Казусът "Ердоган" с... на сърце ми лежи Кърджали, Гюмюрджина...

Експерти: Решаването му е отговорност на държавата!
24 окт 2016 11:30, Анисия Иванова
61
Казусът "Ердоган" с... на сърце ми лежи Кърджали, Гюмюрджина...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ердоган каза, че сърцето му е в онези граждани, които живеят извън Турция. Той търси възстановяване на влиянието на Турция, в районите, където се е намирала Османската империя. Изказванията му към Западна Тракия се превръщат в тенденция през годините, посочи в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR председателят на Тракийските дружества Красимир Премянов.

Още по темата

По думите на международния анализатор Боян Чуков нашите власти не защитават нито териториалните, нито материални права на нашите граждани.

"Докато не се уреди въпросът с тракийските българи, винаги ще стои в двустранните отношения. Реакцията на нашето правителство трябва да е такава, че на първо място да са интересите на българския народ", допълни още той.

Според Премянов българите, които живеят в Турция трябва да изберат къде да гласуват: "Трябва да гласуват там, където си плащат данъците и където имат права да упражняват икономическата си дейност".

Чуков е на мнение, че България показва признаци, че е зависима от Анкара и уточни, че добросъседство, за сметка на българските национални интереси, не може да има. Може само съобразяване с интересите.

"Призоваваме официално да получим изявленията на Ердоган и външно министерство да покаже реакция", заяви международният анализатор.

Според него думата "референдум"трябва да светне като червена лампа, защото засяга и темата, че турските учебници и карти по история, показват, че голяма част от България е турска.

"Обяснява се с грешки, които са само в едната посока и са за сметка на българската територия", каза още той.

"Тракийските българи трябва да бъдат обезщетени. Ние нямаме позиция, която да защитава нашите интереси", категоричен бе Премянов.

"Всеки път, когато бъдат засегнати нашите интереси, трябва да има съответната реакция от Министерството на външните работи, а ако е необходимо от самия премиер или президент. Нещо, което към този момент не правим", заяви Чуков.

Във връзка изказването на министър председателя Бинали Йълдъръм към ЕС, Премянов посочи, че в него той говори, че България няма позиция, която защитава интересите ни, дали по отношение санкциите към Русия или отношението на Турция.

"В цялата история със санкциите към Русия, България е губеща", смята Премянов.

Според Чуков много от страните, които спазват санкциите, наложени от Руската федерация, започнаха да се отдръпват. Сега по отношение на Алепо, излиза отново желанието да се наложат допълнителни санкции.

"След като САЩ наложиха санкциите, увеличиха стокооборота си, а Европа го намали и взеха да търпят загуби", категоричен е Чуков.

Красимир Премянов каза, че ние не можем да бъдем самостоятелни играчи, тъй като винаги поставяме себе си в някаква зависими.

"Никой не е дефинирал интереса на България, в нито една посока", заключи Премянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До До су 34350 хиляди живеят общо турчеещи се, в този брой и роми и помаци. Намалявате, драги, намалявате. Точно двойното гражданство ви намали двойно броя у нас.Но като не ставате да правите политика е така!Колкото до Одрин там населението в 30 % е от етнически българи, но вие сте им сменили имената и не им давате църкви, училища и свободно да говорят български.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запада залага на крайни решения само след основателна причина.Ако няма такава ще създадем такава след многоходова операция.Ердоган е отрочето на една такава многоходова операция дирижирана от великите сили.Само с помоща на фанатик като Ердоган света може да се избави от примитивния свят на Исляма.Сами разбирате че не можеш просто ей така да затриеш цяла култура.Трябва ти подкрепа от всички хора по света.Така че оставете го да си бръщолеви.За мен дните на ислямския свят са преброени
12
0
 
17
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
А,нашите "народни избранници" улисани до несвяст- кой ще откубне по-голямо парче от държавната баница ! - грабат парата ,изнасят в овшорки и се спасяват . България за тях е само средство за богатеене няма леви,десни,средни и патриоти - всички са еднакви
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия изказвания са за вътрешна употреба, и са предназначени за негранотния електорат, иначе истината е чеТурция много повече зависи от България отколкото България от Турция
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па на нас Босфора ни е на сърце) Край Босфора шум се вдига......
9
7
 
29
 
! Отговори
Омраза преди 7 години
Не ги обичам тия и това си е! Ние от османлиите добро не сме видели, няма и да видим! И други държави са били под тяхна окупация, но никоя толкова дълго колкото ние!!! Затова още помним, затова помним геройски загиналите за освобождението на България! И тогава бяхме малко, но оцеляхме, победихме! Омразата ни е голяма, колкото на тоя обичта, но една ръка сама не пляска...
8
2
 
21
 
! Отговори
Не преди 7 години
само в турските карти и учебници!Нима нашите управляващи не знаят,какво пише и в гръцките,и в сръбските и в македонските?Знаят,но мълчат като...Ако в наши учебници се появят текстове и карти накърняващи съседните ни държави,то последните ще вдигнат вой до Брюксел и даже ще се стигне да военни заплахи.Ние обаче сме все женската страна!
7
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен правилната позиция на държавата трябва да бъде насочена не срещу глупостите които говори Ердоган а най-вече срещу Евентуални бъдещи и вече настоящи действия които ще предприеме за да реализира целите си.Партия ДОСТ е създадена точно с тази цел.Да организира и режисира евентуален бъдещ етнически бунт в Кърджали.Партия ДОСТ трябва да бъде унищожена и заличена!!!
6
1
 
24
 
! Отговори
Спиш преди 7 години
Бойко спиш.
5
2
 
18
 
! Отговори
+ преди 7 години
Който си няма ракети и армия, си има казуси. НАТО, НАТО ще ни пази, Соломон Паси президент.
4
6
 
41
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Цариград е създаден преди 2500г .Турски е през последните 600 г! През останалите 1900 г е бил Гръцки и Византийски.Това означава че Гърците спокойно могат да претендират за него!!!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Травестита ПЕШКО пак се изходи.
2
11
 
21
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак! турция със спадащата си икономика, война на югоизток, финансиране на Джебхат Ан Нусра в Сирия и все още неотменени руски санкции ще ми завладява нови територии? Смешници с дюнери!Че нали етническите българи в Одрин, Люлебургас, Чаталджа и Цариград само чакат знак от нас !
1
13
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Двамата другари пак са дрънкали колко да не заспят - санкциите, дето се отразяват на производителите, ги наложи Рассия, не ЕС.