Сметки: Патриотите и Марешки решават балотажа

Това са спонтанни гласове и трудно им се влияе, смята политолог
Обновена: 8 ное 2016 09:55 | 8 ное 2016 09:00,
66
Сметки: Патриотите и Марешки решават балотажа
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Гласовете на Обединените патриоти и тези за Веселин Марешки ще решат всичко на втория тур на президентските избори, обяви политологът Димитър Димитров.

"Това е близо 1 милион неразпределени гласове", пресметна експертът пред Нова тв.

Според него ДПС и АБВ твърдо се преливат към Румен Радев, а РБ - към Цецка Цачева.

"Факт е, че тези за Марешки за спонтанни гласове, които трудно ще се повлияят какво им се казва. Но малко от тях ще го направят", заяви той.

"Разликата е около 130 000 гласа, като този милион решава всичко", категоричен е политологът.

Според Димитров се е говорело прекалено много по теми, които не зависят от президентския пост - бежанци, монополи и прочее. Още по-трудно било с патриотите, защото там става въпрос за коалиция от три партии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
32
 
! Отговори
nina преди 7 години
Г-н Марешки, разбирам решението да гласувате са вицеадмирала, все пак сте от морски град /впрочем, Варна е любимият ми град, а морето е моята голяма любов!/. Но в случая вицеадмирала е вице- и в кандидат-президентската двойка, така че решението Ви нещо куца.А и не помня ген. Радев да е изоставил "падащ самолет", както се изразихте. Имате още няколко дни-помислете добре /също така и кои създадоха закони срещу Вашата дейност!/.
23
2
 
24
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Това е типичен мажоритарен вот. По указанията на партийните централи ще гласуват само най-твърдите ядра на партиите ( активисти от партийните администрации ) и клиентелистите ( хрантутниците от европейските програми и други държавни поръчки ). Марешки няма партия и никого не може да накара да гласува по указания. Доган и Местан могат, но и тях не всички ги слушат. Просто трябва да се разбере - леля Цеца не става за президентка. Да си изяснят в ГЕРБ, кой я издигна за да си понесе вината.
22
2
 
19
 
! Отговори
българин преди 7 години
Резултатът че ще е за Радев е ясно, с колко не е напълно сигурно но някъде около 62% на 38% е вероятно да е. Хич няма да се учудя ако раликата е по-голяма, защото едва ли Цв.Цв. ще тръгне да си отваря работа с отчитането на правилните резултати на вротия тур, след като е ясно че няма как да се покрие такава разлика. А на първия най-веряотно са покрили.
21
4
 
12
 
! Отговори
РАДО ПЪПКАТА.. преди 7 години
НА 1-ВИ ТУР....ГЛАСУВАХ ЗА СЕБЕ СИ!!НА 2-РИ ТУР...ЩЕ ГЛАСУВАМ И .......ЗА ДОГАНИ и КАРАДАЙЪ....!!!
20
5
 
36
 
! Отговори
напук преди 7 години
Не че генерал Радев ми харесва. Но ще гласувам за него, напук, защото съм против режима на пожарникаря!
19
5
 
26
 
! Отговори
от ГЕРБ преди 7 години
На първия тур гласувах за Цачева. На балотажа ще гласувам за генерал Радев.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-важното няма да прай кот му каже БХ------да, тук си прав, ще прави каквото му кажат КН и от сараите.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вотът от 27 години е наказателен. И "Патриотите" и Марешки не ги харесват хората, но просто искат да махнат предните защото вече са се о'рали яко. Който и да дойде нищо хубаво не се очаква. Четох статия, че кашуто е поскъпнало, което означава повече разходи за правителствения самолет.
16
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е дисциплиниран Радев. Виж как чинно спазва партийната дисциплина наложена му от надзирателката ***. Една дума не обелва без суфлаж и една крачка не прави без нея. На къси конци е вързан.
15
3
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Да не сте се " надрусал"?.
14
3
 
19
 
! Отговори
Фен българин преди 7 години
Радев знае поне английски. Като ходи по визити няма да му трябва преводач....като на някои други хора...с високо кръвно,които са бебета на БКП и пожарната,а дори и руски не е научил. Какво има да коментираме
13
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чудя се толкова ли са глупави българите, че да подкрепят един лъжец и дезертьор ?
12
5
 
28
 
! Отговори
Ще гласувам.... преди 7 години
за личността Румен Радев. Човек на дисциплината. Ако се върне наборната служба всички млади"гъзета" ще хукнете по чужбина и да записвате висше с цел да не влизате в казарма. То и затуй от младите мъже ако има още такива и *** за буре не става от вас..но иначе сте "надрасли " възрастта си и политически ,и ПОПфолклорно. На вързано куче хляб не можете да дадете. Затова ще гласувам за Румбата. Човек на честта!!
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласовете на Марешки са непредвидими. По скоро ще се разпределят непредвидимо, но в никакъв случай със значителен превес за някой. С гласовете на педриотите е същото. На главатарите им се иска да запазят статуквото, но като се има в предвид интелектуалния потенциал на избирателите им и вродената им патологична рублофилия една част от тях по скоро ще гласува за червените с надеждата за дестабилизация каквато е и целта на спонсора им. Порциите ще ги раздава пак сокола.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сметки: Патриотите и Марешки решават балотажа.Моляяяяяяяяяяя? Аз поне не влизам в ничии сметки, защото не се търгувам. И нито бизнесмена Марешки, нито хермафродитната формация на Каракачанов ще ми кажат за кого да гласувам и дали да гласувам изобщо на балотажа. Тоя народ политиците го взеха вече за подбив....ама си го заслужаваме. А ако реално реша да гласувам за, то колкото и да ми е неприятно ще заложа на генерала, ще заложа на таланта пред посредствеността. Защото рРадев поне знае 3 езика!
9
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сега стана ясно че бьлг турци в турция са гласували за герб как при товаположение така наречените патриоти ще гласуват заедно и те за герб османскипрезидент ли ще избират това за мен е пьлна порнография
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леля Цеца комунистката трудно ще навие свободолюбивите хора да гласуват за нея. Миналото много говори за хората. Рабфака също не и помага и доста сваля нивото и. Да за себе си тя е достигнала върха от стругарка до НС, но чак Президент, хората не са толкова изтрещяли.
7
2
 
10
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 6Нямам предвид самите патриоти, а кой и защо се е излъгал да гласува за тях ;)
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusКолега , как патриотите са срещу статуквото като са в коалици с властта ?. Нещо или си много млад и немжеш да мислиш или си заблуден ?
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На президентските избори се гласува за ЛИЧНОСТ,а не за партия или коалиция и всеки грамотен български гражданин надявам се да направи по-добрия избор.Крайно време е политиците да разберат ,че голямата част от населението не са овце и да тръгват накъдето ги подкара чобанина... или може би се заблуждавам?