Плевнелиев няма да прави партия след края на мандата

Президентът подписал промените в Изборния кодекс
37
Плевнелиев няма да прави партия след края на мандата
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА, архив

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще придвижи по най-бързия начин промените в Изборния кодекс.

Той допълни, че трябва да имаме стабилност и устойчивост на изборния процес в дните преди изборите. Държавният глава, който днес е във Варна, бе категоричен, че няма да е този, който ще наложи вето в такъв решителен момент, за да вкара допълнителна доза нестабилност в този процес.

Още по темата

"Тези промени могат да не са идеални, но като държавен глава моят аргумент е съвсем друг - винаги съм призовавал за стабилност", каза Плевнелиев, цитиран от БТА. С пълното съзнание с тази моя отговорност - да работя за стабилност и да има предвидимост в изборните правила, днес подписах и дадох път на тези промени, допълни той.

Президентът каза още, че в обръщението си към нацията е задал конкретни въпроси към кандидатите за президент. По думите му все още кандидатите страдат от дефицит на отговори. Той апелира към тях в оставащите дни на кампанията да излязат и да кажат какво точно ще свършат по всеки един от проблемните казуси.

Плевнелиев заяви и че за него е приключен казусът с назначенията в първия кабинет "Борисов".

"По отношение на искрите между мен и премиера Бойко Борисов искам да кажа, че вчерашните допълнителни уточнения на министър-председателя бяха изключително важни и аз му благодаря за това", заяви Плевнелиев. По думите му е станало ясно, че не става въпрос за каквито и да било кръгове, а за легитимни разговори на премиера с работодателски и синдикални организации.

Росен Плевнелиев коментира още, че е заявил ясно - никой да не очаква от него да прави политически партии след края на мандата. Той допълни и че никой не трябва да очаква от него да се бори на всяка цена да стои в политиката за поредния пост. Дадох много на България и оттук нататък ще продължа да давам, каза още президентът.

Горд съм, че съм този държавен глава, който зададе дългосрочното планиране в държавата - постигане на пълно съгласие по "България 2020", началото на дебата по "България 2030", каза още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОКО СЛОЖИ МАГАРЕТО, АМА МАГАРЕТО СИ Е НА ПРОКОПИЕВ
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НОМЕР 22 - НЯКОИ ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ЛЕКУВАТ АКО СА В НАЧАЛЕН СТАДИИ.НО ЯВНО ПРИ ТЕБ ПРОГНОЗИТЕ НЕ СА ОПТИМИСТИЧНИ
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Вай, вай, вай.....преди един час "изплю" тези щуротии....И КАКТО ЗАБЕЛЯЗВАШ - НИКОЙ, АМА НИКОЙ НЕ ТЕ Е ПОДКРЕПИЛ!!!!!! Нещо да ти звънва в празната чутурка!!!! Май се вижда КОЙ е национален предател, шорошче.....
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Първанов така казваше, а сега Калфин е кандидат за президент.
27
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИСТИНАТАРусофилите никога не сте били част от българската нация а тези, които наричаш "русофоби" са българи патриоти. Русия е враг на ЕС, следователно и на България а вие русофилите съдействат на този враг. Винаги сте били национални предатели и сте защитавали руските имперски интереси.
26
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 26 МНОГО РУСНАЦИ ОВИЧАТ САЩ И ЗАПАДА. ТИ СИ ОТ МАЛЦИНСТВАТА ДОРИ И ЗА РУСИЯ.
25
4
 
0
 
! Отговори
Kamuflan преди 7 години
Da vidim koi 5 vajni nesta pravi vseki den edin bg prezident, za da zasluji bg zaplatata i trud.staja si. Da vidim edno kratko opisanie s 5 frazi za bg prezidentska dlajnostna harakiristika. Da vidim 5 kratki opisania na bg prezidentski otcheti s 5 nai-vajni frazi v kraia na mandata im?! Da vidim sravnenitelni tablici. :-)
24
0
 
19
 
! Отговори
Плевнелиев преди 7 години
Няма да правя партия!Влизам в лудницата.Момчето си отива.Ще има да ревете за мен!Кой ще ви разсмива и ядосва.
23
0
 
14
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Я си гледай рахатлъка на вилата в Гърция. Нали си осигури пожизнената пенсия, какво ти трябва да уйдисваш на новоизлюпени парвенюта, кандидат-президенти и пишман гладни псевдо депутати !
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да прави партия защото ще бъде шеф на комисията по връщане на Калининградска област на Германия. За Крим, Приднестровието и Курилските острови ще има отделни комисии. А Русия ще бъде разделена на две окупационни зони - Западна, под ръководството на ЕС и Източна, под ръководството на САЩ и Китай.
21
1
 
7
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Точно партията на Росинант чакам!
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено. За партия трябват поне трима души, а на Хюмнетко Опундалиев са отказали жена му и дори майка му!
19
0
 
7
 
! Отговори
боко преди 7 години
Защо пък роско да не прави партия. те партиие в българия и без това са съвсем малко, така че спокойно може да си направи някаква партия. Много страно заглавие и статия, нали днес.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевня изчезни ! Моля те!!!!!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказа се, че магарето дето го сложи Боко, можело да реве и да хвърля къчове.Народът е казал: "Храни куче да те лае".
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тоя е един дрът комунист
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпната правителствена организация в лицето на ГЕРБ и придворните и партийки се канят от 2017г да започнат масов рекет и запор на банкови сметки на българите зад граница.Не отдавна Историкът на ГЕРБ и ДС Божидар Димитров обсипа със заплахи инакомислещите ,че скоро време ще бъдат преследвани по примера на Турция като гюленисти.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма как да направи партия, защото има вече предложение за работа което не може да откаже - да чисти акото на кученцето на Меркел.
13
0
 
4
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
"По думите му все още кандидатите страдат от дефицит на отговори." То да е само това на рамо да си ги носим. Само Митьо Пищова не оставя въпрос без отговор, особено по любимата му тема за кифтеата и кибапчаата.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продукт на Прокопиев!