Президентът Радев: Помня какво съм обещал!

Новоизбраният държавен глава ще работи за сигурна България
Обновена: 14 ное 2016 01:32 | 13 ное 2016 22:12, Веселина Йорданова
64
Президентът Радев: Помня какво съм обещал!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Това бяха първите думи на победителя в президентските избори ген. Румен Радев към българите на пресконференцията в НДК.

По думите му вотът е дал отрицателна оценка на властта.

"В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. Предстои всеки от политическите актьори да извърши своя анализ и да се държи отговорно", настоя новоизбраният президент.

Радев поздрави кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и каза, че тя е била достоен опонент в надпреварата.

Той допълни, че заедно с вицето Илияна Йотова съзнават своята отговорност.

"Да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото", обеща Радев.

По думите му – различията ни са богатството ни. Според него можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си. Той каза още, че тази победа е обща за всички, които обичат България и не се страхуват от бъдещето.

Радев декларира, че помни ангажиментите си и ще ги отстоява.

"Благодаря, че победихте страха и избрахте надеждата, ще оправдаем вашето доверие", декларира и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Радев каза, че като президент няма да дели хората на леви и десни, по техните религиозни убеждения или по етническа принадлежност.

По отношение на ДПС, той посочи, че дори всички техни гласове да отидат към ГЕРБ, пак няма да им стигнат за победа.

Новоизбраният президент е категоричен, че България трябва да запази етническия си модел, защото той е работещ и се е доказал с годините.

"Ще се водя от законите, от спазването на човешките права и диалог с всички партии и с българските граждани", декларира той.

Ген. Радев посочи, че се надява в рамките на своя мандат да има добър диалог с президентите и на САЩ, и на Русия. По думите му политиката за свалянето на санкциите към Русия е преди всичко на Министерския съвет, но би работил за това заедно с кабинета и с ЕС.

Ако му се наложи да състави служебен кабинет, когато встъпи в длъжност, Радев каза, че основната задача на този кабинет ще бъде подготовка на честни и прозрачни избори.

Той посочи, че за свикване на Велико народно събрание трябва да има решение на настоящия парламент и конституционен проект, какъвто към момента няма.

Генералът отговори положително на въпрос дали Бойко Борисов е държавник, но посочи, че последните му действия не кореспондират с ролята на държавник.

"Той заложи съдбата на кабинета си и на България на своето его - държавникът трябва да надмогва егото си и да споделя властта", коментира Радев. Според него Борисов не може да си представи, че ще работи с някого, когото не може да контролира.

Новоизбраният президент трябва да встъпи в длъжност на 22 януари 2017 г. Радев каза, че ще приеме поканата за среща на "Дондуков" 2 от президента Росен Плевнелиев, която беше отправена по-рано през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
10
 
! Отговори
фхбфдсбфхдсфсф преди 7 години
Чудя се колко ни е тъ*п народа. Искам да им видя кривите физиономии като назначи Орешарски за служебен премиер и Делян Пеевски за министър на МВР (или правосъдието). Само че не чакайте да си подаде оставката заради ге*ските ви протести организирани във Фейсбук. Комуниста не пуска кокала без бой...
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радев в какъв змиярник се е натикал ше му изядат главата
30
10
 
10
 
! Отговори
qq преди 7 години
Може да е бСПар, но е летец. Много голямо нещо. То и в случая нямаше грам конкуренция, де, но... все пак, колко от Вас сте пилотирали дърт миг или су... именно. Извадиха ас от ръкава БСП, а бойко извади, де да знам, *** от носа си? Нищо лично :)
29
0
 
2
 
! Отговори
**** преди 7 години
Е откога бре и чума е нецензурна дума?Че то БСП какво друго е освен червена чума.
28
4
 
14
 
! Отговори
демокрация??? преди 7 години
Спомням си символи на каква демокрация бяха Луканов,Виденов,Орешарски,Станишев...Надявах се това да е вече минало.Но не би,сега се сдобихме с Радев.За страха не знам-не ме беше страх да кажа не когато ме питаха не искам ли да стана член на БКП,та камо ли сега!както е казал Уйлям Ъолъс -господ обича смелите.Нека Радев да каже какво е да не смее да каже не на БКП и после да не смее да признае,че е бил член на БКП.Заради червената чума много напуснаха България.Ние които останахме трябва да се борим
27
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит ви плъх.След няколко месеца пак ще ревете.Ама нищо,заслужавате си съдбата.
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре ще побъркам симпатизантите на ГЕРБ
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко бях очаквал, но 50% от симпатизантите на реформаторите да гласуват за Радев е това е смърт за Герб!
24
4
 
15
 
! Отговори
Победа на квадрат ! преди 7 години
Дет са вика с един крушум два заека !Първият президент който свали правителството на България !Празнувайте победата е по две !
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За какъв страх става дума.
22
2
 
7
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
За незапознатите ще се повторя. Кандидат президентите нямат полит. платформа,защото са зависими,всеки отнякъде си. Всичката политика на България,външна и вътрешна се върти около трансферът на енергийните ресурси/ АЕЦ-Белене :Южен Поток/. Това са руски имперски икономически интереси. България е една трансферна стратегическа зона,на електричество и природен газ.Ако БСП-ДПС извадят техен президент,замразените договори ще се стоплят,и ще се продължи да се работи по тях.Просто интереси чужди.
21
15
 
13
 
! Отговори
cу35 преди 7 години
Браво генерале. Най накрая достоен човек да е президент. Наистина обединител на нацията От всички партии по много гласове си взел, от безпартийните също. В чужбина най вероятно пак ще си първи. Изключвам турция, там най вероятно ислямистите от дост ще са си свършили работа и там цецка ще е първа. Искренно се надявам да оправдаеш очакванията на хората. Колкото до борисов, жалка постъпка, поставя егото си над националния интерес. Пълен ***. Като пробавим че издигна цецка, цецка човек.Как можа..
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завалията, сигурно така и няма да разбере че това е наказателен вот срещу герб, а не че толкова го харесват. Особено с противник Цецка, няма как да не спечелиш. А на пенсионираните шапкари, както вече споменаха работата им е на портал. Охрана. Искаме нормални политици, не бандюги и бивши строеваци.
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакай ве продажник и предател, довчера на коя маса яде хляб и днес на нова маса и плюе хората от маса, на която е бил. Довчера при ГЕРБ демокрация, днес при БСП демокрация, утре при Кунев и другите агнешки главички ще кажеш че е демокрация!
18
2
 
1
 
! Отговори
Topkil преди 7 години
E, kakav strah e tova za edin soldat - edna debela stara jenichka specialistka po pravoto?! :-)
17
8
 
10
 
! Отговори
някой преди 7 години
ПРЕДИ МАЛКО РАДЕВ СЕ ИЗКАЗА ЧЕ България е дом за всички май започна да не спазва обещанията
16
5
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
Новият ни Освободител!"Освободихме страната от страха."- Януари 2014 г. Пламен Орешарски ,министър-председател на България пред Диков!Каква ли промяна ще донесе бивш член на БКП,представен ни като"това ще бъде следващият президент на "Народна република България" и "Другарю генерал, след вас вървим към победата"?Нито сме НРБ,а обръщението на другарите буди повече отвращение,отколкото уважение!Напред към миналото,сънародници!
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това е един безкрайно тъ-п народ! Комунистите го биха, убиваха, затваряха го в Белене и в големияа концлагер, опасан с бодлива тел, наречен социалистическа България, 45 години го малтретираше, после вместо към светлия комунизъм му натресе червения капитализъм и му взе парите, като нарочно фалира банките, даваше му заплата от 5 долара на месец,обрече го на десетки години напред мизерия и въпреки всичко мазохистичния ни народ пак гласува за изедниците си!
14
10
 
15
 
! Отговори
Независим като Радев преди 7 години
Генерале, ако си независим защо вицепремиера ти е от БСП, защо те издигна БСП. Не е ли доста лицемерно да се правиш на независим?
13
1
 
12
 
! Отговори
1212 преди 7 години
НЯМА ЛИ НЯКОИ ДА СМЕНИ ПАМПЕРСА НА НИНОВА