политическо напрежение в страната и е за Прокурор...Ако има такъв.