Призив в парламента: Всички срещу провокацията на Ердоган!

Външно да иска разяснение от турска страна, настоя АБВ
28 окт 2016 14:22,
74
Призив в парламента: Всички срещу провокацията на Ердоган!
Снимка: БТА

Депутатите от АБВ призоваха всички партии в парламента да се противопоставят на последните изказвания на Реджеп Ердоган. В серия речи турският президент се обяви против отслабването на връзката между турския народ и неговото минало и попита как може да се мисли за Одрин и Кърджали като за отделни.

В декларация от парламентарната трибуна Светослав Белемезов от АБВ нарече изказванията на Ердоган провокативни и пристрастни.

"Те не са белег на държавническа отговорност и могат да се интерпретират като оспорване на споразуменията, с които са установени границите между държавите в региона. Това не помага на добросъседските отношения и на европейските стремления на Турция", каза депутатът.  

Той обяви възмущението си от мълчанието на българската държава и от липсата на действия на МВнР за успокояване на обществото и за защита на националното достойнство.  

"Вместо това министър Даниел Митов лековато подминава проблема със смехотворното обяснение, че не може да контролира "границите на широтата на сърцето на Ердоган", каза още депутатът.

Белемезов обвини Митов, че за пореден път провокирал въпроса дали разбира какво е национален интерес и на чий интерес всъщност служел. 

АБВ отново призоваха Външно министерство да поиска разяснение от турска страна и да реагира остро на териториалните претенции. Партията на Първанов поиска и парламентът, и правителството при необходимост да защитят суверенитета на България, а външният министър да бъде изслушан в ресорната комисия.  

АБВ подкрепиха позицията на Съюза на тракийските дружества да се постави въпросът за имотите на тракийските бежанци.  

"Призоваваме всички партии и парламентът безрезервно да подкрепят тази позиция и да изискат от изпълнителната власт и МВнР да предприемат очакваните от тях мерки в защита на националния интерес", каза още Белемезов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
1
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
Абе, Белемезов, да не осъмнеш гюленист и след 2 часа на капитан андреево ;-)
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като сме против засилването на връзките на Турция с миналото и, защо постоянно и го натякваме това минало? Когато е изгодно за нас-може, когато, не е-не може.
52
6
 
9
 
! Отговори
менгеле преди 7 години
хляб няма да ядете жените си не е....те ама като ама гледам коментирате и даже управяте чужди държави които са 1000 пъти са по силни от нас питам коментиращите националисти КОЙ ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КАКВО ОТ ТОВА? И АНГЛИЧАНИТЕ СИ МЕЧТАЯТ ЗА БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ, ОБАЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ.
50
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТЕЖКО БРАТЕ СЕ ЖИВЕЕ С ТУРСКИ ГЛУПЦИ НЕРАЗБРАНИ
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тежко брате се живее с глупци неразбрани" Ботев го е казал преди 130 години
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още преди дни писах, че изказванията на Ердоган са териториални претенции към България и Гърция, страни но Европейския съюз.Още преди дни писах, че тези изказвания слагат край на мераците на Турция за влизане в ЕС, и че Турция няма право на никакъв безвизов режим за турски граждани след такива изказвания.Сега АБВ се произнася, след гафа на Станишев и неговите юдеи-социалисти в гласуването в европарламента за насърчаване на миграцията. Юда, юдеи са предатели и баш - най - юдата е Станишев
47
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Gerb se ok s turzite pregratki zeluvki s erdugan s bg dugan s lelja merkel toplata zel s bat boiko usa nato kabada vs da bg mladi hora bravo gerb
46
16
 
10
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
България два пъти е била Турция на война веднъж през 1878 и после 1912 г.Турция е имала винаги количество армия, но не и качество. Същото се доказа и днес в Сирия - Башар Асад разгроми турските пълчища при Алепо И Хама и сега те си измислят операцията "Щит на Ефрат" за да си изчистят имиджа.Но и тя не върви според плановете!
45
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Галиполи е отвличащ маньовър на англичаните, те не са имали намерение да ударят там.
44
3
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 7 години
Чети ти за първата балканска война. С какви бройки сме се борили при това челно,докато гърците хитруват с флота. Чети за ранните войни на арменците с арабите. То че не си българин е ясно, ама не ме сравнявай с наемни *** и индиици.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиите си ракията и не се занимавайте с глупости
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТоку-виж излезе истина и едното, и другото. Кюрдите си отцепват парчето, турците нахлуват в Кърджали, та до Варна и глей къв туризъм се завихря. После кпрдите ще ни погостуват за по-дълго да се преборят за кърджали и варна. Ако не, поне държавата ще има по-малко дертове за магистрали, пенсионери, училища. Абе квото и да е, все ще е кяр за управленците. Тяхното никога не се губи. Екзотичните им имоти и мангизи пък ептен. Та, значи, дреме им.За останалите - с човешки стандари. Кога?
41
7
 
8
 
! Отговори
Бай Осман преди 7 години
До 46Доста си зле с историята.Влез в гугъл да четеш малко за войната при Галиполи и виж кой е с числено превъзходство и кой побеждава и колко държави атакуват една държава
40
13
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Да, те имат бройка. Същевременно са известни с това, че масово са губили сражения при огромно числено превъзходство. От нас, от арменци и мн други. Говорим за загуби при превъзходство 20:1.
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До US - ARMYВелика империя, пък не можете да се справите с едни кюрди?
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМного е любопитно как точно ще се юрне тая армия за насам. По-точно: ами после?
37
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турция на сапуннннн
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами по-добре да закрием парламента.
35
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се заяждайте с Турция.Имат армия която за два часа щени изтрие от лицето на земята.