ДПС видя предизборна игра между ГЕРБ и ПФ

Това личало и в подкрепата на Закона за бурките
11
ДПС видя предизборна игра между ГЕРБ и ПФ
Снимка: архив, БулФото

Предизборна игра между ГЕРБ и Патриотичния фронт заподозряха от ДПС.

"Според нас има недалновидна и безперспективна игра, при това политически некоректна на ПФ и ГЕРБ, която цели спечелването на краткотрайни електорални дивиденти от страна на кандидат-президентската националистическа двойка и фаворизирането им", отбеляза в декларация от името на депутатите на движението Тунчер Кърджалиев.

Той смята, че това се виждало и от подкрепата на ГЕРБ за т.нар. Закон за бурките, чиито автори са патриотите.

"Приетите досега, но и приеманите занапред порочни, недемократични, дискриминационни актове и закони са своеобразен вододел в политическите отношения с ГЕРБ", обвини Кърджалиев.

"В навечерието на кандидат-президентската кампания, категорично възразяваме да се ползват недопустими и недемократични тези и да се приемат ксенофобски и дискриминационни решения и закони. Спечелването на президентския пост не може да има за залог уязвяване на законни и традиционни обществени отношения, ограничаване на изконни свободи и отнемане на права, в това число и религиозни", продължи с критиките той.

Кърджалиев отбеляза, че депутатите от ДПС остро осъждат опитите за провокиране на ислямофобия, защото това би ерозирало интеграционния модел на гражданското общество.

"Смятаме ултимативното предлагане от страна на доказани националистически и ксенофобски настроени политически сили, изнудването на управляващата ГЕРБ чрез вкарване на такива закони в дневния ред на обществото и парламента, точно за такова деяние", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то е ясно! Какво има толкова да видят! Днес на блиц контрола Валери Пърцал Симеонов задава много удобен въпрос на Бъчва, а тя на свой ред върна жеста, като използва времето за отговор да му благодари, че я попитал нещо.Волен и той се отдаде на семейна пробация и взе да говори, че обстановката изисквала по време на буря да се помага на капитана на кораба. Мухъли!
10
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Валери Симеонов поначало си играе за Герб.Още от първия ден в парламента той е патерицата на Герб. Всичко се гласува така както Герб гласуват.Иначе опозиционното говорене по телевизиите е за ***-шарани.
9
1
 
1
 
! Отговори
ф преди 7 години
И на *** й се видя депесарския край .
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС са пределно ясни: ще сключат споразумение с БСП да махнат закона за бурките.А ние,ако не искаме да се дадем пак на турците,няма да гласуваме за БСП и коалиция.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дпс-то започна артилерийска подготовка и димни завеси за да подготви поредната колаборация с олигарсите от БСП.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много правилно. Браво.А този турчин от какво точно се оплаква?
5
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
То това е ясно. дпс и те разиграват цирк. Колко го слагаха на атакистите, сега на Волен хрантутниците се сляха с патриотичната шайка на каракачаноката и валерко симеонов, да са на хранилка при герб. новия бардак със старите приятелки :)))
4
1
 
9
 
! Отговори
е преди 7 години
Христо Матанов е доносник на ДС под името Петър.
3
1
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
"......Всяка игра почва така - с много "случайност" и смях......" (песен).
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ Е ГОТОВ ДА СЪТРУДНИЧИ С ВСЕКИ ДОРИ И С АТАКА, С КОЯТО СЕ ПЛЮХА 5 ГОДИНИ) само и само да е на власт.
1
2
 
12
 
! Отговори
Ха,добър ден преди 7 години
всички малки са в играта на герб- да се разбие опозиционния глас на части