Толстой да си влиза свободно в България, Борисов му разрешава

Премиерът: Коментарът му е арогантен, но не е руска позиция!
146
Толстой да си влиза свободно в България, Борисов му разрешава
Архив: Булфото

Макар че руският депутат от партията на Владимир Путин "Единна Русия" Пьотър Толстой направи обидно за страната ни изказване, няма основание да му бъдат забранен достъпът до България.

Това обяснява премиерът Бойко Борисов в писмен отговор на въпрос на депутатите от РБ Петър Славов и Мартин Димитров и от ГЕРБ Методи Андреев.

Още по темата

На 18 септември в репортаж на БНТ в отговор на въпрос дали ще води положителна политика спрямо България Толстой заяви: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме". По-късно той разясни, че думите му били просто шега, след като вече предизвикаха широка реакция.

"Въпреки че направеното изявление е арогантно и не допринася за развитието на двустранните отношения между България и Русия, смятам, че то не съвпада с официалната руска позиция и заради това не е налице необходимост от официална реакция на българските институции по този повод", пише Борисов.

Той е категоричен, че българо-руските отношения имат сериозен дневен ред и не могат да бъдат повлияни от подобни изявления.

"Изявлението на Толстой не поставя в опасност сигурността и интересите на българската държава, не са налице и данни, че той действа против сигурността ни", продължава Борисов и допълва, че не са налице обстоятелства, заради които да му бъде забранен достъпът до България.

"Българското правителство се надява Русия, както и всяка друга външна за ЕС страна, да бъде предсказуем и надежден партньор, зачитащ принципите на върховенството на закона и териториална цялост да държавите. В диалога с руската страна българското правителство ще продължи, както и досега, да отстоява националния си интерес и да следва линия на поддържане и развитие на прагматични отношения, които не се влияят от емоции, а от реални интереси", уверява премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
17
 
! Отговори
do 3 преди 7 години
Нарича се демокрация! Всеки приакзва каквото си поиска. Докато не дойте под формата на официално писмо и официално изказване, няма за какво да подскачате като папуняци. Научете се малко на дипломация и политика! Какво се правите все на обидени. Ами има човека пари, купува! Законите го позволяват. Ако тюфлеците в парламента се сетят да променят закона, тогава няма да може да изкупва имоти на черноморието. Просто е!
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Russian Air ForceРашън еър форс са гола вода.Турците свалиха недоклатеното Су и бъзливите рашкистанци не посмяха да гъкнат хахахахаха
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толстой може, но Пушкин да стои далече от България !!!!!!!!!
24
9
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
А така, Боко. Дай Бог все повече тиквеници да осъзнаят, че българия без Русия е... покойник!
23
7
 
11
 
! Отговори
Смерть России преди 7 години
Бойко Методиевич Борисоглу
22
3
 
9
 
! Отговори
Долу Путин преди 7 години
ДоRussian Air ForceЗащо на английски бе? Не може ли на руски да си напишеш името?
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да не сяда близо до наша маса че след третата ракия не отговарям
20
10
 
10
 
! Отговори
Долу Путин преди 7 години
ДОЛУ ПУТИН!
19
7
 
7
 
! Отговори
Долу Путин преди 7 години
ДОЛУ ПУТИН И НЕГОВАТА ОПГ!
18
6
 
3
 
! Отговори
Дол ПУТИН преди 7 години
До Russian Air ForceКолкото и да се мъчиш , няма да ти се получи!
17
5
 
7
 
! Отговори
айде де преди 7 години
Ха да има късмет тази пуздрава ватенка да влезе в България! !!!!! Няма да го разпознаят и с най модерна техника кой е !!! Това заслужават повечето нагли *** !!!!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата е абсолютно руско ***. Навремето и Жириновски не изразяваше официална руска позиция като каза, че българите вечно трябва да пълзят в краката на Русия за да засвидетелстват своята благодарност за освобождението. Но беше обявен за персона нон грата.
15
4
 
5
 
! Отговори
с преди 7 години
ДоRussian Air ForceИ да се мъчиш, който иска пак ще прочете коментарите по-долу...Ясно ли ти е русофилска ***?
14
0
 
12
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Баце ще пусне ли и Сретен Йосич, да си влиза и излиза свободно в България!?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Цецка Цачева Русия е световна столица със която тя ще си партнира а Брюксел е държава.Да паси господ и таз карикатура президент ще става.
12
9
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Този *** Толстой искам за 100 000 рубли да го купя за роб и слуга !!!! Тогава ще разбере ,какво значи България и българин! !! Този нещостник след три месеца ще зобрави къде се е родил !!!!!
11
10
 
5
 
! Отговори
До 4- ти преди 7 години
Борисов е РУСОФИЛ, НЯМА КАКВО ДА СИ ГОВОРИМ. Но вие какво смятате, че като ни е освободила тази страна, трябва за вечни времена да й се кланяме и да правим всичко каквото иска. Същото трябва да правим и с Америка, и с ЕС, и със САЩ.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе забранете му на този човек да говори......много ви се моля, отразяват го световните медии...Ало журналистите спреет да го отразявате....
9
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 7 години
От20години единственото разумно решение на боко тиквата, поне сега нидейти го плю.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че за какво да се спира, той човекът идва с парите да купува. Нека да купува, та и за Бойко да има някаква дребна комисионна- да кажем 50 милиона долара.