Големият въпрос: Кой кого ще подкрепи на балотажа?

Говорят Каракачанов, Марешки, Трайков и Карадайъ
7 ное 2016 08:00,
31
Големият въпрос: Кой кого ще подкрепи на балотажа?
Снимка: архив, Булфото

След като стана ясно, че петият президент на България ще бъде избран на балотаж на 13 ноември между кандидата на БСП ген. Румен Радев и този на ГЕРБ Цецка Цачева, се появи големият въпрос - кой от двамата ще подкрепят останалите претенденти, които отпаднаха от битката за "Дондуков" 2.

Каракачанов: Пазарлъци не правим, нямаме намерение да призоваме никого

"Пазарлъци не правим, нямаме намерение да призоваме никого", каза в НДК Красимир Каракачанов, който остана трети в битката за "Дондуков" 2.

Още по темата

"Имаме намерение да задаваме въпроси и според отговорите, които могат да бъдат публични и през патриотичните телевизии в България хората ще разберат кой какво мисли", коментира той и допълни, че в зависимост от отговорите на кандидатите, хората биха могли да ги припознаят.

"Аз съм го казал още в хода на кампанията. За нас гласуваха хора по съвест. Вие как си представяте ние да се видим в ролята на чобани и да призовем хора, които са гласували от сърце и душа, да кажем Гошо или Пешо е по-добър", заключи воеводата.

Марешки: Лично аз бих предпочел адмирал Манушев пред генерал Радев

Гласът на бизнесмена Веселин Марешки на балотажа ще бъде за вицето в двойката на ГЕРБ адмирал Пламен Манушев.

"Във флота има правило - че капитанът последен напуска потъващия кораб. Явно в авиацията не е така - командирът на самолета се изниза първи по терлици, когато той започва да пада. Затова лично аз бих предпочел адмирал Манушев пред генерал Радев. Манушев пред Илияна Йотова", коментира той на пресконференцията си в изборната нощ, след като зае четвъртото място в класацията на претендентите за "Дондуков" 2.

Марешки призна, че гласува за Манушев без отвращение, а претендентът за президент Цецка Цачева е част от екипа му.

"Хората, които ме подкрепиха, не са безмозъчно стадо мекотели или купа нишесте, която да лашкаме в една или друга посока. Всеки, който ме е подкрепил, има глава на раменете си и да избере кого да подкрепи на втория тур", заяви бизнесменът.

Трайков: Не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа

Кандидатът за президент Трайчо Трайков обяви, че на предстоящия балотаж категорично няма да подкрепи ген. Румен Радев.

Той обаче се изправи срещу лидера на СДС Божидар Лукарски, който обяви, че подкрепата им отива за кандидатката на ГЕРБ.

"С изненада научих за изявлението на г-н Лукарски, че съм се съгласил да дам подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Искам ясно да заявя, че не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа и смятам за почтено всеки да изказва собственото си мнение, а не да спекулира с чуждото", написа Трайков във Facebook.

Карадайъ: Избирателите на ДПС искат промяна

Централното ръководство на ДПС няма да влиза в преговори за подкрепа на кандидат за президент на балотажа. Това каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

"Избирателите и активът на ДПС смятат, че има нужда от промяна в страната.От тази гледна точка смятам, че това, което очакват избирателите ни, те ще го направят на втория тур, така че това, което се очаква от тях, да получи резултат", отбеляза партийният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
57
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Който е искал е гласувал за Цецка на първия тур. Останалите, щом сме гласували за други кандидати, значи не я искаме. От това следва че няма да гласуваме за нея на балотажа. Е, сега направихте ли сметка с колко Радев ще победи??!!